26 Şubat 2014 Çarşamba

Pastel Magic Sand Matte Finish 723

Bugün sadece oje tanıtımı var. Bu ojeyi çok sevdim. Pek kum dokulu oje kullanmayan biri olarak şimdiye kadar çok önyargılı davrandığıma artık iyice kanaat getirdim. Zira bu ojeler hem görünüş olarak çok hoş hem de çok çabuk kuruyorlar. Ama yine iki kat kullandığımı söylemeliyim. İlk katta çok opak bir görüntü elde edemedim. Ayrıca gün boyu tırnakları ovalayıp durdum. Bu kum dokusuna dokunmak çok hoşuma gitti.

İki gün önce aldığım bu oje beni fazlasıyla memnun etti.
Şimdi siz de bu ojenin yaptıklarına tanıklık edin istiyorum;


22 Şubat 2014 Cumartesi

Siyah Ojenin Modası Asla Geçmez

Gözümde siyah ojenin yeri ayrıdır hep. Kadına ayrı bir çekicilik kattığını düşünmüşümdür. Bu nedenle sade olarak da çok kullanırım. Yani tasarım yapmadan. Bir davete katılacaksam ve tamamen hazırlıksızsam gri ya da siyah sade şık bir elbise ile birlikte siyah ojemi taķınırım. Mat siyah oje de çok güzel durur mesela. Yani tamamen kurtarıcıdır diyebilirim. Hal böyle olunca da en çabuk biten ojem de siyah olur genelde. Siyahın cazibesine kapılmayan olmaz emin olun. O davette çok hazırlıksız olsanız bile son derece şık adledilirsiniz.

100 Takipçi Çekilişimin Kazananı

Arkadaşlar merhaba. 100 Takipçi Çekilişimin sonucunu açıklayacağım. 30 Ocak'ta başlattığım bu çekiliş 21 Şubat'ta sona erdi yani dün. Ben de son kontrollerimi yapıp hemen cekilisi yaptım. Çekiliş Random.org ile yapıldı. Günü gününe listeledim bu yüzden son güne pek de bir sey kalmadı. Bütün isimleri, linkleri kontrol ettim. Hiç atlamadım. Linkleri hatalı olanların ek hakları elendi. Takip etmeyenler elendi. Sonuçta 243 isabetli katılımcı kaldı. Bolca ek hak koyduğum için de bu ek haklarla beraber listeye toplam 1061 isim yazıldı.

Cekilisi şu şekilde fotoğrafladım;





Çekilişimin kazananı 719. olarak Sihirlimavi olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum. Mail ile ulaşacağım eğer üç gün içinde dönüş yapmaz ise yeni bir kazanan belirleyeceğim.

Kazanan katılımcının yorumu;

Çekilişime katılan herkese sonsuz teşekkürler. Yepyeni çekilişler için beni izlemeye devam edin. Hepinize kocaman sarıldım.

Esen kalın..

21 Şubat 2014 Cuma

Minions Nail Art

Bugün çok heyecanlıyım çünkü ilk çekilişimin son günü. Oldukça yoğun bir katılım gerçekleşti. Bu durumdan son derece memnunum tabi. Neyse çekilişten bahsetmeyeceğim daha fazla. Asıl konuya gelelim. Şu küçük minions' ları bilmeyeniniz yoktur herhalde. Bu sevimli küçük şeyler bugün tırnaklarıma konuk oldular. Nasıl mı? Haydi hepberaber bakalım bakalım nasıl yaptım? Ve tirnaklarda nasıl durdular?

Önce bir merhaba desin bize:) Ve biz de ona tabi ki.


Görselli aşamalı bir anlatım her zaman hoşunuza gitti biliyorum. Bu yüzden yine aşamalı görselimi paylaşmak istiyorum;

19 Şubat 2014 Çarşamba

Yeni Başlayanlar İçin Kolay Tırnak Tasarımı

Arkadaşlar bugün çok çok çok kolay bir desen ile karşınızdayım. Birçoğunuz bana yakınıyor. "Yapamıyoruz çok zor. " Bu sefer kaçışınız yok. Bunu herkes yapabilir ve ojelerle kürdan işimizi görecek. 

