2 Haziran 2014 Pazartesi

Merhabalar.
Bugün bu ayki misafir yazarımı konuk ediyorum. Daha önce yazısını yazdığım Misafir yazarlık olayını başlatmış bulunuyorum. Bugünkü konuğum sevgili Hande namı diğer Tırnakojesivebakım.
Kendisi benim ilk misafir yazarım. Bu yüzden ona teşekkürlerimi iletiyorum. 
Belirttiğim konulardan "El ve tırnak bakım rutinim" konusunu seçmiş. Çok güzel bir yazı hazırlamış. Keyifli okumalar. 
:)

"Merhabalar! Sevgili arkadaşımın bu ayki şanslı misafiri benim :)  Öncelikle kendimi tanıtmak isterim. İsmim Hande Şeremet. İzmir'de yaşıyorum. Bir süredir instablog hesabı olarak(@tirnakojesivebakim) kullanıyordum. Öyle keyif verici ki anlatamam. Günden güne büyümek, paylaşmak, dostlar edinmek en güzeli.. Bu keyfimizi bloğa taşımak istedim. Sizleri de aramıza bekleriz!

Sizinle bugün el ve tırnak bakım rutinimi paylaşmak istiyorum. Umarım keyif alırsınız..
Biz kadınlar için tırnaklar önemlidir. Çünkü kadınlığın simgesidir. Her zaman bakımlı ve güzel olmalıdır. Bunun için düzenli manikür ve nem uygulaması yapmayı ihmal etmemeliyiz. Günlük koşuşturmacanın içinde ellerimize önem veremiyor olabiliriz. Ama geceler bizim! Öyle değil mi? Eğer siz de benimle aynı fikirdeyseniz gecelerinizi kendinize ayırmayı unutmayın. Öncelikle yapmamız gereken şey, tırnaklarımızı güçlendirmek. Bunun için en iyi dostumuz limon olmalı. 

Evet limon! Hepinizin evinde var olan suyu sıkılmış limonun içine bir kaç damla zeytinyağı damlatarak tırnaklarınızı bununla ovabilirsiniz. Limon tırnakları güçlendirirken, zeytinyağı nem vererek soyulmaları engelleyecektir.


Hazır söz konumuz limon iken, limon bal ve zeytinyağı karışımından bahsetmeden geçemem. Bu karışım tırnaklara nem veriyor, tırnak etlerini yumuşatıyor ve tırnakları güçlendiriyor. El rengini açıyor. Haftada 1 masaj eşliğinde yapmanız 10 dakika bekletmeniz ve ardından nemlendirmeniz yeterli olacaktır. Masajı es geçmeyin!

Her nemlendirici sürüşünüzde bile masaj eşliğinde yapın. Böylece ellerdeki kan dolaşımı hızlanır.Ve bu gerçekten çok sağlıklı!

Haftada 1 defa uyguladığım sert olmayan bir ponza taşı ile el derisine yuvarlak dairesel hareketler ile kese yapıyorum. Bu işlem el üzerindeki hafif lekeleri bile aşabilecek cinsten. Ardından peeling uygulaması yapıyor ve işlemimi sonlandırıyorum.

Tabi ki bunlarla bitmiyor! İşimizi sağlama almalıyız :) 
Her gece ellerimi rahat bırakmadan günlük bakım uyguluyorum ve ardından pamuklu eldivenlerimi takıp nemin sabitlenmesini sağlıyorum. Gelelim kullandığım ürünlere.


Sol üst 1- Badem, susam, zeytin, hint, menekşe, argan yağları ve gliserin, 20'şer damla. Limon ve sirke 5'er damla karışım. Tırnak ve dipleri içi uygulayın.
Sağ üst 2- Yukarıda bahsettiğim yağların (sirke ve limon hariç)  benmari usulü eritilen vazelinin içine konması ile oluşan bol nemli ve yağlı yoğun geceye uygun el kremi. (formulu bana ait değildir. instablogger dostum Elif Nisa'nin karışımıdır.)
Sol alt 3- Adını uzun süre duyduğum ve İzmirde yalnızca Hobby'lerde bulunan el ve tırnak bakım yağı Dax Sulphur.
Sağ alt 4- Bu aralar favori ürünüm olan üzüm çekirdeği yağı. Herhangi bir araştırma yapmadan kullanmaya başlamama rağmen çok memnun kaldım ve kullanımımı devamlı hale getirdim.
***
Gece bakımları ardından Orıflame'den aldığım bu nem eldivenlerini takıyorum ve sabah uyanınca Ta Taam! Pamuk gibi eller :)


Vee son olarak! Güneşi sevsek de sevmesek de bizimle olduğunu unutmamalıyız. Yapmamız gereken şey ondan kaçmak değil, ondan korunmak. Yaşımız ilerledikçe çıkabilecek olan lekelere karşı şimdiden tedbirimizi almalıyız. Lütfen dışarı çıkarken yüzünüze ve el üstlerinize güneş koruyucu kremlerinizi sürmeyi ihmal etmeyin!
Sevgiyle kalın!
Hande ŞEREMET

İnstagram: @tirnakojesivebakim


Sevgili Hande'nin tarzını sevdiyseniz. Yepyeni, tazecik bloğunu takip edebilirsiniz.

Bir sonraki ay bir başka bir misafir yazarımla tanışacaksınız.

Hoşçakalın.

PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)