19 Haziran 2014 Perşembe

Merhaba sevgili izleyenler. 

Bugün instagramda da blogda da sıkça sorulan bir soruyu cevaplar cevaplamak istiyorum. "Tırnaklarım uzamıyor. Kırılıyor ve soyuluyor. Ne yapabilirim?"

Tırnaklar soyulmalar sonucu inceldiği ve dış etkenlerden etkilenerek gücünü yitirdiği için kırılırlar.

Burada ben kendi yöntemimi ve kullandığım ürünleri anlatacağım. Tırnaklarım yaklaşık bir buçuk hafta önce kırıldı ve nedenini bilmediğim bir şekilde üstleri soyuldu. O kadar çirkinlerdi ki görseniz takipten çıkabilirdiniz. :))

Uzun süredir başıma gelmemişti. Ben de ne yapabilirim diye düşündüm ve evde yaptıklarımın dışında ürün arayışına girdim. Kalyon markasının üç adet ürününü aldım. Uygulanış sırasına göre fotolarını ekleyeceğim;

1. Tırnak ve tırnak eti peelingi;
Bu ürünü tüm tırnak ve tırnak etlerime sürdüm. Elimle ovarak yedirdim. İçinde granüller var. Tırnak ve tırnak etlerine nazikçe peeling uyguluyor.



 2. Tırnak eti temizleyici;
Bu ürün ise peeling yapılan kısımları temizliyor. Artıkları alıyor. Yumuşatıyor.


 3. Tırnak ve tırnak eti bakım yağı;
Helalde en sevdiğim ürün bu oldu. Konusunu, etkisini çok sevdim. Tırnaklarıma çok iyi geldi. Soyulan kısımlar tamamen yok oldu. Tırnak etlerim yumuşacık oldu.

Tırnaklarıma bir haftada üç kere bu üç ürünü kullandım. Ve sonuç harika. Hem soyulmalar kayboldu, dokusu düzeldi. Hem de gayet güçlü ve sağlıklı oldular. 

Bu üç ürünü kullandıktan sonra ellerimi yıkadım ve el ve tırnak bakım kremimi sürdüm. Ben Neutrogena nın kremini kullanıyorum. 

Bu ürünleri alamam ben diyen arkadaşlarıma da evde yapabilecekleri çok güzel bir peeling önereceğim. Daha önce yazdığım şu yazıyı okumanızı rica ediyorum;

Burada yazan peelingi uyguladıktan sonra elleri temizleyip menekşe veya kayısı yağı sürerseniz bu üç ürüne gerek kalmadan evinizde bakımınızı yapabilirsiniz. Tırnaklarınız sağlık kazanır. Bu bakımı haftada iki kere yapmanız yeterli olacaktır. 

Tırnaklarımın ürünleri kullanmadan önceki ve sonraki halini çektim. 



Ilk foto dün çekildi. Alttaki ise bugün üç ürünü de kullandıktan sonra. Soyulmalar bariz geçti. Beyaz çizgiler yok oldu. Ve su an çok sağlamlar. Uzayana kadar kullanacağım. Ama artık sanırım oje sürmeye başlayabilirim:-)

Sizin kullandığınız ürünler hangileri. Lütfen yorum kısmına yazın. 







PAYLAŞ

20 yorum:

  1. Yves Rocher tırnak eti peelingini şiddetle tavsiye ederim =) Ayrıca dax sulphur de bakım adına çok başarılı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim hiç o markayi. Tamam canım yorum için teşekkür ederim. Dax i biliyorum. Ondan alacagim zaten. :)

      Sil
  2. Benim de tirnaklarim son zamanlarda iyice soyulmaya , uzadığı an kırılmaya başladı .çok fazla oje sürüyorum tırnaklarını havaasiz kalıyor sarariyor , watsonstan rimmel london 14gun bakım ojesini aldım ,denildiği gibi 14gun boyunca oje sürmeden bakım yaptım . sarı renk gitti pürüzler gitti . ama tirnagim daha kuru oldu o yüzden ayda bir yapmak gerekiyor sanırım ben biraz daha abartmistim:) menekşe yağının methini çok duydum onu almayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o 14 gun bakimi hic kullanmadim. Yani tirnagi dinlendirirken bir sey surme taraftari değilim. Havayla temasini tamamen kesiyor. Ama menekse yagini siddetle tavsiye ediyorum.

      Sil
  3. ben de limon ve zaytinyağı kürü yapıyorum haftada bir kez. Bir de badem yağı uyguluyorum.
    tırnakların kırılmış olsa bile seni takipten çıkarmam, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah :) çok tatlisin. Badem yagi surmedim hic. Denemeli.

      Sil
  4. Tırnaklarımdaki soyulma ve kırılmalardan uzun süredir şikayetçiyim. İyi iş çıkarmışa benziyorlar. İlk fırsatta alıp deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Ben de kakao yağı kullanıyorum çok güzel nemlendiriyor ve yağlı his bırakmıyor.Tırnak yağı emdikten hemen sonra üstüne oje de sürelebiliyor.Düzenli yapıldığında tırnaklar bir süre sonra daha dayanıklı ve bakımlı oluyor.Denemeni öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bak onu da hiç bilmiyordum. :) mutlaka deneyeceğim.

      Sil
  6. badem yagini ben kullaniyorum sık sık,tırnak yuzeyine parlak bi gorunum katip tirnak etlerini yumusatiyo ama kirilmalara ve soyulmalara engel degil kesinlikle. Argan yagi-limon karisimini denedim sanirim o tirnak guclendirme konusunda biraz daha basarili

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su argan yagini bir ben deneyemedim sanirim. Listede kendisi.

      Sil
  7. Kalyon ürünlerini bende çok severek kullanıyorum :) Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. mutlaka deneyeceğim canım benim tırnaklarımda hiç uzamıyor :/

    YanıtlaSil
  9. bende rimmel london 14 gün bakım ojesınden cok memnun kaldım ama aklımda bunlarda var mutlaka deneyecegım :)

    YanıtlaSil
  10. Benim tırnaklarım 1yıldır uzamıyor hep aynı bi.sorun mu var acaba

    YanıtlaSil
  11. Ben 14 yaşındayım tirnaklarim çok kısa, tirnak yatağımda öyle. Tirnaktaki beyaz kısım bende ortadan basliyo çirkin gozukuyo benim yaşım ilerledikce buyur mu tirnak yapısı?

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)