23 Kasım 2013 Cumartesi

Bilindiği gibi tırnakları güzel göstermenin bir yolu da ellerin bakımlı ve tırnak etlerinin temiz olmasıdır.  Ellerimize sadece krem sürmek yetmiyor çoğu zaman. 

El peelingi tırnakları da etkiliyor. Bu yüzden ojeler çıkarıldıktan sonra uygulanmalıdır. Peelingi uygulamadan önce elleri yıkamak gerekiyor çünkü eldeki kir peelingin gözeneklere girmesini engeller. Özellikle manikürden sonra yapılan peeling mükemmel sonuç verir. Manikürden sonra tırnak etlerinde kalan parçaları uzaklaştırıyor aynı zamanda bu peeling. 

Malzemeler şöyle;

1. Yarım dilim limon,
2. Bir çay kaşığı tuz,
3. Bir tatlı kaşığı şeker,
4. Bir yemek kaşığı zeytinyağı.

El peelingi tariflerini hep eksik veriyorlar. Ya zeytinyağı ya da şekeri esgeçiyorlar. Ben bu peelingde onların da olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten sürekli de kendi ellerimde uyguluyorum. Son derece de yararlı buluyorum. Ama itiraf etmeliyim son zamanlarda çok uygulama şansım olmadı. 

Peelingin hazırlanışı: 

Şeker ve tuzu bir kaba koyun. Üzerine yarım limon arkasından da zeytinyağını dökün. Bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Peelingin uygulanışı: 

Ellerinize bu karışımı alın ve sanki ellerinizi sabunluyormuş gibi ovun. Tırnak etlerinizi de ovmayı unutmayın. Şekerler eriyene kadar bu işleme devam edin. Eğer şeker yetersiz kalırsa biraz daha ekleyebilirsiniz. İşlem bittikten sonra elleri duru su ya da maden suyuyla durulayın. Sabun kullanmayın. Yumuşak bir havlu ile güzelce kurulayın. 

Burada limon, cilde vitamin desteği sağlayacak ve cildin yeniden yapılanmasında rol oynayacak. Hatta limonun liflerinden de bir kısım ekleyebilirsiniz peelinge. Şeker, peelingin temel malzemesi zaten. Gözenekleri açar. Tuz, cildin mikroplardan arınmasını sağlayacak. Toksik maddeleri uzaklaştıracak. Zeytinyağı ise cilde nem desteği sağlayacak.

Bu işlemi yaptıktan sonra elleriniz cillop gibi olacak. Bakmaya doyamayacaksınız. Hatta işlem sonrası bir el kremi sürerek bu yumuşaklığı bir süre daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Daha sonra en sevdiğiniz ojenizi sürün ve ellerinizin keyfini çıkarın :)



Günün Sözü: 

Sağ olduğunuz sürece sol yanınızda olacak birine sevdalanmanız dileğiyle.


PAYLAŞ

2 yorum:

  1. Muhteşemsin. Bütün yazılarını okumak ne kadar keyifli. Seni okuduğumdan beri. Ojeler ile daha da ilgileniyorum. Severdim ama bu kadar bilinçli değildim ,emeğine ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)