25 Kasım 2014 Salı

Yüzümüzde sevmediğimiz fazlalıkları saklamanın yolu yüzümüzü kontürlemekten geçiyor. Yani ön planda olması gereken kısımları ya da görünmesini istemediğimiz kısımları kontur yaparak düzgün bir makyajın temelini oluşturabiliriz. Aslında bu olaya genel olarak kontürleme deniyor. Yani mesela mankenlerin göbek kısımlarına bile kontürleme yapılıyor. Bu sayede düzgün görünen fit bir kadın görünümü bile elde ediyorlar. Vücut kontürü bile var yani anlayacağınız. Kollara, bacaklara bile yapılıyor. 

Ama bu işin doğru yapılması oldukça önemli. Çoğumuz kontürlemeden haberdarız elbette ama kontürlemenin doğru noktalarını bilmeyenler de var elbette. Mesela ben bloğuımda makyaj konuları yazmadan önce bilmiyordum.

Gelelim yüz doğru kontürlemenin nasıl yapıldığına. Öncelikle tabi ki ten makyajının yapılmış olması gerekiyor. Yani kapatıcı ve fondotenin düzgün bir şekilde sürülmüş ve dağıtılmış olması gerekiyor. Ardından kontürleme işlemi başlayacak.

Burada nasıl yapıldığı gayet güzel fotoğraflanmış;



Bu fotoğrafta nereleri aydınlık nereleri koyu çalışacağımız gösterilmiş. 

Burada ise farklı örnekler görebilirsiniz.




Yani bu fotoğraflar size de ilham vermiyor mu? Beni hayli gaza getiriyor. Yani her makyajımda mutlaka uygulamaya çalışıyorum. Ve oldukça da başalrılı sonuç alıyorum diyebilirim. Siz de konür yapıyor musunuz? Yapmıyorsanız mutlaka yapın. :)

Kontür yapmak için kontür paletleri var. Her markada yok ama biraz paraya kıyıp bu paletlere sahip olabilirsiniz. Ben daha sahip olamadım. Hala elimdeki farlarla yapıyorum. Eğer kontür paletiniz yoksa siz de elinizdeki farlarla yapabilirsiniz.

PAYLAŞ

4 yorum:

  1. Kontör paleti almak farz oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Konturleme baya bir sanat gibi birşey :)tam öğrenmek ve uygulayabilmek lazım...
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Son günlerde ben de kontürleme olayına takmış durumdayım. Kızımdan fırsat bulduğumda ilk işim bu işin denemelerini yapmak olacak...

    YanıtlaSil
  4. Bu konturleme cidden tam bir sanat! Ben henüz denemedim ama bu kadar doğal bir görüntü elde edebileceğimi pek düşünmüyorum. Çünkü, baz, concealer üstüne fondoten veya bb kremi zaten oldu kat kat,birde kontürleme yapınca kat kat sürüp sürülmüş gibi olmasından kormuyorum ama hatunların makyajları çok doğal duruyor. Denemek lazım :) Teşekkürler resimler ve yazı için :)
    Benim bloğuma da beklerim :)
    yeppeun-yeoja.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)