20 Kasım 2015 Cuma

Merhabalar. Parlak saçlara sahip olabilmek için evde uygulanabilecek yöntemlerden bahsetmek istiyorum bugün. Ben de bu yöntemlere uymaya çalışıyorum. Sonuçlarını da görüyorum. Siz de faydalanabilirsiniz. Üstelik hepsi doğal ve bunları gerçekleştirmek sizin elinizde.





Parlak Saçlara Sahip Olmanın Yolları

1. Doğru beslenin; Beslenme saçlar için çok önemli. Doğru ve dengeli beslenme ile saçları kendiliğinden parlak bir hale getirebilirsiniz. Meyve ve sebze tüketimi saçları besleyerek daha gür ve sağlıklı uzamasını sağlayacaktır. Meyve yemeyi sevmiyorsanız meyve suları tüketebilirsiniz. Hatta içtiğiniz suyun içine meyve ve sebze parçaları atarak da saçlarınızın omega 3 ve e vitamini gereksinimini sağlayabilirsiniz. Saçlar böylelikle kurumayacak ve gerekli nemi alacaktır.

2. Saçlarınıza Nazik Davranın; Saçlar oldukça hassastır. Ve siz istemeden de onlara zarar veriyor olabilirsiniz. Örneğin kuruyken saç taramak, banyodan sonra havluyla saçların nemini almak adına sert ve hızlı ovalamalarda bulunmayın. Saç maşası ve saç kurutma makeineleri de saçları yıpratır ve kurutur. Saç kurutma makinesini çok yakından uygulamayın. Saç düzleştirici kullanıyorsanız bile iyon özellikli aletleri tercih etmeye çalışın. 

3. Yağ bakımı; Saçlar neme çok fazla ihtiyaç duyuyor. Doğal yağlar kullanarak saç bakımınızı ihmal etmeyin. Ilık zeytinyağı veya badem yağını tüm saçınıza sürdükten sonra sıcak havlu sararak 1 saat kadar bekletin ve yıkayın. Ayda bir ya da iki kere bu işlemi yapmanız gerekiyor.

4. Elma sirkesi; Banyoda durulama suyunuza bir miktar elma sirkesi eklerseniz saçlarınız daha da parlak hale gelecek. Her banyoda bu uygulamayı yapabilirsiniz. 

5. Silikonlu saç ürünleri; Silikon saçı ağırlaştırdığı için bu tarz ürünlerin kullanılması çok da önerilmiyor. Silikon saçları daha dayanıklı hale getirse de böyle de bir eksi yanı var. Bunun yerine doğal yağları tercih edebilirsiniz. Susam yağı ve hindiztan cevizi yağı kullanabilirsiniz. 

6. Fırça kullanımı; Saç fırçası seçimi önemli. Saçlarınızı taramak için Kıl fırçaları tercih edin. 

7. Saçlarınızı her gün yıkamayın;  Saçlar çok hassas olduğu için her gün şampuan, saç kremi veya maske uygulanması doğru değildir. Saçlar her yıkamada işlem görüyor çünkü. Yağlandıkça yıkamakta fayda var. Haftada iki kere yıkamak yeterli olacaktır.

8. Saçlarınızı ayda bir kere uçlarından aldırın; Saç uçları yıprandığı taktirde parlaklığı tamamen yok olacaktır. Kırıkları alınmış bir saç çok daha parlak durur. 


PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)