30 Kasım 2013 Cumartesi

Merinos Halı Deseni Tırnaklarda :)



Günaydın herkese :) Bugün çok çok çok beğendiğim bir deseni paylaşacağım. Yine yapımı çok basit ve görüntüsü mükemmel bir tasarım. Fotoğraflara bakınca siz de anlayacaksınız zaten. Şu an bakıyorum ve bakmaya doyamıyorum tırnaklarıma. 


Çeşitli renteki ojeleri her bir tırnağıma sürdüm. Daha sonra nail art beyaz ojem ile üst ve altına çizgiler çektim.  Bu iki çizginin ortasına baklava dilimi çizdim ve kenar kısımlarına kireç beyazı ojeden kürdan yardımıyla noktalar yaptım.Ve sonra... Sonrası aşağıdaki gibi;


İşte benim halı desenim bu. 
Bu hafta birkaç çekilişe birden katıldım bir de umarım hepsi bana çıkar :))

Sevgiler..





Katıldığım Çekilişler

1. makyaj aşktır: Blogumun İlk Çekilişiyle Sizlerleyim :)):

Çekilişime Katıldınız mı?

Aslında bu çekilişi blogumun yıldönümünde yapmayı planlıyordum ama daha fazla bekleyemedim.
Kazanana yılbaşı hediyesi olsun :))
Sizler için kullanmaktan memnun olduğum ürünlerden bir derleme yaptım.

28 Kasım 2013 Perşembe

Tırnaklara Metalik Görünüm Veren Desen Yapımı

Yağmurlu bir gün daha ve ben gene üşümedim. 
Herkese merhaba. Biraz kolay desenlerden başlamak istedim bloğumda. Zamanla daha da geliştirecek ve içerimğimi daha da zenginleştireceğim. Tabi şartlarım elverirse. Malum bir oğlum var ve daha beş aylık. :) Kuzum benim. Onunla vakit geçirmem gerek, çok ilgi istiyor. Onu bu oje kokularından, aseton kokularından da uzakta tutmaya çalışıyorum. Onunla oynamadan önce ellerimi arındırana kadar yıkıyorum, kimyasalı uzaklaştırdıktan sonra dokunuyorum falan filan. Anlayacağınız işim biraz zor. Ama ben yine de elimden geldiğince bloğuma her gün yazmaya çalışacağım.

 Bugün benim de çok sevdiğim ve yapımı son derece kolay bir desen anlatacağım. Bu deseni sevmemin nedeni ne kadar çirkin, savruk çalışırsam çalışayım yine de güzel görünmesidir. Fotoğraflardan da anlayacaksınız zaten. Yüzük parmağımda aşamalı bir anlatım yaptım. Ve çizgileri çok net çizmedim ama sonuç yine muhteşem yine muhteşem. Özenmeye bile gerek yok. Aslına bakarsanız ben çok özenmiyorum da dağınık çalışmayı seviyorum. Bu sayede hem daha çok desene vakit ayırmış oluyor hem de yorulmamış, hem de oje kokusuna maruz kalmamış oluyorum. Yani günümün en az bir saatini nail art çalışarak geçiren birisi olarak bu rakamlar benim için önemli. 

Şimdi aşamaları görelim;


1. Dün sürdüğüm en sevdiğim koyu mavi renkli ojem Pastel 11 numarayı tüm tırnağıma uyguladım. Tek kat yetti. (Woow:))
2. Biraz daha açık bir mavi renk olan Gabrini Elegant Mirror Colors M02 numaralı ojesini kenarları açıkta bırakacak şekilde uyguladım. (İki kat)
3. Uçuk mavi renkli Rimmel London 2168 numaralı ojesini yine alttaki mavi renkli ojenin kenarlarını açıkta bırakacak şekilde sürdüm.(İki kat)
4. Art Club Nail Art Lacquer beyaz renki nail art ojeyi tam ortalayarak çizgi şeklinde sürerek tamamladım.



