27 Ağustos 2014 Çarşamba

Merhaba yeniden ve kocaman bir günaydın. :)

Hastane işlerimiz bitti çok şükür. İyiyiz. Fırsat bulmam veilesiyle bugün bir yazı yazmak istedim. Geçenlerde makyaj cıkarmak için oğlumun şampuanını kullandım. Çok övülüyordu. Kullananlar çok memnundu. Ben de bir denemek istedim. Yani özellikle göz makyajımda kullanmak istedim elbet. Gözlerimi Dalinle temizlemeye başladım. Herhangi bir pamuk ya da sünger kullanmadım. Ovalarken gözümün biraz yandığını hissettim ve bu yıkama işlemi bitene kadar devam etti. 



Bu hiç doğru gelmiyordu. Çünkü oğlum için kullanıyorum ben bu şampuanı. Onum da mı gözünü yakıyor acaba diye şüpheye düştüm. Hemen instagram hesabımdan durumu anlattım. Yirmiden fazla yorum geldi ve bu yorumlardan çıkardığım genel sonuç; Makyaj malzememim gözüme kaçmış olabileceği ve yanmanın sebebinin bu olduğu. Çünkü genel anlamda herkes memnundu. Yalnız bebe şampuanlarının yetişkinler için alerjik etki yaratabildiğini de bir kaç kişi söyledi. Ben daha sonra bu şampuanı bir kaç kere daha kullandım. Ve bu sefer gözlerimi çok açmadan uygulamaya çalıştım. Gerçekten de gözüm yanmadı. Burada önemli olan makyaj malzemesinin göze kaçmaması. Yoksa ay göz yakmıyor bu diye gözümüzü faltaşı gibi açmamıza gerek yok ki benim ilk yaptığım da buydu. Göz ve ten makyajını gerçekten çok güzel temizliyor. Cildi tazeliyor. Ben sonuç olarak memnun kaldım. Alerjik bir reaksiyon da göstermedi cildim ayrıca. Eğer makyaj çıkarmak sizin için zulüm geliyorsa gözlerinize biraz sürüp dairesel hareketlerle hafifçe ovalayıp yıkayabilirsiniz. Gayet pratik olduğunu düşünüyorum. Ama yine de çok yoğun bir gece makyajında pamukla tekrar üzerinden geçmek gerekebilir. 

Siz bu şampuandan kullandınız mı ve nasıl bir sonuç aldınız? Benimle ve bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Tekrar görüşmek dileğiyle.

PAYLAŞ

22 yorum:

  1. Ben yıllardır kullanıyorum. Çok memnunum canım benim. Sende uygula. Çoçuklardan daha. Fazla tükettiğim kesin. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanacağım gibi görünüyor canim. :)Benden de sevgiler.

      Sil
    2. Dalinin sabunu mu yoksa sampuani mi kullanalim ? Yuz icin

      Sil
  2. 5 yıldır johnsons bebe şampuanını kullanıyorum. Lenslerimde problem olunca doktorum bu şampuanla her sabah gözlerimi yıkamamı önerdi. Mikropları öldürdüğünü söyledi. Kullana kullana makyajı iyi temizlediğini keşfettim. Şimdi lancome süt ile ten makyajımı, aynı markanın çift fazlı göz makyaj temizleyicisi ile göz makyajımı siliyorum, ardından bununla yıkıyorum, hiçbir kalıntı kalmıyor. Bu şekilde makyajı çıkarmak çok pratik gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da cok tavsiye ettiler. Deneyecegim. Tesekkurler. Opuyirum cok.

      Sil
  3. Makyaj temizleyici olarak değil de doktor bana bebek şampuanını sulandırıp gözümü temizlememi söylemişti :) Neden bıraktım acaba ? :) Ya şampuan bitmiştir yenisini almayı unutmuşumdur ya da erinmişimdir ama iyi geliyordu gözüme :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de göz makyajımı makyaj temizleyici ile temizledikten sonra kalıntıları çıkarsın diye bebe şampuanı ile yıkıyorum.Hatta waterproof ürünlerde kirpik diplerimi temizlemek için biraz kulak pamuğuna döküyorum ancak böyle tamamen temizliyor.Doğrudan makyajlı göze kullanınca bebe şampuanı bile olsa çok yakabiliyor o yüzden çareyi böyle kullanmakta buldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yakabilir. Makyaj malzemesi göze kacabiliyor.

      Sil
  5. merhabaaaa canım ben kaç aydır uni baby şampuanı kullanıyorum harika oluyor hem güzelce temizliyor hem de gözlerim yanmıyor ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu hiç denemedim. Oğluma da hiç kullanmadim ama bebe sampuanlari genel olarak güzel makyaj çıkarıyor. Ama göz yakmaması önemli.

      Sil
    2. cok guzel çıkartiyor :)

      Sil
  6. Ben bebek şampuanını yüz temizliğimde kullanıyorum. Çok sayıda yüz yıkama jeli kullandım deli gibi para harcıdım. Yüzümü ya kuruttular ya da yağlandırdılar. Sivilce ve geçmek bilmeyen lekeler de cabası.
    Birkaç gündür bebek şampuanı ile idare ediyorum ama aklımda sorular var ve tedirginim.

    Acaba bebek şampuanı yetişkin cildine zarar verir mi, örneğin saç için olduğunda yüzde tüylenme problemi yapar mı?

    Lütfen cevaplar mısınız, çok önemli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim yillardir kullanan var. Kimse öyle bir bildirimde bulunmadi. Bebe sampuanlari temizlik amacli ve hafif urunlerdir. Oyle bir sonuc alacagini sanmiyorum. Kullanabilirsin.

      Sil
  7. Ben de Johnsons aldım bakalım. Daha denemeye fırsat olmadı. Lens dolayısıyla göz problemi yaşıyorum zaman zaman. Temizleme konusunda yardımcı olur diye ümit ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorlar göz için jhonsons ı daha çok öneriyor. Dalin alerji yapabiliyornuş.

      Sil
  8. ben de yüzümü her sabah dalin ile yıkamaya başladım çünkü ergenlikte bile çıkarmadığım o koca sivilceleri çıkarmaya başladım. bir etkisini göremedim sivilce konusunda ama yüzümü çok yumuşak yaptı. sivilceler için öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
  9. Bu şampuanalın içinde sodyum laura sülfat var bu çok zatarlı bir kimyasal sls içeren hiç bir ürünü kullanmayın

    YanıtlaSil
  10. Bu şampuanlar sodyum laura sülfat içeriyor bu zararlı bir kimyasal detarjanlarda bile köpürmesi için kullanılıyor sls içeren hiç bir ürünü kullanmayın

    YanıtlaSil
  11. ya ben dalinle yıkanrken yüzümdeki gözeneklerin kapandığını fark ettim ama kurutuyor kabuk ve kaşıntı da var kızarıklık haricinde ama çok memnunum ben kremle kapatıyorum kuruluk sorununu

    YanıtlaSil
  12. Ben kullanıyorum bi zararını görmedim ayrıca yanığımı bile onla yıkadım tabi uzman önerisini yarama bile zararı olmadı

    YanıtlaSil
  13. Kullanıyorum ve memnunum

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)