22 Eylül 2015 Salı

Türk kadınları makyaj yapmayı seviyor. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir konu. Mesela Fransız kadınları doğallığa ve cilt bakımına önem verirken, biz Türk kadınları, cildimize bakmak yerine, koyu renkte makyaj yapmayı, gündüz vakti bile ağır fondöten kullanmayı seviyoruz ve maalesef hala makyajımızı silmeden yatıyoruz.

Oysa cilt bakımına gereken önemi versek ve makyaj ürünlerinde doğal içerikli ürünleri tercih etsek, belki de ilerleyen yaşlarda estetik cerrahlara hiç yolumuz düşmeyecek. İçeriğinin ne olduğu belli olmayan, sahte ürünler kullanmak, belki gününüzü kurtarabilir, ancak ileri vadede cildinize vereceği zararı bugünden tahmin etmeniz imkansızdır.

1959 yılında, Fransa’nın Bretagne bölgesinde Fransız kimyager Yves Rocher tarafından kurulmuş ve o zamandan beri 55 hektarlık organik tarım sahasında tüm ürünlerinin baz maddeleri olan bitkileri üreten Yves Rocher firması, 2010 yılından beri de Türkiye’de 22 mağaza ile başladığı yolculuğuna, bugün hemen hemen her ilde açtığı 128 mağazası ile devam ediyor. Firma 88 ülkede, 400 satış noktasında 13500 çalışanı ile kadınlara ürünlerini sunarken satış rakamlarıyla da Fransa’da kozmetik sektöründe 1 numaraya oturuyor.

Yves Rocher, etnobotanik uzmanları ve biyologlardan oluşan AR-GE kadrosu ile 1100 ayrı bitkisel içerik ve 50’den fazla ürününe de dünya çapında patent almış durumda. Firma, tüm ürünlerinin içeriğinin bitkisel olmasına özen gösteriyor ve bu bitkileri yetiştirirken de sertifikalı organik tarım yapıyor. Türü tükenmekte olan bitkilerin ve GDO’lu bitkilerin kullanımını reddediyor, en önemlisi ise ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyor. Geri dönüşümlü ambalajlar kullanıyor, bunu da sürdürülebilir ormanlardan elde ediyor.

“Bitki yaşayan bir varlıktır” mottosundan hareketle, bitkilerin yaşam enerjisini, çiçekleri ve yaprakları koparıldığında bile kendilerini yenileyebilme özelliğini ürünlerinde de kullanıyor. Firma, üzerinden para kazandığı bitkilere ihanet etmeyerek, ekolojik dengeyi ve biyolojik çeşitliliği korumak için verdiği önemi kanıtlamak adına, 1977 yılında bir botanik bahçesi kurmuş ve burada dünyada türü tükenmekte olan bitkileri yetiştiriyor.

Ürün gamı anti-aging ürünlerden, cilt bakım ve temizleme ürünlerine, makyaj malzemelerinden parfümlere kadar çok çeşitli ve yurt dışında sattığı her çeşit ürünü Türk kadınlarının ve hatta erkeklerinin hizmetine sunmuş durumda. Ayrıca internet üzerinden de satış yapıyor ve 85 TL üzerindeki alışverişlerinizde ücretsiz kargo imkanı ve 3-6 taksit fırsatı sunuyor.




*Basın Bülteni.


PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)