1 Aralık 2014 Pazartesi


Doğuştan veya sonradan yüzünde asimetri olanlar için makyaj yapmak biraz zorlaşıyor. Yanaklar, kaşlar, elmacık kemikleri, gözler sağ ve sol tarafta farklı görüntüler verebiliyor. Yüzde sağ ve sol tarafı eşitlemek veya mümkün olduğu kadar birbirine benzetmeye çalışmak gerekiyor. "Ben yüz asimetriğimi seviyorum." diyorsanız merak etmeyin. Makyajla bu durum yok olmayacak. Sadece biraz daha eşitlenmiş olacak. Siz o asimetrik sevimli yüzünüzden pek de bir şey kaybetmeyeceksiniz. Bu eşitlemeyi de yine kontürleme yardımıyla yapmak gerekiyor.



Asimetrik yüz yapılarına göre makyaj
Asimetrik yüz yapılarına göre makyaj


İki yanağınız birbirinden farklı ise;

Sağ ve sol yanağınız birbirinden farklı ise örneğin sağ elmacık kemiğiniz diğerine göre daha yukarıda ise o zaman yapacağınız şey şu olmalı; Sol tarafta daha yukarıda bir elmacık kemiği elde etmek. Peki bunu nasıl yaparız? Kontür fırçamızı ve kontür paletimizi elimize aldıktan sonra sağ taraftaki elmacık kemiğinin hemen alt bitim yerine fırçayı dayayın ve sol tarafa hizalayın. Ve tam o noktanın hizası boyunca kalın bir kontür çizin. Daha sonra dağıtma fırçanızla dağıtın. Yaptığınız kontürün tam üst kısmına kapatıcı ve aydınlatıcı uygulayın. Yanaklarınız biraz daha eşitlenmiş olacak. Koyu bıraktığınız yerler geride kalıp aydınlattığınız yerler öne doğru çıkacakır. Mantık tamamen bundan ibaret. 

İki kaşınız birbirinden farklı ise;

Kaşlarınızın biri daha aşağıda biri  daha yukarıda olabilir. Ya da biri daha uzun biri de daha kısa olabilir. Kaşlarınızı alırken mümkün olduğunca kaşların bol olduğu tarafa göre kaşınızı düzenleyin. Yani kalın veya kuyruğu uzun olan kaşlarınızı ince ve kısa olan kaşınıza göre sakın inceltip almayın. Çünkü yapmanız gereken tek şey eşitleme bölgelerini doldurmak olacak. Kaş kitiniz elinizin altında olmalı. Yine bir fırça yardımıyla kaşlarınızı hizalaryın. ve ince tarafı kalın olan tarafınıza göre eşitleyin. Eğer bir kaşınız yukarıda diğeri aşağıda ise yine kalkık olan tarafa göre düzenlemek gerekecek. Kalkık kaşı indiremeyiz ama düşük kaşları doldurarak kalkık yapabiliriz.

Daha sonra yüzünüzde eşit bulmadığınız yerleri kontür mantığına göre eşitleyebilirsiniz. Öne çıkması gereken yerlere aydınlatıcı, geride durması gereken yerlere ise kontür uygulayarak makyajınızı yapabilirsiniz. 

Gözleriniz birbirinden farklı ise;

Bu tamamen sizin yeteneğinize kalmış. Ya koyu bir far ile ya da göz kalemi ile gözlerinizi eşitleyebilirsiniz. Küçük olan gözünüzü kenarlara daha uzak mesafeden çerçeveleyerek büyük olan gözünüze göre eşitleyebilirsiniz. Ama eşitlerken eyeliner kullanmamakta fayda var çünkü eyelinerın keskin hatları oluyor. Bizim daha yumuşak geçişlerle eşitlemeye ihtiyacımız var. 

Asimetrik yüz yapısına sahip olanlara makyaj önerilerim bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Makyajla ilgili diğer önerilerime ve ürün yorumlarıma makyaj menüsüne tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.

Twitter'da Onyüzmilyonoje
Facebook'ta Onyüzmilyonoje
İnstagram'da Onyüzmlyonoje
İnstagram'da nailartsergisi



PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)