6 Kasım 2013 Çarşamba

Tırnak Sanatı öyle bir hale geldi ki, artık birçok figürü tırnaklarımıza taşıyabiliyoruz. Bugün ebru sanatını tırnaklarımızda konuşturacağız. Bu tasarım elbette yeni bir şey değil fakat tırnak süsleme sanatının temel taşlarından birini oluşturur. Bu yüzden bloğumda bulunmasını istedim. Bunun için gereken malzemeleri aşağıda görebilirsiniz. İşe başlamadan önce baz oje olarak ebru yapacağımız tırnaklarımıza kireç beyazı ojemizi sürüyoruz. Bunu yapmamızın sebebi ebru deseninin tırnakta daha belirgin bir şekilde ortaya çıkması içindir. Ve her bir tırnağın etrafına vazelini iyice yediriyoruz ki işlem sonunda parmaklarımızı da boyayan ojeyi rahatlıkla tenimizden uzaklaştırabilelim. Ya da dilerseniz  tırnak etrafınızı saracak şekilde bantlayabilirsiniz. Şimdi aşağıda aşama aşama belirttiğim uygulamaları sırasıyla görelim.


Flormar "Nail enamel serisi 400 numara kireç beyazı, Pastel 85 numara yavruağzı renk ojeleri kullandım. Dilerseniz istediğiniz renk ve tonda ojeleri kullanabilirsiniz. Ben anlatım için bu iki ojeyi tercih ettim. Yani illa iki renk olacak diye bir kaide yok. Hatta simli, sedefli ojeler tercih ediyorsanız onları da kullanabilirsiniz. Fakat sim ve sedefler ojenin kolayca suda dağılmasını engelleyebilir. Bunun için fazladan bir süre ayırmanız gerekebilir.

Birinci aşama: Su dolu pet bardağımızı hazırlıyoruz ve sırayla ojelerimizi iç içe yuvarlak daireler oluşturacak şekilde damlatıyoruz. Zaten ojelerimiz kuru değilse su üzerinde hemen genişlemeye ve dağılmaya başlar.
İkinci Aşama: Bir kürdan yardımıyla en dış halkadan başlayarak merkez daireye doğru çizgiler çiziyoruz.

Üçüncü Aşama: Yine kürdanla istediğimiz gibi şekillendirebiliriz.
Dördüncü Aşama: Parmağımızı tırnağımız desene tam oturacak şekilde suyun içine daldırıyoruz. Bir yandan da kürdanla parmağın etrafında kalan ojeleri topluyoruz. Bunu yapmamızın sebebi parmağımızı sudan çıkarırken kalan ojelerin desen üzerine yapışmasını engellemek içindir.
Dilerseniz geniş bir kap kullanarak ve deseni daha fazla büyüterek aynı anda ikişer üçer parmağınızı suya daldırıp bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Ben üç parmağıma uyguladım. Ve sonuç:
Her tırnak süslemenizin ardından oje koruyucu veya sıfır numara parlatınızı mutlaka sürün. Hem parlak bir görünüm elde edersiniz hem de oje deseniniz korunumuş olur. 
Fotoğraf çok tatlı değil biliyorum. Tırnaklarımı kısa kullanmayı bu yüzden sevmiyorum. Uzun tırnağın albenisi daha bir başka. Neyse bu seferlik böyle olsun. Yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyor olacağım. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.  



PAYLAŞ

2 yorum:

  1. bayıldımmm çok iyi bi fikir emeğine sağlık :) sevgiler.
    http://burcininhayaladasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bloğuma ilk yorum senden geldi. Hep ayrı bir yerin olacak :)

      Sil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)