18 Ekim 2014 Cumartesi

Cildimiz geçen yılların ve yer çekiminin de etkisiyle sarkıyor. Ve kırışmaya başlıyor. Otuzlu yaşlardan sonra belirtiler de kendini gösteriyor yavaş yavaş. Ben şu anda 31 yaşındayım ve bu yöntemi bir haftadır araştırıyorum. Yani cilt masajı ile genç kalmanın sırrı nedir? Nasıl yüz masajıı yapılır? Bugün size bunlardan bahsedeceğim. Vücudumuz için spor yapıyoruz. Peki yüzümüze neden yapmayalım? Bu konuyu bir düşünün! 

Thai Masajı Nedir?
Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Yüz Masajı Nasıl Yapılır?
Yüz masajı için araştırdığım bir masaj türü Tayland'da ünlü olan Thai Masajı. Thai Bastır ve Ovala anlamına geliyor Türkçe'de. Ve yüzümüzdeki kırışık gördüğümüz veya kırışmaya elverişli olan bölgelerimize bir parmağımızla baskı yaparak ovalıyoruz. Bu ilkemi her gün bir kere yapmak yetiyor. Ovalama işlemini ise on kere yapmak yeterli her bir bölge için. Örneğin iki kaşımızın ortası stres yüzünden hayli kırışabiliyor. Ya da migren ağrıları yaşayanların oldukça gergin olduğu kısımdır iki kaş arası. Bu bölgeye işaret parmağımızla bastırıp germe ve ovalama işlemi yapıyoruz. Tüm yüzünüzde gerginlik hissettiğiniz her bölgeye rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ovalama işlemini en az yirmi kere yapın. Ve tüm bölgeler bittiğinde cildinizin rahatlamış ve üzerinizdeki gerginliğin biraz daha azalmış olacağını göreceksiniz. Hem genç kalmak için hem de rahatlamak ve gevşemek için harika bir yöntem. Toplamda beş dakikanızı ya alır ya almaz. 

Bir başka yöntem ise yıllar önce izlediğim bir televizyon programından hatırladığım bir yöntem. Bu işin uzmanı bir kadın televizyona çıkmış ve anlatmıştı. Kendisini internette araştırdım ancak bulamadım.İki elimizi avuç içlerimiz yüzümüzü kaplayacak şekilde koyuyoruz ve bastırıyoruz. Ardından bir elimizi yukarı diğer elimizi de aşağı doğru hareket ettiriyoruz. Bu işlemi de en az yirmi kere yapıyoruz. Böylelikle yüzümüze spor yapmış oluyoruz. Evde deneyip sonuçları yorum olarak yazarsanız çok sevinirim. Özellikle bu son bahsettiğim işlemi yaptığınızda kaşlarınızın kalktığını ve yanaklarınızın toparlandığını hem görecek hem de hissedeceksiniz. 

Bir başka yüz masajı ya da sporu türü ise gıdık için. Bilindiği üzere en çok sarkan yerlerden biri de çenemizin altındaki bölgedir. Bu bölge için ise vurma yöntemini uyguluyoruz. İşaret ve orta parmağımızı birleştirip pat pat gıdığımıza vuruyoruz. Ama tüm bu masajları yüzümüz için hızlı hızlı yapmamız gerekiyor. Gıdık için alacağımız sonuçlar biraz daha zaman alabilir. Ancak henüz sarkmadıysanız bile önlemek sizin elinizde. 

PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)