Bir bakalım nasıl duruyor bugünkü manikürümüz;

Yapılışı;
1. Base coat uygulayın.
2. Siyah ojeden iki kat sürün.
3. Siyah oje tamamen kuruduktan sonra tırnak uçlarına bol miktarda İstediğiniz renk ojeden damlatın.
4. Kurumasını beklemeden kürdan ile tırnak uçlarından tırnak dibine doğru gelişi güzel çekişler yapın.
5. Top coat uygulayın.






Bu çalışmanın videosunu çektim lakin daha kendime çok güvenemiyorum video konusunda. Çok daha ilgi çekici videolarla pek yakında youtube'dan da paylaşımlarımı göreceksiniz.

Bence oldukça kolay, hata kaldırma ihtimali son derece yüksek bir çalışma. Yağlı boya yapar gibi çalışın. Kürdan darbelerinden çekinmeyin, elinizi korkak alıştırmayın. Eğlenmek ödülünüz olsun. :)

Siz nasıl buldunuz? Beğenmeyenleriniz de olabilir. Dünkü çalışmama instagramda  biri "kusmuk gibi olmuş dedi."  :)))) Tabir biraz kabaydı belki ama eleştiri almak beni rahatsız etmiyor. Bunu da bilin lütfen. 

Sağlıcakla kalın. 



18 Şubat 2014 Salı

Taş Duvar Manikürü / Stone Nails

Bugün değişik bir şey yapayım dedim. Ojelerle oynarken tırnaklara taş görünümü verebilir miyim diye düşündüm. Üzerine biraz çalışınca bu manikür çıktı ortaya. Nasıl yapıldığını fotoların altında anlatacağım.


17 Şubat 2014 Pazartesi

www.onyuzmilyonoje.com Domain'i Alındı

Merhabalar. Onyuzmilyonoje olarak domain almış bulunmaktayım. Artık bana www.onyuzmilyonoje.com dan ulaşabileceksiniz. Eşimin sürprizi oldu bu bana :) Tabi blogspottan da bu siteye yönlenecek. Hayırlı olsun şimdiden. 

Kutlama olarak bu çiçekli tasarımla başbaşa bırakıyorum sizi :)



Sevgilerimi bıraktım.
:*

15 Şubat 2014 Cumartesi

Günün Manikürü

Merhaba herkese güzel bir hafta sonu devam ederken tam bir Cumartesi süsü var bugün. Ve bir taktik vereceğim size. 

Önce bugün yaptığım tasarımı bir görelim. Üzerine konuşuruz;



Vereceğim taktik şöyle;  Eğer nasıl bir tasarım yapacağınızı bilemiyorsanız sadece söyleyeceğim şeyleri yaparak harika tırnaklara sahip olabilirsiniz. 
Tamamen alternatif bir çalışmadır.

Aşamalar şu şekilde; 

1. Bütün tırnaklarınıza farklı renk oje sürün. 
2. Yüzük parmak tırnağınıza sürmek için ya gümüş ya da altın rengi oje veyahut yine bu renklerde bir glitter seçin. 
3. Diğer tırnaklarınızdan seçtiğiniz bir tırnağa şekil yapın. ( Kalp, çiçek,...vs)
4. Geri kalan ve iddiasız göründüğünü düşündüğünüz tırnaklara ise birer süs yapıştırın.
5. Parlatıcı top coat uygulayın.

İşte hepsi bu. Bu maddeleri uyguladığınız sürece muhteşem görünümlü tırnaklara sahip olabilirsiniz. 

Yarın Pazar. Herkes haftanın en güzel kahvaltılarını hazırlayıp yiyecek. Şimdiden afiyet olsun. 

