27 Temmuz 2014 Pazar

Merhabalar.

Tatil öncesi Dermomarket'ten çok güzel bir paket almıştım. Bugün bloğumda bu ürünleri konuk edeceğim. Öncelikle hangi ürünler var bir bakalım;



1. Bio oil cilt bakım yağı,
2. Hamilton Family Sunscreen roll-on güneş kremi,
3. Sally hansen oje çıkarıcı,
4. Phytokeratine Repairing Shampoo,
5. Apricot kayısılı yüz temizleme peelingi,
6. Deborah milano gel effect oje,
7. Kahverengi çanta.

Bu güzel ürünleri bugün kendi deneyimlerim doğrultusunda yorumlamaya çalışacağım naçizane. İlk olarak Bio oil cilt bakım yağından başlamak istiyorum benim en çok merak ettiğim ürülerin başında gelirdi hep kendisi. Ancak hamileliğimde kullanma fırsatı bulamamıştım. Şimdi iki haftaya yakın kullandım. Ürün açıklaması üç ay kullanılması gerektiğini söylüyor. Tabi şimdiden sonuç almam imkansız ama üç ay kullandıktan sonra bu yayını güncelleyip tekrar paylaşmayı düşünüyorum. 


Bio oil cilt bakım yağı çatlak giderici ürünler arasında yer alıyor ve üç ay boyunca kullanılırsa aşağıda sayacağım sonuçları vaadediyor.

Ürün üzerinde yapılan açıklamalardan alıntı;

"Yara izleri,
Çatlak izleri,
Cilt lekeleri,
Ciltteki yaşlanma belirtileri,
Nemsiz ciltler için geliştirilmiştir.

En az üç ay boyunca günde iki kez uygulayınız.Hamilelik sırasında 4. ayın başlangıcından itibaren günde iki kez uygulayınız." Yazıyor. Ben hamileliğim süresince zeytin yağı ve kayısı yağı kullandım ama yine de çatlaklarım oluştu. Tabi bu durum insandan insana değişebiliyor. 

Şimdi tüm bunların ışığında ben Bio oil çatlak yağı kullanmaya başlayalı iki haftaya yakın bir zaman oldu.Tabi ki istenilen sonuca bu kadar kısa sürede ulaşmam mümkün değil ama benim bu ürünle ilgili söyleyeceğim bir kaç şey var. Yağın kokusu çok çok güzel. Ağır bir hacı yağı kokusu yok. Normal bir krem ve lavanta kokusu geliyor insanın burnuna. Ben yüzümdeki kahverengi lekelerde ve göbeğimdeki çatlaklara kullanıyorum. Günde iki kere bir disk pamuğun üzerine döküp dairesel hareketlerle uyguluyorum. Ve uyguladığım yerler inanın daha yumuşak oldular. Yüzümü yıkasam da bu yumuşaklık gitmiyor. Cildin nem dengesini sağlamada çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Görünüm olarak lekelerim hala var ve çatlaklarım da bendeki yerini koruyor. Ama özellikle çatlaklarımın olduğu göbek kısmında bir toparlanma oldu. Yani cilt toparlanması. Çatlak olan kısımlarda hefif buruşukluklar vardı. Onlar yok olmaya başladı. Ve renk farklılıklarını ortadan kaldırıyor yavaş yavaş. Yani çatlak olan kısımların renkleri biraz mor duruyordu ama şimdi cilt tenime yakın bir renge büründüler. Yine de çatlaklarımı tamamen yok edecek mi bilmiyorum, yani bir mucize beklemek de ayıp değil ya. :) Daha yolun başındayım tabi daha fazla yorum yapmak için üç ay beklemem gerekiyor. 

Bio oil kullananlar belirgin ve eski çatlakların yok olmadığını ancak yeni oluşmuş çatlaklara etkisi olduğunu söylüyorlar. Ve tabi çatlak oluşumunu engellediğini.

Eskiden sadece yurt dışında satılıyorken şimdilerde Türkiye'de oldukça fazla satış noktası mevcut. 60 ml olmasına rağmen ürün çok bereketli. Yani öyle her yere şıp şıp damlayan, bulaşan bir yağ değil. Ürün kaybı oldukça az oluyor kullanırken. Hatta olmuyor bile. Ve çok az yağ kullanmak yetiyor.

İkinci olarak Sally Hansen oje çıkarıcıdan bahsetmek istiyorum. Aseton içeren bir ürün bu.



Hassas tırnaklara özel bir oje çıkarıcı. Ve pro-vitaminli. Pro-vitamin B5, Evitamini ve Chamomile sayesinde hassas tırnaklarınızın daha güçlü ve sağlıklı görünmesini destekliyor. Ben bu üründen oldukça memnun kaldım. Hem ojeyi güzel çıkarıyor hem de çok ağır bir kokusu yok. Ayrıca tırnak ve tırnak etlerini çok fazla kurutmuyor. Tırnakları çabuk kırılan arkadaşlara mutlaka öneriyorum.

