26 Kasım 2014 Çarşamba

Merhaba yeniden. 

Hepimiz her sabah işe gidiyoruz. Ya da işlerimiz oluyor. Ancak hep bir telaşemiz ve yetişmek zorunda olduğumuz yerler olduğu için hazırlanmak için kendimize ayırdığımız vakti en aza indirmek zorundayız. Ancak bu kadar kısa zamanda nasıl hazırlanıp makyaj yaparım diye kendinizi boşluğa itmeyin. Beş dakikada bile kolayca makyaj yapılabilir. Şimdi size bu konuyla ilgili işinize oldukça yarayacak ip uçları vereceğim.




Beş dakikada makyaj yapmanın püf noktaları;

1. Temiz bir cilde yapılan makyaj her zaman daha güzel durduğu için yüzümüzü yıkamakla başlamalıyız işe. Bu kısmı zaten hepimiz yapıyoruz.

2. Kullanacağımız makyaj malzemelerimi hep kullandığımız ürünler olmalı. Yani bilmediğiniz, yeni aldığınız bir ürünü aceleniz var ise kullanmayın derim. Huyunu suyunu bilmiyorsunuz sonuçta. Yüzünüzde ne tür bir sonuç verecek bilmiyorsunuz. Bu yüzden tanıdık ürünleri kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

3. Makyajımızda nude yani doğal tonları tercih etmeliyiz. Koyu makyaj ürünleri çarçabuk yapılan makyaj hem yüzü hoş göstermez hem de bu makyajın hata telafisi zor olur. Bu yüzden nude tonlar bizim kurtarıcımız diyebilirim.

4. Özellikle jel eyelinerdan kaçınmamızda fayda var. Düzgün bir eyeliner çekmek gerçekten zahmetli. Bunun yerine göz kalemi tercih edebilirsiniz.

5. Fondoten kullanmanızı gerektirecek ciddi cilt sorunlarınız yok ise kullanmamanızı öneririm. BB kremler de pekala kapatıcılık sağlıyor şimdilerde. Hatta sadece allık kullanarak bile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu maddeleri dikkate aldığınız taktirde beş dakikada makyajınızı tamamlamış olacaksınız. Yarın deneyin ve görün. :)

Sevgiler.  

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz;


PAYLAŞ

3 yorum:

  1. harika faydalı bir post olmuş ellerine sağlık canım öperim sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Sabah koşuşturmacasında tüm makyajını tam anlamıyla yapabilenlere gıpta ile bakıyorum. Ben ise aynen senin anlattığın 5 madde gibi makyajı ancak yapabiliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ben normalde de aynen bu sekilde yapiyorum makyajimi ama dogal goruntuyu kendime yakistirdigimdan 3 dkda halledip cikiyorum.Yazin cok yararli olmus neye nerden baslayacagim diye tereddutte kalanlar icin ilac :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)