Top coat uyguladıktan sonra tırnaklarım güne hazır. Bu tırnaklarla saks mavisi bir elbise giyerek bir kokteyle giderdim. Tabi olsaydı :)




 İşte bu;

Bu fotoğraflara şöyle bir uzaktan bakın. Emin olun çok hoş görünecekler gözünüze. 

Ben bir de yeşil renklisini merak ettim şimdi. Nasıl olur acaba? Neyse onu da yaparız evelallah :)

Çok seviyorum bu olayı. Yazımı tamamladıktan sonraki şu anı. Paylaşmayı seviyorum sanırım. Bu tasarımlardan herkesin faydalanmasını istiyorum. Eleştriye de açığımdır. Beğenmediğiniz ya da daha da iyileştirmemi istediğiniz bir durum varsa lütfen çekinmeyin. Yorum bölümüm size her zaman açık.

Bir başka manikürde görüşmek dileğiyle.


Çizgili Desenler



Merhaba dostlar. Bugün yine yaptık bir şeyler tırnaklarımıza. Bu deseni bir başka desen yapmak isterken keşfettim. Normalde boyuna düz, keskin çizgiler deneyecektim ama bir kaçı eğik olunca bu desen çıktı ortaya. Fotoğrafta görüldüğü üzere tırnak diplerinden uç kısımlara doğru geldikçe birdenbire değil de yavaş yavaş incelterek çizgiyi tamamladım. Bu uygulama da ana fotoğraflarda görüleceği üzere sanki baz olarak ombre uygulanmış gibi bir görüntü verdi. E haliyle hoş bir desen oluşmuş oldu. 

Kullandığım ojeler: taban renk: Pastel 11 numara koyu mavi, Çizgi rengi: Art club nail art laquer beyaz. İşlemi bitirip top coat ile tamamlıyoruz. 

Gelsin tırnaklarrrrrrr:


Hepsi bu. Bence hiç de fena durmadı. Sizce? :)






26 Kasım 2013 Salı

Elmalarrrrr çok leziz :)

Evet bir manikürde daha birlıkteyiz. Farkettiğiniz üzere siteme biraz renk kattım. Umarım beğenilir :) Bugünkü konseptimiz elmalar. Aşağıda yine aşamalı bir görsel hazırladım.
Ojelerin marka ve numaralarını söylememe gerek yok çünkü siz istediğiniz markaları kullanabilirsiniz. Ortadaki iki parmağıma kırmızı, işaret ve serçe parmak tırnaklarıma yeşil elmalar yaptım. Elmaların sapını ve yapraklarını yine kürdanla oluşturdum. Ve top coat ile çalışmamı tamamladım.


Çok leziz oldu biliyorum ama  yine de tırnaklarınızı yemeyiniz! :)) Beğendiyseniz ne mutlu. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bir sonraki tırnak tasarımında görüşmek dileğiyle herkesi selamlıyorum. 

25 Kasım 2013 Pazartesi

Penguenler :)

Geçenlerde NTV gezi olaylarını göstermeyip penguenlerin belgeselini yayınlayınca iyiden iyiye bir alay konusu oldu. Penguenler de bu işin maskotu oldular tabi. Ünleri arttı. :) Bir de tırnaklarımda göreyim istedim. Ve bloğuma koymak için başladım çalışmaya. Çok kolay oldu. Çok da güzel oldu. :) Yine aşamalı bir yol izleyeceğim. Böyle anlaşılması daha kolay olduğu için, sizler için. 

Neler yapmışım bir bakalım;


1. Aşama: Base coat sürüyoruz.
2. Aşama: İstediğimiz renk bir ojeyi bir ya da iki kat olarak sürüyoruz.
3. Aşama: Penguen gövdesinin için hatları belirliyoruz.
4. Aşama: Kireç beyazı ojemizle hatları birleştirip gövdeyi oluşturuyoruz.
5. Aşama: Bir kağıt üzerine siyah ojemizden bir miktar döküp saç teli, kürdan ya da kibrit çöpü yardımıyla gözleri yapıyoruz.
6. Aşama: Turuncu renkli ojemizden yine kağıda bir miktar döküp kürdanla burun ve ayakları halediyoruz.
7. Aşama: Top coat ile manikürümüzü tamamlıyoruz.

