29 Ekim 2015 Perşembe

Arkadaşlar bugün blogda çok önemli bir konuyu işliyorum. Saçlar Hızlı Ve Sağlıklı Nasıl Uzatılır?  Pratik Hızlı Saç uzatma yöntemleri nelerdir? Benim saçlarım şu anda neredeyse belime gelmek üzere. Sizlere kendi uyguladığım yöntem ve tekniklerden bahsedeceğim. Kimi saçlar hızlı uzarken kimileri yavaş uzayabiliyor. Ancak bazı bakım yöntemlerini uygulayarak saçlarınızı hızlı uzatabilirsiniz

Öncelikle saçlar neden uzamaz ya da yavaş uzar? Biraz bundan bahsetmek istiyorum; Saçları sık sık boyamak, Düzleştirici kullanmak, Kuruyken saç taramak, Dengesiz beslenme, Stres. Tüm bunları sık sık yapıyorsanız zaten saçlarınızın yavaş uzaması ya da uzayamaması normal. 

Saçlar Hızlı Ve Sağlıklı Nasıl Uzatılır?
Saçlar Hızlı Ve Sağlıklı Nasıl Uzatılır?


Şimdi doğru bakımla saçları daha kısa sürede uzatmanın yollarından bahsedeceğim. Sanırım maddeler halinde yazsam iyi olacak;

1. Doğru beslenme; Gerekli vitamin ve mineraller vücuda girmezse saçlarımız da beslenemiyor ve sağlıksız bir hal alıyor. Bol bol meyve ve sebze yemek ile bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

2. Düzenli aralıklarla saçları kestirmek; Sık sık değil ama saç uçlarını rahatlatmak için ve kırıkların gitmesi adına saçları arada bir kestirmek gerekiyor. Saçınıza yaptığınız bakım veya aldığınız vitaminler kırık saç uçlarını onarmaya çabalamak yerine kırık olmayan saç uçlarını besleyecek. Bunu bir düşünün. 

3. Saçlara doğal maske uygulamak; Bunun için en doğal yöntem zeytinyağıdır. Zeytinyağı hem pratik hem de kolay ulaşılabilir bir yağ. Bu yüzden mümkün oldukça banyodan yaklaşık 20 dakika önce zeytinyağı maskesi uygulayın.

4. Saçların ısı görmesinden kaçının; Sürekli düzleştirici kullanmak ya da fön çektirmek saçların koruyucu katmanına zarar veriyor. Saçlar dış etkenlere karşı tamamen savunmasız kalıyor. Bunun yerine sadece gerekli zamanlarda çok sık olmamak kaydı ile bu işlemleri yaptırabilirsiniz.

5. Kimyasal içerikli saç boyalarından uzak durun; Ben de organik boya kullanıyorum. Çünkü beyazlarım var saçlarımda. Boyamamak elbette ki en güzeli ancak mecbursanız bile organik içerikli boyaları tercih edin.

6. Saçlarınızı banyoda tarayın; Saçlar kuruyken taramak onların kırılmasına sebep olur. Banyodayken saç taramak çok daha kolaydır. Ya da kolay tarama spreylerini kullanabilirsiniz. 

7. Banyoda saç diplerine masaj yapmayı unutmayın. Saç derinize yaptığınız masajla birlikte deriye yerleşen kirleri tamamen uzaklaştırmış olacaksınız. Yüzeysel bir temizlik hiçbir işe yaramayacaktır. 

8. Stresten uzak durun; Evet hayat bazen zor olabiliyor ama stres yapmamak da saçların dökülmesini engelleyici unsurlardan.

Benim uyguladığım yöntemler bunlar. Umarım işinize yarar. Sizin de bu konuyla ilgili söylemek ya da eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum kısmını boş bırakmayın. Sevgiyle kalın.


PAYLAŞ

2 yorum:

  1. Canım zeytinyağını uçlarına mı diplerine mi uyguluyorsun? Denemek istiyorum ben de ^^ Bir de tatlı badem yağı ile karıştırsak nasıl olur sence? Onun da gürleştirici etkisi var diye biliyorum ama denemedim hiç :/

    Nail Art in Wonderland

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle ısı kullanmak saç uzamasını etkiliyor ya, ellerine sağlık :) http://hulyaninsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)