:)








14 Şubat 2014 Cuma

Günün Ojesi Flormar 397 ve Bir French Manikür

Bugünün ojesi Flormar'dan geliyor. Flormar 397. Sevgililer gününe de çok yakışacağını düşünüyorum. Bu ojeyi çok severek aldım ve severek de kullanıyorum. Ve her sürdüğümde de çok beğeniliyor. Tatlı pembe rengi ve şeffaflığı görüntüyü mükemmel yapıyor neredeyse. Sürüş açısından son derece rahat. Kusur kapatıcı özelliği var. Tek dezavantajı ojenin rengini tırnağa verebilmek için iki ya da üç kat sürmek gerekiyor. Bu benim için sıkıntı verici bir durum değil. Çünkü genelde iki kat sürüyorum ojelerimi. Ve French manikür için çok uygun. Kuruması orta.

Ojemiz;






Bakalım şimdi renk nasılmış? 


 Burada iki kat sürülmüş hali var;


Burada da french manikür ve yine Flormar'ın tırnak süslerinden seçtiğim çiçeklerle birlikte görüyorsunuz tırnaklarmı;


Çiçekleri koyduktan sonra aynı oje ile bir kere daha geçtim. Süsleri koyarken ise taban ojenin kurumamış olması gerekiyor. Yoksa yapışmıyorlar. Ya da isterseniz tırnak yapıştırıcısı da kullanılabilirsiniz.


Ve yüzüklerim ;
Mikili ve pembe çiçekli yüzüklerim bu manikure çok yakıştı. 



İşte bu kadar.  
French manikür için Pastel'in 04 numaralı kireç beyazı ojesini kullandım. 

Umarım gözünüze hitap etmiştir.
Sevgililer gününüz kutlu olsun. 
:*

12 Şubat 2014 Çarşamba

Susam Sokağı | Edi & Büdü Tırnak Tasarımı

Susam Sokağı'nı izleyenler ve özleyenler varsa bu tasarım hoşlarına gidebilir. Ben şahsen çok severek izlerdim. Bugün Edi ile Büdü'yü tırnaklarımıza konuk edeceğiz. Bu çalışmayı ince uçlu nail art fırçası ile yaptım. 

Önce kendilerini bir hatırlayalım :)


Burada çok şeker çıkmışlar.

10 Şubat 2014 Pazartesi

Sizce Aşk Nedir?

Çocuklara sormuşlar "aşk nedir?" diye.

İşte bir çocuğun cevabı; 
"Anneannem sırtından hasta olmuştu. Eğilemediği için ayaklarına oje süremiyordu. Dedem devamlı elleri titremesine rağmen anneannemin ayaklarına oje sürüyordu. Bence aşk budur."

Cevabını vermiş. Güne başlarken küçük bir gülümseme hoş olur diye düşündüm. 

Herkese iyi bir hafta diliyorum.
:)

9 Şubat 2014 Pazar

Baykuş Sevenlere Özel Tasarım :)

Geçenlerde sevgili Alice'in instagram hesabında gördüğüm renkli keçe baykuşlar çok hoşuma gitti. Ben de kendisinden izin alarak bu tasarımı tırnaklarıma dökmek istedim. 

İşte bay ve bayan baykuşlar:

7 Şubat 2014 Cuma

Tırnaklarınıza Öpücük Kondurun

Sevgililer günü yaklaşmışken öpücük deseni yapmadan olmaz diye düşündüm. Bugün tırnaklarımıza öpücük konduracağız. Ve kısa bir video ile sizlerin karşısındayım. Videolara ara vermiştim çünkü biraz zahmetli oluyor. Vakit buldukça videolara da yer vermeye çalışacağım.



Burada bir dotting pen ucu kullandım ama siz toplu iğne ya da kürdan ile de rahatlıkla bu deseni ortaya çıkarabilirsiniz.

