16 Ekim 2014 Perşembe

Merhabalar.

Bugün size kadife ojeden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere onyüzmilyon (!) tane ojem var. Bunlara bir de kadife oje eklendi. Ben bu ojeyi çoğu yerde görüyordum ama h,ç merak edip de almadım nedense. Hatta mat oje tercihim bile çok yok. Tırnaklarım ışıl ışıl parlasın isterdim hep. Dost Bloggerlar Buluşuyor etkinliğimizde instagramdaki @3egarajmagaza tarafından hediye edilmişti. Ben de bugün deneme fırsatı bulabildim ancak. 

Bu ürüne oje denmiyor aslında ama ağız dilinde kullanımı rahat olduğu için kadife oje diye söyleniyor. Asıl adı kadife tozu. Zaten fotoğraflardan daha iyi anlayacaksınız durumu.

Kadife tırnak tozu
Kadife oje


Mor kadife tırnak tozu
Kadife oje


Kadife tozları böyle küçük kutularda satılıyor. Ve her rengi mevcut. Bana düşen renk mor olmuş. Aslında beyazı çok güzel duruyor. Google a kadife tozu ya da kadife oje diye yazıp aratırsanız başka başka görsellere de ulaşabilirsiniz.
Kadife tırnak tozları
Kadife Oje nasıl uygulanır?

1. Bir A4 kağıt üzerine kadife oje kutusunu koyun. (Çünkü çok fazla dağılıyor ve dökülüyorlar. Fazlalıkları geri dönüşüm yapıyoruz.)
2. Tüm tırnağınıza parlatıcı ojeden sürün. 
3. Hiç kurumasını beklemeden çimdikleyerek aldığınız kadife tozunu tırnağınızın üzerine her yere dağılacak şekilde dökün ve parmağınızla hafifçe bastırın.
4.Kel kalan yerler gözünüze çarpıyorsa ikinci kez döküp bastırabilirsiniz. 
6. Fazlalıkları tırnağınızı masaya vurarak dökebilirsiniz.
7. Daha sonra kağıdı ikiye katlayıp tekrar kadife tozu kutusunun içine boşaltabilirsiniz.
5. Çıkarmak istediğinizde aseton yardımıyla normal oje çıkarıyormuş gibi çıkartabilirsiniz.

Hepsi bu. Üzerine hiçbir şekilde top coat ya da parlatıcı gibi koruyucular uygulamayın. Bu oje için söyleyeceklerim bitmedi elbet. Kadife oje suyla çok temas halinde olursa bozuluyor. Yani bu oje yarım gün belki tırnağınızda bütünüyle durabilir. Islanınca tozlar birbirine geçiyor ve tırnak üzerinde kelleşiyorlar. 

Nail art genellikle yurt dışında daha çok yaygın. Bu nedenle bu tarz ürünleri Türkiye'de bulmak hayli zor. Tabi bir kaç Türk satış sitesi satıyor ama benim önerim İnstagram'da 3egarajmagaza dan almanız. Hem watsupp dan birebir kendisiyle yazışabiliyorsunuz. Yani muhatabınız belli. Ürününüzle ilgili tüm soruları sorabileceğiniz birileri var. Sanıyorum adedini 3 TL den satıyor.

Yarın burç makyaj projemizin ikinci kısmı var. İzlemede kalın. Sevgiler. :)

PAYLAŞ

6 yorum:

  1. Açık renkler daha güzel duruyor. :) ama kullanımı zor biraz.

    YanıtlaSil
  2. Kullanımı ve kalıcılığı zormuş gerçekten ama bence altına aynı renk oje uygulanırsa belki biraz daha güzel durur mu? açılan yerler en azından göze batmaz gibime geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen canım. O şekilde denenmeli aslında.

      Sil
  3. Bende Essence'nin kadife tozu var.Bir kaç güne deneyeceğim bakalım,ama suyla bozulması kötü bir özellik :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet topak topak kalıyor tırnakta. Ama görüntüsü çok güzel.

      Sil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)