Bir diğer ürün Hamilton Family Sunscreen roll-on güneş kremi. Spf 30 içeriyor. Tatil boyunca bu güneş kremini kullandım. Başındaki roll-on sayesinde oldukça pratik olduğunu düşünüyorum. 


Kokusunu ben mandalinaya benzettim. Harika bir kokusu var. Yapısı çok yoğun değil. Roll-on yardımıyla sürerek ellerimle dağıtıyorum. Ve dağıtması hiç de zor olmuyor. Çok akışkan bir yapısı da yok elbet. Gayet kıvamı yerinde şıp şıp damlamıyor. Öyle çok yağsı yağsı bir halde bırakmıyor insanı. Cilt tarafından kolayca emiliyor ve suda 4 saat etki süresini devam ettiriyor. Ben son derece memnun kaldım. Harika bir ürün olduğunu düşünüyorum. Ayrıca çok çabuk biteceğini de sanmıyorum. Roll-on sayesinde çok fazla ürün bulaşmıyor. Bereketli olacağı kanısındayım. Her dışarı çıktığımda mutlaka kullanıyorum. 

Bir diğer ürünümüz Phytokeratine Şampuan. Bu şampuan denizden çıktıktan sonra bana ve saçlarıma ilaç gibi geldi resmen. Zira saçlarım kötü durduğunda günüm hiç iyi geçmiyor.


Tatil boyunca her gün duş aldım. Deniz saçlarımı keçe gibi yapıyor. Zaten boyalı olan saçlarım iyice kendinden geçiyor. Bu şampuan zayıf ve yıpranmış saçları onarıyor. Yani hem bakımını yapıp hem de temizliyor. Kokusu klasik şampuan kokusu. Ben bu üründen genel olarak memnun kaldım. Denizde saçlarımın daha çok yıpranmasını önlediğini düşünüyorum. Ayrıca saçıma çok az ürün damlatmama rağmen hemen köpürdü ve o azıcık şampuan tüm saçıma yetti. Benim saçlarım neredeyse belime geliyor ve çok gür. Bu saçlar için her defasında avuç dolusu şampuan kullanıyordum ama bu ürünle bu durum tarihe karıştı diyebilirim. 


Bir diğer ürünümüz benim en sevdiklerimden; bir oje. :) Deborah milano gel effeckt 14. Eğer kalın fırça ve yoğun kıvam seviyorsanız bu oje tam size göre. Diğer özelliklerine fotoğraftan sonra geçeceğim.




Ojenin kıvamını çok sevdim. Tek kat bile yeterli gelebilir. Ama ben mükemmel opaklığı sağlamak için burada iki kat kullandım. Oje jel effectli yani parlak jel bir görünüm veriyor kuruduktan sonra. Ben jel effect in hakkını sonuna kadar verdiğini düşünüyorum. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi gayet şık bir rengi var. Tatlı bir yeşil. Üç gün tırnağımda durdu. Kalıcılığı kesinlikle çok iyi. Kuruması orta. Ama yoğun kıvamlı bir ojeye göre çok çok iyi olduğunu söylemeliyim. Daha önce bu marka ojenin gel effect li olanlarından hiç kullanmamıştım. Diğer marka jel bitişli ojelerle kıyasladığım zaman çok aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum. Çok çok iyi oje markalarıyla yarışır bu haliyle. 

Bir başka ürün Apricot kayısılı yüz temizleme peelingi Bu ürünü ben çok sevdim. Niye diye soracak olursanız zaten yüz temizliğime çok önem veren biri olarak temizleme ürünlerinden hayli tükettiğimi söyleyebilirim. Peeling olayını ayrı bir seviyorum çünkü haftada dört kere yaptığım zaman siyah noktalardan kurtulmuş oluyorum. Eğer cildiniz temiz ve gözenekleriniz sıkı olursa siyah nota oluşmaz.


Peelingi yaptıktan yaklaşık bir kaç saat sonra eşim "Evde kayısı mı var? Kayısı mı yedin?" diye sordu.  :) Öyle gerçek ve kalıcı bir kokusu var. Cildim uzun süre mis gibi koktu. Ayrıca çok güzel bir yumuşaklık sağladı.

Son bahsedeceğim hediye çanta. Kahverengi plaj çantası diyorum ben ona. Tatilde plaja gitmek için kullandım genelde. Ama dışarı çıkarken veya arkadaşlarımla buluşurken de kullanabilirim. Çok çok beğendim. Hafif ve kullanışlı. Özellikle bebişimin eşyalarını sığdırabileceğim çantalara ihtiyacım var şu ara. :)

Hepsi için Dermomarket'e ve yakın ilgisi için Züleyha hanıma teşekkür ediyorum.


PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)