Bir de fotoğraflara göz atalım;



Beğendiniz mi bilmiyorum ama ben bayıldım. :)

Sizden de bekliyorum. Sevgilerimle..





5 Şubat 2014 Çarşamba

Bir Oje Bir Tasarım (Flormar Matte M17)

Dün çıktığım alışverişte sadece tek bir oje aldım. Tüm yaptığım alışveriş buydu. Bu benim için rekor niteliğinde. Kendime nasıl hakim oldum inanın bilmiyorum ama bu hoşuma gitti. Aldığım oje Flormar Matte M17. Mat oje çok almıyordum. Çünkü evdeki matlaştırıcılarla bu görünümü çok rahat elde edebiliyordum. Ancak bu rengi gördüğümden beri ne yaptıysam olmadı. bir türlü tutturamadım.

İşte o oje;


Ve bu tatlı rengin tırnaktaki duruşu; 


Bu rüya gibi renk artık benim. 
 Fiyatı Flormar standlarında 3.50 TL

Şimdi gelelim "üzerini nasıl süsledim?" sorusuna.  Uzun zamandır kedi figürü yapmadığımı farkettim. Bu düşünce üzerine tabi ki de bugün miniş kediciklerimiz tırnaklarımıza konuk oluyor. 

Nasıl bir kediymiş bu?



İşte böyle koca kafalı bir kedimiz var. Kim demiş kara kedi uğursuzdur diye. Hiç de öyle değil.:)

Bir de bu minişe uzaktan bakalım. 



Patisiz olmaz dedik ve aralara minik patiler yerleştirdik.
Bence on numara oldu. 
Renk ve yaptığım kediş deseni hakkında Yorumlarınızı bekliyor olacağım. 

Hepinizi sevgiyle selamlıyor, bir başka tırnak tasarım hikayesinde görüşmek dileğiyle diyor yayınımı burada noktalıyorum. :)
:*




3 Şubat 2014 Pazartesi

MİM/BLOGGER BULUŞMASI

Herkese iyi haftalar;

Sevgili Neşelizebra tarafından mimlendim. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yazı  ve mim sayesinde bloggerlar birbirleri ile tanışma şansı yakalayacak.

Bloğunuzun Adı:
Onyüzmilyonoje 

Hangi ilde yaşıyorsunuz ve semtinizi söyler misiniz?
Bursa/Nilüfer

Blogger buluşmalarına katıldınız mı?
Şehrimde hangi bloggerlar var bilediğim ve dolayısıyla haber alamadığım için şimdiye kadar katılmadım.

Bulunduğunuz İlde bir blogger buluşması olsa katılmak ister misiniz?
Yukarıdaki sebep sanırım bu sorunun cevabı hakkında izler taşıyor :) Kimler var bilsem ve haberim olsa tabi ki seve seve katılırım. Ancak 7 aylık bir bebeğim olduğu için her semte gidemiyorum. Hatta Bursa/ Fatih Sultan Mehmet Bulvarındayım. Buralardan çok çıktığım söylenemez. Yani anlayacağınız oldukça kısıtlıyım bu konuda. Ama öyle bir etkinlik olursa ve ben de davetli olursam katılmak için elimden geleni yaparım diyebilirim. :)

Sizce bir blogger buluşması etkinliği nasıl olmalı?
Öncelikle eğlenceli olmalı. Herkes rahat olmalı. Sıkıldığım bir ortamda asla duramam. Herhalde çoğu kişi benimle aynı fikirdedir. Özel istek: Güleryüzlü insanlarla dolu olsun.

Özetle böyle arkadarşlar. Eğer siz de benim şehrimde (Bursa) iseniz lütfen bu yayını yorumlayın. Olası bir blogger etkinliğinde buluşmak dileğiyle :)

Son olarak mimlemek istediğim bloggerlar var. 
Sevgili 
Desenlioje
Makyaj(lı)yorum
Guzel E-zade
Büşra
Arkadaşlarımın isterlerse bu mimi hazırlamalarını diliyorum.