21 Aralık 2014 Pazar

Herkese merhaba. 
Yeni yıl daha da yaklaştı. Heyecan gitgide artıyor.  Yani sizi bilmem ama ben çok heyecanlanıyorum nedense. Harika bir yıl olur umarım hepimiz için. Peki yeni yılda makyajlar nasıl olacak.? Hala karar veremediniz değil mi nasıl bir makyaj yapacağınıza? Ben de hala kararsızım. Ancak yeni yılda uygulayacağım bir kaç tüyoyu sizinle paylaşmak istedim. Ardından da görsellerle kapanışı yapacağım. :) Unutmayın! Evde dahi kutlasanız kendinize bir makyajı çok görmeyin. Süslenin kızlar. Sürün sürüştürün. Sefanız olsun. :))





Yeni yıl İçin 10 Makyaj Tüyosu;

1. Göz makyajı çok önemli elbette. Mümkün olduğu kadar ışıltılı farlar sürmeye özen gösterin. Ama eyelinerınız ışıltılı olmasın. Karşıtlık yaratarak gözlerinizi daha da ön plana çıkarabilirsiniz.

2. Göz makajınızda ışıltılı far kullanmak istemiyorsanız o zaman canlı renkler kullanmaya dikkat edin. Ya da simli eyeliner ile çok iddialı olmayan ama yine de parlak bir görünüm elde edebilirsiniz. Hatta size tavsiyem siyah eyelinerın tam üzerine simli ışıltılı bir eyeliner sürebilirsiniz.

3. Aydınlatıcılar önemli. Parlak ve canlı bir görünüm için mutlaka aydınlatıcı kullanın. Aydınlatıcıları vurgu yapmak istediğiniz yerlere sürün. Elmacık kemiklerinize, alnınızın ortasına, burun ön çizgisine, ve çenenizin ortasına sürebilirsiniz. Böylece yüzünüzün hatlarını ortaya çıkarabilir daha ışıltılı net bir yüz görüntüsü verebilirsiniz.

4. İlla kırmızı ruj sürmeniz gerekmiyor. Nude tonları bile kullanabilirsiniz. Ancak nude tonlar kullanacaksanız parlatıcı kullanmayı ihmal etmeyin. Ya da pek tabi nude lipglosslar kullanabilirsiniz en basiti. Göz makyajınızı sade, kopkoyu bir eyeliner ile yaptıysanız işte o zaman kırmızı bir rujla tamamlayabilirsiniz.

5. Kontür mutlaka yapın. Aydınlatıcı kullandığınız yerlerin aksine kapatmak ya da geri planda kalmasını istediğiniz yerleri koyu renklerle kontürleyebilirsiniz. Doğru kontur nasıl yapılır yazım size yol gösterecektir. 

6. Ombre dudaklar ile sıra dışı hoş bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Bunun içinse Ombre dudak yapma yöntemlerini anlattığım yazıyı inceleyebilirsiniz.

7. Fondoten kullanamıyorsanız bb krem ya da kapatıcı mutlaka kullanın. Bu makyajınızın sağlam temelleri için gerekli. 

8. Kaşlarınızı doldurun. Belirgin olmayan kaş yapınız tüm makyajınızı çöpe atar. Kaş doldurmak için ürününüz yoksa kaş renginize yakın bir far ile de rahatlıkla bunu yapabilirsiniz.

9. Takma kirpik de takabilirsiniz en rahatı ama kirpiklerinizi kıvırmaya özen gösterin. Eğer kirpik kıvırıcınız yok ise parmaklarınızla kirpiklerinizi yukarı kaldırarak bastırın ve bir süre bekleyin. Kirpikleriniz kıvrılmış olacak. :)

10. Ve son olarak kendinize güvenin. Unutmayın bunlar diktatör kurallar değil sadece altın kurallar. Makyaj yapmasanız bile gülümsemeyi yüzünüzden eksik etmeyin. :)









Fotoğraflar alıntıdır.

İşte anlattığım tüyolara uyan makyaj örnekleri. Siz yeni yılda nasıl bir makyaj yapmayı düşünüyorsunuz? Yazın konuşalım. :) 


Bayanlili.com swarovski taşlı gümüş kolye çekilişi için tıklayınız.
Splat çekilişi için tıklayınız


Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ

2 yorum:

  1. çok hoş hepsi birbirinden güzel :)) faydalı güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)