İsterseniz her tırnağınıza benim de yaptığım gibi değişik renk oje kullanırsınız. Ya da nasıl olmasını isteyorsanız öyle. Keyfiniz nasıl bilirse. :)

Ve işte penguenlerimiz; :)


Beğenmişsinizdir umarım. Bir başka manikürde görüşmek dileğiyle diyor herkesi öpüklüyorum. :)

Not: Bir de sizden bir ricam olacak. Fotoğrafları orijinal boyutta yüklüyorum bloğuma. Yüklemede sorun yaşıyorsanız bildirin lütfen. 


Günün Sözü:

İnsanı ıslatan yağmur değil içine akıttığı gözyaşlarıdır. / G. Meral


23 Kasım 2013 Cumartesi

El ve Tırnak Eti Peelingi

Bilindiği gibi tırnakları güzel göstermenin bir yolu da ellerin bakımlı ve tırnak etlerinin temiz olmasıdır.  Ellerimize sadece krem sürmek yetmiyor çoğu zaman. 

El peelingi tırnakları da etkiliyor. Bu yüzden ojeler çıkarıldıktan sonra uygulanmalıdır. Peelingi uygulamadan önce elleri yıkamak gerekiyor çünkü eldeki kir peelingin gözeneklere girmesini engeller. Özellikle manikürden sonra yapılan peeling mükemmel sonuç verir. Manikürden sonra tırnak etlerinde kalan parçaları uzaklaştırıyor aynı zamanda bu peeling. 

Malzemeler şöyle;

1. Yarım dilim limon,
2. Bir çay kaşığı tuz,
3. Bir tatlı kaşığı şeker,
4. Bir yemek kaşığı zeytinyağı.

El peelingi tariflerini hep eksik veriyorlar. Ya zeytinyağı ya da şekeri esgeçiyorlar. Ben bu peelingde onların da olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten sürekli de kendi ellerimde uyguluyorum. Son derece de yararlı buluyorum. Ama itiraf etmeliyim son zamanlarda çok uygulama şansım olmadı. 

Peelingin hazırlanışı: 

Şeker ve tuzu bir kaba koyun. Üzerine yarım limon arkasından da zeytinyağını dökün. Bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Peelingin uygulanışı: 

Ellerinize bu karışımı alın ve sanki ellerinizi sabunluyormuş gibi ovun. Tırnak etlerinizi de ovmayı unutmayın. Şekerler eriyene kadar bu işleme devam edin. Eğer şeker yetersiz kalırsa biraz daha ekleyebilirsiniz. İşlem bittikten sonra elleri duru su ya da maden suyuyla durulayın. Sabun kullanmayın. Yumuşak bir havlu ile güzelce kurulayın. 

Burada limon, cilde vitamin desteği sağlayacak ve cildin yeniden yapılanmasında rol oynayacak. Hatta limonun liflerinden de bir kısım ekleyebilirsiniz peelinge. Şeker, peelingin temel malzemesi zaten. Gözenekleri açar. Tuz, cildin mikroplardan arınmasını sağlayacak. Toksik maddeleri uzaklaştıracak. Zeytinyağı ise cilde nem desteği sağlayacak.

Bu işlemi yaptıktan sonra elleriniz cillop gibi olacak. Bakmaya doyamayacaksınız. Hatta işlem sonrası bir el kremi sürerek bu yumuşaklığı bir süre daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Daha sonra en sevdiğiniz ojenizi sürün ve ellerinizin keyfini çıkarın :)



Günün Sözü: 

Sağ olduğunuz sürece sol yanınızda olacak birine sevdalanmanız dileğiyle.


