17 Ocak 2014 Cuma

Herkese merhaba. Bu yazımda tırnak şekillerinden bahsedeceğim. 

Öncelikle tırnak şekillerini bir görelim;


Şekilde de görüldüğü üzere sivri uçlu, kare, yuvarlak, kare-oval, oval olmak üzere beş farklı tırnak şekli bulunmakta.




1. Eğer uzun ve ince parmaklarınız var ise size her türlü tırnak şekli yakışacaktır. Yalnız sivri uçlu tırnak şeklini oluştururken dikkat etmemiz gereken bir nokta var o da tırnakların kısa olmaması. Eğer tırnaklar kısa ise bu şekli vermeniz hayli zorlaşacak. Hadi verdiniz diyelim. Bu sefer de biçimsiz bir tırnak şekli vuku bulacaktır. Dolayısıyla bu şekil kısa tırnaklarda işe yaramaz.

2. Eğer uzun fakat kalın parmaklara sahipseniz kare ve sivri  tırnak şekillerinden kaçının. Oval tırnaklar kullanmanız parmaklarınızı biraz daha ince gösterecektir. Kare oval tırnakları da tercih edebilirsiniz. Bir de tırnak tasarımı yapmak istiyorsanız tırnaklarınızın üzerine boyuna çizgiler uygulayarak parmak hatlarınızı daha ince  gösterme şansına sahip olabilirsiniz. 

3. Gelelim kısa parmaklı arkadaşlara. Parmaklarınız hem kısa hem de ince yapılı ise uzun, kare oval ve oval tırnaklar doğru tercih olacaktır. Kısa parmaklı kişiler mümkün olduğunca kare tırnaktan kaçınmalılar. 

4. Parmaklarınız hem kısa hem de kalın ise uzun ve yuvarlak tırnak şekli tercihiniz olmalı. Tırnaklara boyuna çizgiler uygulamak burada da işe yarar parmaklarınız hem daha uzun hem de daha ince görünür.






PAYLAŞ

1 yorum:

  1. Tatlm bisey rica edebilirmiyim.benim bi sıkıntım var tirnaklarimla ilgili.tirnaklarimi bi türlü istediğim gibi kırmadan yipranmadan uzatamiyorum.flormarin 4 in1 ojesinisertlestirme ojesini filan aldım bi ton bakim ojesi aldım yok olmadı.manikür yaptırıyorum düzenli olarak ama tirnaklarimi istediğim gibi olmuyor:(( limon küru dahi uygulasın yine olmuyor.bana yardımcı olabilirmisin.bu konu hakkiinda detaylı bi yazı yazarsan cok sevinirim cok öpüyorum<3

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)