30 Kasım 2014 Pazar


Merhaba. Keyifli Pazarlar herkese. Bugün sizlerle Gri saç modasını konuşmak istedim. Son zamanlarda hatta 2014 yılı boyunca gri saçları sıkça görür olduk. Ben ilk Lady Gaga'da gördüm ama tabi belki daha önce de yaptıran vardır. Ünlü olan kişiler yaptırınca da tabi birden moda oluveriyor. İlk yapan kişi neden böyle bir şey yapıyor ve neden o şey moda oluyor bunu anlamak gerçekten mümkün olmuyor çoğu zaman. 

Pink de bu modaya uymuş. Zaten platine yakın bir sarı saç rengi kullanırdı hep. Böyle de çok değişmiş sayılmaz. Ama çok şık durduğu kesin. 


Pink gri saç
Pink gri saç



Rihanna. Bu hatun zaten ne yapsa moda oluyor aslında. O da gri saçı kendine uyarlamış. Daha koyu bir tonunu seçmiş ve yeşil tonlarla da imajı renklendirmiş.  Ha bir de son klibindeki saç tipi de rokoko tarzını briaz andırır gibi olmuş. Şimdi nasıllar bilinmez. Her gün saç rengi mi değişir ayol. Onlar yapıyor ama. Şu an pembe ya da mavi bile olabilir bu hatunun saçı. :)

Rihanna gri saç
Rihanna gri saç

Lady Gaga. Bu fotoğrafta biraz daha sarı sıcak tonlar var. Ancak bir ara tamamen gri idi. Hatta bir tarafı gri bir tarafı daha koyu gri idi ve saçlarını ortadan ikiye ayırıp toplatıyordu. Simsiyah camekan gözlükler filan böyle marjinal bir hatun zaten. :)

Lady Gaga gri saç
Lady Gaga gri saç



Aslında gri saç dönem dönem moda olan bir şey. İlk ezgileri Rokoko döneminde görülüyor. O dönem saçları pudralamak güzellik göstergesiydi. Ve o dönemin sanat akım anlayışına son derece uyuyordu. Saçları ne kadar pudralarsan o kadar güzeldin. Şimdi tabi boyalar var. Pudralamak da geçici bir çözüm. Ama yine de ben de bir günlüğüne bu modaya uymak istiyorum derseniz saçlarınıza pudra banyosu yaptırabilir ardından da şekil verebilirsiniz. Zaten pudraladığınız zaman saçlarınız daha da güzel şekil alacak.

Rokoko dönemi saçları

İşte 1700'ler modası;

Kaşlar siyah saçlar gri beyaz :)
Rokoko saç stili
Rokoko saç stili

Rokoko saç stili
Rokoko saç stili

Yazımı burada noktalıyorum. Umarım keyifle okumuşsunuzdur. Bir başka yayında görüşmek dileğiyle. 

Bu arada Solenne İle yaptığımız çekilişimiz bu gece sona eriyor. Katılmak isteyenleri bekliyoruz. Katılmak için tıklayınız.

Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ

5 yorum:

  1. Gri saçlar enteresan görünüyor. Makyajda seçilen tonlar da çok farklı görünür herhalde bu saç rengi ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Farklı duruyor. Ama makyajsiz biraz soluk gosteriyor insanı.

      Sil
  2. Moda olmasına en çok sevindiğim şey oldu bu :) Bende düşünüyorum saçlarımı griye boyamayı hatta boyalarıda aldım ama cesaret edemiyorum bi türlü çok çabuk aktığını söylüyorlar ve akınca yeşilimsi bir renk oluyor :/

    YanıtlaSil
  3. Pink'e yakışmış ama diğerleri ıhh ıhhh olmamış

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)