22 Kasım 2013 Cuma

Hello Kitty :)
























Evet biliyorum bunu herkes yaptı ama bir de benim yorumumla bakmaya ne dersiniz? Pek Hello Kitty meraklısı olmasam da tırnaklarda bir klasik haline geldi. O yüzden bloğumda bulunmasında fayda var diye düşünüyorum. Bu desen için hiç çalışmadım. Bir Hello Kitty resmine bakarak deseni kürdanla çizdim. Hepsi bu. Yani herkes yapabilir. Başka hiçbir aparat kullanmadım. Bazı arkadaşlarım "Benim aparatım yok yapamam." diyor. Halbu ki öyle bir şey yok. Az biraz el becerisi hepsi o kadar. Küçük bir alana çalışmak biraz zor biliyorum ama zamanla bütün desenler yapılabilir hale geliyor inanın. 

Şimdi benim Hello Kitty me bir bakalım bakalım. Sıralama yaptım. Adım adım nasıl yapıldığını görelim:


Benimki de böyle işte. Sevdiyseniz ne mutlu. Bir sonraki manikürde görüşmek dileğiyle :)




21 Kasım 2013 Perşembe

Gökkuşağı ve Bulutlar

Merhabalar. Bugün ne yapsam ne yapsam diye düşünüyordum ve birşey bulamadım ilk önce. Sonra bir balkona çıkıp hava almak isteyince gökkuşağını gördüm. Yağmur yağmıştı ve her yer ıslaktı. Ben de tırnaklarıma bu havayı yapmak istedim. Gerçekten çok güzel durdular. Tırnaklarıma bakmaya doyamadım. İnsan kendi yaptığını da bu kadar övmez ki :p Bu şımarıklığımı mazur görün lütfen.

Şimdi Fotoğraflar;






Tek kat Pastel New Color serisinin mavi rengini sürdüm. Bulutları ve güneşi kürdanla yaptım. Gökkuşağını ise çeşitli renkteki nail art ojelerim ile tamamladım. Top coat uyguladım, tırnak etlerime Kalyon'un tırnak etleri için özel ürettiği yumuşatıcısından sürdüm ve işte tırnaklarım güne hazır. 


Düşüncelerinizi yorum kısmından ulaştırabilirsiniz. Bugün benim için yorucu bir gündü. Ve çok uykusuzum. Şimdi uyumaya gidiyorum dostlar. 
Esen kalın..

20 Kasım 2013 Çarşamba

Günün Tırnak Tasarımı Zebra Desenler


Bugün beyaz ve koyu pembe renkli ojelerimle yaptığım bu deseni beğenecek misiniz bakalım. Ben çok beğendim. Ya zaten beğenmediğim bir tasarımı da paylaşmam o ayrı tabi. Yine çok basit bir işlemle tırnaklarınıza uygulayacağınız bir tasarım oldu bu. Bakalım bakalım neler yapmışım.


Base coat sürdükten sonra istediğimiz renkte bir oje sürüyoruz ve kurumasını bekliyoruz. Ben New York Color 200 numaralı ojesini kullandım. İkinci aşamayı yukarıda görüyorsunuz. Beyaz renkli nail art ojemi kullanarak aralıklı çizgiler çektim. Nail art fırçası da kullanabilirsiniz bu işlem için. Hatta kürdan bile kullanabilirsiniz ama biraz uğraştırır.Üçüncü aşama çizgilerin aralarnda kalan kısımları tekrar çizgilendirme. Çok güzel çizgiler olması gerekmiyor. Gelişi güzel çizgiler uygulayın. Ve bir ya da iki kat top coat uyguladıktan sonra işlemimiz tamam. 

