6 Mart 2014 Perşembe

"Ama benim nail art fırçam yok ki" demeye son. Çünkü bugün evimizde kendi nail art fırçamızı yaratacağız. Bunun için bize gereken şeyler; bir adet oje çıkarıcı ve kullanmadığımız ya da biten, kuruyan ojelerimizin fırçaları ve makas. Ben birkaç örnek yaptım ama siz çokça çeşitlendirebilirsiniz. Hayal gücünüze ve de zevkinize kalmış. Şimdi benim yaptıklarıma bir göz atıp üzerine konuşalım.





Burada ilk aşama çeşitli ojelerin fırçalarını seçmek. Kuruyan, biten ojelerinizi atmayın ve bu şekilde değerlendirin. Şişeleri ile de ileride güzel şeyler yapacağız. Bu ojelerin fırçalarını bir oje çıkarıcı kullanarak ojeden tamamen arındırın. Burada önemli olan tek nokta asetonsuz oje çıkarıcı kullanmak. Çünkü aseton fırçanın yapısını sertleştiriyor. Tabi asetonsuz oje çıkarıcınız yok ise kullanabilirsiniz ama çok da önermiyorum.


  Ve daha sonra bir makas alarak dilediğiniz gibi kesmeye başladım. İlk örneğimde ben Deborah marka ojenin kalın kıllı fırçasını kullandım. Ve hiç inceltme yapmadan verev bir kesim uyguladım . Fotoğraftaki şekilde gördüğünüz gibi.



Yarattığım bu fırçayı denemek için iki renk oje kullandım. Verev bir kesim olduğu için yüzeyi genişletmiş oldum ve artık çeşitli renkleri kullanabiliriz. Uygulayınca aynı ombre yapmış gibi olacak. Aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz nasıl şekiller oluşturabileceğinizi. Tabi bunlar benim denemelerim. Siz çok daha fazla desen oluşturabilirsiniz.


İkinci fırçamızı (Flormar fırçası) makas ile kenarlardan keserek incelttim. Yani ince bir nail art fırçası elde etmiş olduk. Şeritler ve ince çizgiler yapabilirsiniz tırnaklarınıza ya da ayrıntılı desenler yapabilirsiniz. Yanlardan keserek istediğiniz inceliği elde edebilirsiniz.


Üçüncü fırçamız yine Flormar markanın fırçası. Yani Deborah'dan çok daha ince. Yine verev bir kesim uyguladım makasla. İnce kısmı ve kalın kısmı ile değişik desenler yapabilirsiniz.


Tekrar söylüyorum bunlar benim sadece fikir vermek için denediğim çalışmalar. Siz istediğiniz kadar çok fırça yaratabilir ve istediğiniz desenleri yapabilirsiniz. İlk çalışmalarda istediğiniz sonuçları elde edemeyebilirsiniz belki ama yılmayın. El becerinizi hızla kazanacaksınız.

Umarım yararlı bir fikir vermişimdir. Yorumlarınızı bekliyorum. Fikirleriniz benim için çok önemli. Eklemeler yapabilirsiniz. Ekstra fikir verebilirsiniz. Hatta verin yani. Beyin fırtınası yapalım.

Sevgiler canlarım :)

PAYLAŞ

7 yorum:

  1. Harika teşekkür ederim kendi adima...Güzel günler ♡

    YanıtlaSil
  2. Valla sayende ne güzel fikirler ediniyorum :)) Çok teşekkürler:) Bozulan oje fırçalarını atmayacağım bundan sonra :)

    YanıtlaSil
  3. Artık hiçbirimiz nail art fırçamız yok diyemeyeceğizz :)) diyenlere bu yazının linkini atmak gerek. Çok yararlı olmuş, teşekkürleer. Yakın zamanda deneyip yorumlarımı paylaşırım. :)

    YanıtlaSil
  4. tam da kuruyan ojelerimi cope attigim bi gunde boyle bi yaziya denk gelince,hayatimda ilk ve son kez çöp karistirmak zorunda kaldim:( fikir harika bu arada tesekkurlerim sonsuz:)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)