25 Mart 2014 Salı

DIY; Anahtar Boyama

Bugün de değişik bir şey yapalım diye yola çıktım yine. Ojelerle yapabileceğimiz çok güzel projeler var. Bunlardan birini bugün sizlere sunmak istedim. Umarım beğenir ve uygularsınız. Benim anahtarlarımın boyaları kavlayınca oje ile boyamanın iyi bir fikir olacağını düşündüm. Çok da güzel oldu.




Ben anahtarlarımda noktalama deseni kullandım. Siz daha değişikdesenler uygulayabilirsiniz. Anahtarlarım şimdi çok daha güzel ve renkli. Bu eğlenceli projeye siz de katılmak istemez miydiniz?

Konu ile ilgili yorum eklemeyi unutmayın lütfen :)

Öpüldünüz. .

22 Mart 2014 Cumartesi

Bir Minicik Tavşancık Nail Art

Bugün hastane odasından selamlarımı gönderiyorum. Hep hastalık hep hastalık. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Sonuçta endişelenicek bir şey yok. İyiyiz. 

Gelelim günün konuğuna. Bugün minnak tavşancık hem bloğumun hem de tırnaklarımın konuğu. Dilerseniz sizi onunla başbaşa bırakayım;

Önce aşamaları görelim; 


21 Mart 2014 Cuma

Ah Şu Papatya Falları

Twitter'ı engellemiş yine birileri. Ama yemezler. Dns değiştirdim attım tweetlerimi. Yok öyle kafana göre yasak falan. Başım döndü şu yasaklardan. Sana da para çalmayı yasaklamak lazım. 

Neyse sakinn. Konumuza dönelim.  Efendim bugün papatya falı var. Ben baktım. Seviyor.  Sapını da saydım.

20 Mart 2014 Perşembe

Siyah Oje Üzerine Çiçekli Desenler

Havalar güzelleşmeye başladıkça iyice böyle börtü böcek desenleri geliyor aklıma. Ben de yavaş yavaş bunları hayata döküyorum. Bugünkü desenimiz siyah taban oje üzerine yaptığım çiçekli desenler (ve bir de çilekler) var. Daha önce hiç denememiştim siyah üzerine. Ama bu blogda yapılamaz denen şeyleri yapmak şart oldu neredeyse. Bakalım şimdi neler yapmışım ve nasıl durmuş?



19 Mart 2014 Çarşamba

Kurabiye Canavarı Tırnak Tasarımı

Bugün Susam Sokağı'ndan yine bir konuğum var. Bu eğlenceli tırnak tasarımını çok seveceksiniz. Ve hemen yapmak isteyeceksiniz. Zira ben yaparken oldukça eğlendim. Bir başka Susam Sokağı çalışmam olan Edi&Büdü yayınıma da bakabilirsiniz. 
:)



Kurabiyeleri Flormar göz kaleminin arkasıyla yaptım. Siyah ojeye batırdım ve tırnağa bastırdım. Ardından bir fırça yardımı ile bej renkli oje ile harmanladım. Daha sonra yine siyah ve beyaz noktalamalar yaptım. 

Sizleri selamlayıp huzurlarınızdan şimdilik çekiliyorum.

Yorum bırakmayı unutmayın. Sevgiler.

18 Mart 2014 Salı

Günün Tırnak Tasarımı

Günaydın diyerek başlayayım önce. Bugün 18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma Günü olması dolayısıyla son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Kazanılan bu zaferler, dökülen bu kanlar boşuna olmadı. Ülkeyi hallaç pamuğuna çervirenler bir kere daha midemi bulandırdı. Bir tarafta ülkesi için ölenler, bir tarafta ülkesi tarafından öldürülenler. Artık ayrımını siz yapın. Çok fazla derinlere dalmadan günün tasarımını sunmak istiyorum. 

Bugün yine noktalamalara daldım ve onlar olmasa ne yapardım bilemiyorum. Bazı günlerde kurtarıcım oluyor diyebilirim. 


17 Mart 2014 Pazartesi

Kış Konulu Tırnak Tasarımı

Herkese merhaba,  Ben hastalıklarla cebelleşirken bir süre blogla ilgilenemedim. Bugün biraz biraz kendimi iyi hissettim ve yatırım bir şeyler. Malum Mart ayı. Hastalığımdan mıdır bilemem ama benim için çok soğuk geçiyor. Pek kar yüzünü göstermese de ben şöyle bir kış havası yaratayım dedim. Umarım beğenirsiniz. Belki performansım biraz düşmüş olabilir. Bu konuda affinıza sığınıyorum.


11 Mart 2014 Salı

DİY: Kendi Noktalama Aletini Yap

Herkese merhaba. Son birkaç gün benim için hiç de iyi olmadı. Çünkü minik canavarım parmağını gözüme soktu Pazar günü. Ve benim için yorucu,  acılı bir süreç başladı. Acile gittim doktor yok dediler. Pazar günü hicbir yerde bulamadım. Göz hastaneleri bile bakmadı. Akşamı ettik. Dediler sadece üniversite hastanesinde vardır bu saatte. Gittim bi damla yazdı. Korneam yırtılmış. Ertesi gün gözüm şişti. Yani dün. Tekrar özel bir hastaneye prof'a gittim bu sefer. Uludağ Üniversitesi'nin verdiği damla alerji yapmış. Başka damla verdi. Bir de merhem. Bugün biraz daha iyiyim. Ama gözümde batma ve ağrı devam ediyor hafiften. Yarın daha iyi olurum inşallah diyor ve esas konuma geçmek istiyorum. Bugün yine bir şikayet üzerine yola çıkıp bir Diy projesi yapmak istedim. Bildiğiniz üzere nokralamalar tırnak tasarımlarının vazgeçilmezlerinden biri. Bugün "Ama benim noktalama kalemim yok kiiii" diyenlerinize cevap vermiş olacağım. Noktalamalar için kullandığım eşyaların bir kaçını aşağıda fotoğrafladım;


Tığım, göz kalemim,  kulak çubuğum, kürdanım ve toplu iğnem. Bende noktalama kalemleri var elbet. Ama olmayanlarınız için çok güzel bir paylaşım olur diye düşündüm. Hatta siz bu eşyalara eklemeler yapabilirsiniz.  Benim aklıma gelenler bunlar. Hatta büyük başlı toplu iğneler var onları da kullanabilirsiniz. Bende yoktu o yüzden fotoğraflayamadım.

Şimdi bunların nasıl noktalamalar yaptığına bakalım; 


Sol taraftaki noktalar elde ettiklerim;

1. Göz kaleminin alt kısmı. 
2. Göz kaleminin kapağı. 
3. Tığın alt kısmı. 
4. Tığın uç kısmı. 
5. Toplu iğne başı. 
6. Kürdan. 
7. Kulak çubuğu. 

Ojeyi bir kağıda döküp cismi batırın ve uygulayın.

Sağdakiler ise noktalama kalemleri ile yaptıklarım. 

Son olarak aşağıdaki şekilde noktalamalar yaparak tasarımlarınızı şenlendirebilirsiniz.  




Tek gözle bu kadar yazabileceğim.

Sevgilerimle..

8 Mart 2014 Cumartesi

Rihanna'nın Kullandığı Tırnak Tasarımları

Tırnak tasarımları, ünlülerde de sıkça gördüğümüz bir sanat haline geldi. Daha önce de Rihanna'nın tırnaklarını konu alan bir yazı yazmıştım. Yenilerini eklemek için bu yayını hazırladım. Rihanna, Lady Gaga, Katty Perry, Beyonce ve ülkemizde Hande Yener oldukça sık yaptırıyorlar. Özellikle çok uzun protez tırnak kullanıyorlar. Bu şekilde son derece dikkat çekici olmuş oluyor o tırnaklar. Bunun sebebi ünlü olmaları. İşleri bu. Gündemde kalmak.

7 Mart 2014 Cuma

Yüzük Kutunuzda Bulundurmanız Gereken Bir Kaç Yüzük Örneği

Yüzük kutuma baktığımda çok az yüzüğüm kaldığını gördüm. Geçen gün içeriğimi zenginleştirmek adına yüzüklerimi de kullanmam gerektiğini farkettim ve bir baktım çok az kalmışlar. Nedeni yüzüklerimi arkadaşlarıma birer birer dağıtmış olmam :) Helali hoş olsun konu o değil. İçimden gelerek verdim.  Hemen yenilerini tedarik etmem gerekiyordu konu bu. Ben de öyle yaptım. Şimdilerde kuru kafa ve kedi figürleri yüzük trendini yeşertmekte. Ben de bu trende uydum ve kuru kafalı, kedili bir de ek olarak fiyonk figürlü yeni yüzüklerimle eve döndüm. Taktım, takıştırdım. Çok güzel durdular. Güzel bir oje ile ellerinizi çeşitli yüzükler ile şenlendirmekten kaçınmayın. Bu sene bol takılı olacak herkes. Şimdi fotoğraflar ile b başbaşa bırakıyorum sizi; 


6 Mart 2014 Perşembe

DIY: Kendi Nail Art Fırçanı Yarat

"Ama benim nail art fırçam yok ki" demeye son. Çünkü bugün evimizde kendi nail art fırçamızı yaratacağız. Bunun için bize gereken şeyler; bir adet oje çıkarıcı ve kullanmadığımız ya da biten, kuruyan ojelerimizin fırçaları ve makas. Ben birkaç örnek yaptım ama siz çokça çeşitlendirebilirsiniz. Hayal gücünüze ve de zevkinize kalmış. Şimdi benim yaptıklarıma bir göz atıp üzerine konuşalım.


5 Mart 2014 Çarşamba

✿ The Diary of Ezgi ✿: MİSAFİRİM VAR: ONYÜZMİLYONOJE VE "KÖPÜŞ"LÜ OJE TAS...

Sevgili Ezgi'nin bloğuna konuk yazar oldum. O yazımı okumak için sayfasını ziyaret edebilirsiniz. :)



✿ The Diary of Ezgi ✿: MİSAFİRİM VAR: ONYÜZMİLYONOJE VE "KÖPÜŞ"LÜ OJE TAS...: Merhaba Arkadaşlar :) Onyüzmilyonoje  blogunun yetenekli sahibesibi bugün blogumda konuk ediyorum.:) O kadar tat...


Anchor Nail Art

Çapalı tırnak desenini bugün bloğuma ve tırnaklarıma konuk edeyim dedim. İyi de yaptım. Bu deseni ne zamandır yapmak istiyordum. Ama o kadar çok yapmak istediğim var ki sıra gelmiyor.  :) 





Yeni aldığım süslü kırmızı yüzüğüm de bu tasarıma çok yakıştı. 


Dünkü yazımda söylemiştim. Hangi fırçaları kullandığımı ileriki yazılarımda görebilirsiniz diye. Burada Çapayı 10 numaralı fırça ile yaptım. 


Çizgileri ise 6 numaralı fırça ile yaptım. Ve tırnak süsleri ile süsledim. Her zaman diyorum. Kürdan da iş görür. Benim fırçam yok diyenler için yarın kendi nail art fırçamızı yapacagız. Bir DIY de ben yapayım. 

Beğeninize sunuyor, yayınımı sonlandırıyorum.

Sevgiyle. .

4 Mart 2014 Salı

Nail Art Fırça Çeşitleri

Tırnak tasarımlarını yapmak için işimizi kolaylaştıran malzemelerden biri ise fırçalardır. Bunlar uygun desenler yapmak için çeşitli şekillerde bulunur. Kimi uzun ince, kimi kısa ince, kimi de kalın kısa vs.. Bu yayınımda sadece hangi uçların olduğunu göstereceğim. Bu fırçalarla neler yapılabileceğini gelecek paylaşımlarımda görebileceksiniz.



Mesela 1,2,3,5,6 ile tırnak enine ya da boyuna ince çizgiler yapabilirsiniz. 




Burada gördüğünüz gibi bu seride tam 15 çeşit fırça var. Yakın zamanda derleyip hangi fırçalar ile neler yapılabileceğini göstereceğim.

Sevgiler..

3 Mart 2014 Pazartesi

100 Takipçi Çekilişi İçin Hazırladığım Hediyeler Sahibine Ulaştı

100 Takipçi Çekilişi için hazırladığım hediyeler sahibine ulaştı. Sevgili Sihirli maviyi tekrar tebrik ediyor hediyelerini güzel günlerde kullanmasını temenni ediyorum. Kazasız belasız bir çekilişin sonunda geldik. Bu yüzden son derece memnunum. Darısı gelecek çekilişlerime :)


Converse Tırnak Deseni

Hepinize günaydın. Dünkü renkli noktalamalı desenden sonra bugün için aklıma Converse ayakkabılar geldi. Çok basit olduğunu düşündüm ve yapmaya koyuldum. Öyle de oldu. Hala hasta olduğum için istediğim temizliği elde edemedim ama hiç de fena durmadı. Bu desen için çok da fazla bir şey söylemeye gerek yok. Hersey apaçık belli. Fotoların alt kısmında yapılışını anlatıcam.

2 Mart 2014 Pazar

Tırnaklara Üç Boyutlu Noktalama Deseni Nasıl Yapılır?

Pazar günü bitmeden bir paylaşım yapayım istedim. Malum bir kaç gündür giremedim. Hem bloğum hem de sizler özlemişsinizdir beni :p Çok çok çok basit bir desen öğreneceğiz bugün. Eğer noktalama kaleminiz (dotting pen) varsa kolaylıkla yapabilirsiniz. Ya da yuvarlak başlı toplu iğnesinin o top kısmını da kullanılabilirsiniz bu desen için.