Şimdi genel bir bakış;




Umarım beğendiniz. Yorumlarınızı bekler gözlerinizden öperim. :)

19 Kasım 2013 Salı

Black&White


Oldu Salı. Şunun şurasında haftasonuna ne kaldı? :) Bir Oje kombinasyonu ile daha karşınızdayım. Bugün çok basit ama mükemmel görünen bir çalışma yaptım. Siyah-beyaz olarak uyguladığım bu deseni çok seveceksiniz. Hem de pratik olduğu için günlük hayatta rahatlıkla kullanacağınızı düşünüyorum. Şahsen ben çok beğendim. 
Burada yoğun olan herhangi siyah ve kireç beyazı ojelerinizi kullanabilirsiniz. Bu desende uçlardaki benekleri oluşturmak için bir adet de kürdan kullandım. İki kat olmak üzere ojelerimizi sürüyoruz. Ya da Base Coat ojeniz var ise ilk kata bunu sürüp ikinci kata siyah ve beyaz ojelerinizi sürebilirsiniz. Böylece dolgun ve yoğun siyah ve beyaz renkler elde etmiş olacağız. Amacımız da bu zaten. Daha sonra bunları oje kurutucuyla ya da kendi haline bırakarak tamamen kurumasını bekliyoruz. Kuruduktan sonra beyaz bir kağıdın üzerine benekleri oluşturacağımız ojeden bir miktar damlatıyoruz. Kürdanın ucunu döktüğümüz ojeye değdiriyoruz ve tırnaklarımızın ucuna gelişi güzel noktalar yerleştiriyoruz. Burada mümkün olduğunca savruk çalışmak gerek. temiz noktalar değil birbirinin içine geçmiş noktalar oluşturmamız gerek. Tırnak ucundan başlayarak yaptığımız noktaları orta kısımlara gelince seyreltiyoruz ve ortaya bu görüntü çıkıyor.


 Ben tırnaklarda siyah-beyaz çalışmayı çok seviyorum. İstediğim ahengi birbirine zıt renklerde yakalamak daha kolay. Ve görünüm olarak da çok beğeniliyor zaten haliyle. 





Umarım gözünüze hitabetmiştir. Görüşmek dileğiyle :)

18 Kasım 2013 Pazartesi

Pazartesi Günü Ojesi :)

Bir Pazartesi günü ile daha birlikteyiz efenim :) Şimdi biraz bugünkü ojem ve rengiyle şu Pazartesi gününü anlamlı ve yaşanabilir kılmanın tam vakti diye düşünüyorum. Bugünkü ojem "Maybelline New York Color Show 265 Wine Shimmer." Bu renge bayılacaksınız. Ben oje alırken standa şöyle bir göz gezdiririm. Ve bir oje mutlaka bana göz kırpar. Geçenlerde bu oje bana aynısını yaptı. Aramızda bir etkileşim oldu ve onu evime götürmek istedim. Aldım, geldim :) Bu ojeyi seçmemdeki bir başka nedense tırnağımda nasıl bir ahenkle duracağının gözümün önüne gelmesi. Ve sürdükten sonra anladım. Ve evet gözümü kara çıkarmadı. Harika bir duruşu var. Şimdi hep birlikte bu duruşlara bir göz atalım.

Tırnaklarımı değişik ışıklarda çekmeye çalıştım. Akşamları ve gündüzleri nasıl durduğunu rahatlıkla görün diye böyle yapıyorum.  

Bir de üzerine kalpler koydum şöyle. Ama sade halini daha çok sevdim ben.



Daha bir sürü tırnak tasarımı uygulanmak için bekliyor aslında. Ben hala oje tanıtıyorum :) Ama bloğum yeni olduğu için böyle. Beklemede kalın :)

17 Kasım 2013 Pazar

24 Ayar Altın Tırnaklarda :)

Güzel bir Pazar gününden herkese merhaba :) Altın nasıl tırnakta olur? Diye düşünebiliriz. Evet 24 ayar altını tırnaklarınıza taşıyabilirsiniz. Nasıl mı? Alıx Avien Paris Golden Nails seti ile bunu başarabilirsiniz. Bu setin içinde iki adet oje var. Bunlardan biri normal siyah renkli yoğun bir oje, ikincisi ise içinde 24 ayar altın parçaları bulunan bir oje.







 Umarım beğenmişsinizdir. Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen :)