31 Ekim 2014 Cuma

Lip Primer Nedir? Flormar Pin-up Lip Primer

Dudaklar için rujdan önce lip primer kullanmak rujun tam rengini yansıtır. Lip primer dudak bazı demektir. Ve dudakların kurumasını önler. Ayrıca rujun kalıcılığını da artırıcı etkisi vardır. Dudakta primer kullanıldığında ise primersiz hali ile gerçekten aralarında büyük farklar bulunuyor. 


Flormar Pin-up serisinin lip primeri;

dudak bazı nedir
Flormar pin-up lip primer

Türk Kahvesi Peelingi Yaparak Selülitle Savaş!

Arkadaşlar, en aşırı selülitli bir kadın olmamama rağmen yine de rahatsız oluyorum. Çünkü o kadar spor yapmama ya da yürümeme rağmen tamamen geçmiyorlar. Yani azalmasını sağlıyor ya da yeni oluşumları önleyebiliyorum ancak yerleşmiş selülitlere çare bulamıyordum. Geçen sene oğlum doğduktan iki ay kadar sonra kahve peelingi ile selülitli bölgeleri ovmaya başladım. Şu aralar bıraktım. Zaten faydalı bir şeyi ömür boyu yapsam şaşardım. :))

kahve peelingi
Türk kahvesi peelingi



Neyse, kahve peelinginin faydalarına geçmek istiyorum. Türk kahvesinin tanecikleri yumuşak ve ince yapılı olduğu için cildimizi yıpratmadan ve besleyerek gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı oluyor. Ve içinde kafein var elbette. Kafein kan dolaşımını hızlandırarak cilde oksijen desteği sağlar. Ve cildin tazelenmesine yardımcı olur.

Dalton Lip Balm


Dalton markasıyla yeni tanıştım. Ve sanırım bu tanışma sevgili lip balmla olunca bağımız daha da kuvvetlendi. Vanilya kokusu eşliğinde dudaklarınızı koruma fırsatı sunuyor. Ve gerçekten oldukça etkili. Dudaklarım mis gibi kokuyor ve yummuşacık. Ambalajı ruj kutusu şeklinde. Hatta ben ilk gördüğümde ruj zannetmiştim ama lip balm olduğunu bile sürdükten sonra anladım diyebilirim.


Dalton lip balm
Dalton lip balm

Evde Doğal Yollarla Saç Rengi Nasıl Açılır?

Evde Doğal Yollarla Saç Rengi Nasıl Açılır?
Birçok kadının  doğal yöntemlerle saçlarını açmak istediğini biliyorum. Çünkü kendi saç rengimizden bir kaç ton açık saça sahip olmak için boya vurmak istemiyoruz kimiz zaman. Ben de minik bir araştırma yaptım ve saçlar için doğal açma yöntemlerini sizinle paylaşacağım. Saçlarımız yazın zaten doğal bir şekilde açılıyor aslında güneş ve denizdeki tuzlar saçlarımızın rengini biz istemesek de açıyorlar. Ancak tabi doğal yollarla da birazdan anlatacağım yöntemler bazen tek seferde yeterli olmayabiliyor. Ayda bir kaç kez yapmak gerekiyor. Tabi saç renginizi ne kadar açık istediğinize bağlı bu.

Evde Doğal Yollarla Saç Rengi Nasıl Açılır?
Evde Doğal Yollarla Saç Rengi Nasıl Açılır?


Şimdi saç açma yöntemlerine madde madde bakalım;

30 Ekim 2014 Perşembe

Ulric De Varens Sponsorluğundaki Çekiliş Hediyelerim Sahiplerine Ulaştı

Ulric De Varens çekiliş talihlilerini açıklamıştım geçtiğimiz günlerde. Firma üarfümleri yollamış ve talihliler de paylaştılar. İyi günlerde kullanmalarını temenni ediyorum. :)
Bir çekiliş daha kazasız belasız tamamlandı çok şükür. :)





Evde Dudak Peelingi Nasıl Yapılır?/ Kendin Yap


Dudaklarımız yaz kış bakıma ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle cilt bakımımıza ya da vücut bakımımıza önem verdiğimiz kadar dudaklarımızı da koruyup bakım yapmalıyız. Mükemmel dudaklara kavuşmanın sırrı iyi bir peeling bakımından geçiyor. Peeling yaparak dudaklardaki ölü deriyi uzaklaştırıp aynı zamanda bakımını da yapmış oluyoruz. Çatlayan ve ölü derilerden harita gibi olmuş dudaklarınızı birazdan anlatacağım yöntemle yumuşacık ve pürüzsüz yapabilirsiniz.


Yeni Başlayanlar İçin 18 Eyeliner Çekme Yöntemi

Çoğu kadının makyaja yeni başladığı zamanlar kabusudur eyeliner sürmek. Ve ben bile hala bazen süremiyorum diyebilirim. Ya da sürsem bile yine de bazen iki gözümdeki eyelinerı eşitleyemiyorum birbirine. Ayrıca makyaja ilk başladığım zaman bilmediğim zilyon tane eyeliner çeşidi varmış. Yani öyle tek model eyeliner yok arkadaşlar. Yaratıcılığınızı kullanarak bile kendi tekniğinizi ve gözünüze uygun şekli belirleyebilir onu uygulayabilirsiniz. Ben fikir vermesi açısından aşağıdaki fotoğrafı ekledim. Bu fotoğrafta tam 18 tane teknik var. 


Eyeliner çekme yöntemleri
Eyeliner çekme yöntemleri

Güzelleşmek İçin; "Guzelleselim.com"

Herkese yeniden merhaba arkadaşlar.

Bugün sizlere bahsedeceğim özel bir site var. Ben de sosyal medyadan sıkı bir takipçileriyim. Güzelleşelim.com birbirinden güzel sunumlar ve engin içeriğiyle bizlere nasıl güzelleşebileceğimizi anlatıyor. Gerçekten emek verilerek hazırlanmış ve her şey düşünülmüş. Makyaj, Saç Modelleri, Tırnak, Cilt, Kendin Yap ve daha bir çok kategoride kendilerine has sunumlarıyla güzelleşmek ve güzelleştirmek adına yaptıkları işler gerçekten çok başarılı. Videolar da kısa kısa ve tamamen hedefe yönelik. Yani güzelleşirken bile vaktinizi bolca harcamayacaksınız.

"Guzelleselim.com" 2013 yılında Neşe Koçinbiga Bayraktar tarafından kurulmuş. Faaliyetlerini İzmir'de devam ettiriyor. Sadece video değil yazılı ve görsel içeriklerle de yayın hayatına devam etmekte.

Sitenin kullanımı ise oldukça kolay. En çok izlenenlerden en yeni çıkan videolara kadar her video bir tık ötenizde.

"Guzelleselim.com" ana sayfası
ww.guzelleselim.com
ww.guzelleselim.com


Saç Modelleri kategorisinde ise yine kendi uyguladıkları saç modellerinin yapılışlarını anlatıyorlar. Çok değişik ve güzel modeller bularak kendinize uygun saçlar yapabilirsiniz. Hepsi adım adım anlatılmış ve fotoğraflanmış.

Ve tabi ki en çok izlenen videolarını eklemeden olmaz;



Ben özellikle Kendin yap kategorilerine bayıldım. Harika işler çıkarmışlar gerçekten. Ve oradan buradan alıntı değil. Tamamen kendi yaptıkları işleri anlatıyorlar. Bu pratik fikirler gerçekten hayat kurtarıcı.

Durmadan üreten ve yeniliklere doymayan bir alt yapıyla bizlere güzelleşmemiz için her konuda taktire şayan bilgiler ulaştıran bu ekibe siz de kulak verin.

Ayrıca android telefonlar için de Google play'den indirebileceğiniz bir programla da videoları telefondan da izleyebileceğimiz bir ortam oluşturmuşlar. Programın adı "Güzelleşelim". Bu uygulamayı indirdiğinizde yüklenen her yeni video için bir bildirim alıyorsunuz. Ve uygulamaya giderek hem yeni çıkan videolarını hem de gözünüze ilişen diğer videoları kolaylıkla izleyebilirsiniz. Programı buradan tıklayıp indirebilirsiniz.

Merak ettiğiniz tüm güzellik önerileri için sizi Guzelleselim.com'a davet ediyorum. Ve bu güzel, yaratıcı ekibin tarzıyla yazımı burada noktalıyorum. "Güzelleşmek üzere." :)

29 Ekim 2014 Çarşamba

Bir Kremden Fazlası


Arkadaşlar Dove'un kremlerinden memnun olmayan birini görmedim,  duymadım diyebilirim. Ben özellikle besleyici el ve vücut kremine ba-yı-lı-yo-rum. Resmen sürdüğüm zaman kendimi şımarmış hissediyorum. O kokusu beni mest ediyor. Ve cildimi yumuşacık yapıyor. Dove krem konusunda neredeyse uzman. Ve bu işi iyi biliyor.



28 Ekim 2014 Salı

Siyah Noktalar İçin Yumurta Akı Maskesi

Hepimiz bu siyah noktalardan bir dönem muzdarip olduk. Kimimiz ise hala bu çirkin görüntü ile savaşıyoruz. 

Siyah noktalar genelde burun etrafımızda ve iki kaşımızın arasında vaka buluyor. Sebebi ise gün içinde yüzümüze yapışan yağ ve kirin gözenekler içinde birikme yapması. Cildimizde büyük olan gözeneklerimize yerleşerek geri dönüşü çok zor olan siyah noktaları oluşturuyorlar. 

Bugün size benim de sıkça kullandığım yumurta akı maskesi nasıl yapılır onu anlatacağım. 

27 Ekim 2014 Pazartesi

Flormar Pin-Up Radiant Pink Skin Hightlighter


Herkese Selam.

Bloğuma Flormar Pin-up serisinden Radiant Pink aydınlatıcıyı konuk ediyorum. Ben aydınlatıcı kullanan biri değildim esasen. Sonra sonra arkadaşlarımda görerek hayran kaldığım bir ürün grubu olduğunu farkettim. Ve aydınlatıcı arayışım başlamıştı ki Flormar Pin-up serisiyle tanıştım. Böyle ürünler pek tüp olarak satılmıyor ancak Flormar hem kullanım hem de taşıma açısından bu şekilde satışa sundu. Ben de gayet beğendim diyebilirim. Kapaklarını güzelce kapattığınız zaman aç çantaya çık. Gerisini düşünme. 

Görüntüsü bu şekilde. Ben kaş kemiğime ve elmacık kemiklerime kullanıyorum genelde. Ve zaten pin-up serisini çok sevmiş biri olarak bu ürünlerini de sevdim diyebilirim. Hatta pek çok sevdim.



Flormar Pin-Up Radiant Pink Skin Hightlighter
Flormar Pin-Up Radiant Pink Skin Hightlighter

Sokak Modası (Stili) Nedir?

Merhabalar. 
Bugün benim de çok merak ettiğim bir konuyu işliyorum. Daha doğrusu ben merakımı giderdim. Araştırmalarımdan derlediğim  "Sokak modası nedir?" yayınımla sizlerleyim. 

Yaklaşık iki üç senedir bu tabiri duyar olduk. Ve aslında benim gibi bilmeyenleriniz vardır diye bu yazıyı yayınlıyorum. 

Rimmel London Lasting Finish by Kate Ruj - 30

Herkese merhaba,

Bugün yine bir ruj postu ile karşınızdayım. Rimmel London markasının Kate Moss a özel çıkarmış olduğu seriden 30 numaralı güzelim bordo ruj bloğumun konuğu. Ben koyu renkleri kendime pek yakıştıramıyorum ama bu renk gerçekten harika. Koyu renkler ince olan dudaklarımı daha da ince gösteriyor. Ben de kalemsiz kullanamıyorum ve dolgun görünmesi için de biraz taşırıyorum ne yalan söyleyeyim. Bu ruj mat gibi durmasına rağmen sürünce pek de öyle mat bitişli değil. 

Rimmel London Lasting Finish by Kate Ruj 30
Rimmel London Lasting Finish by Kate Ruj 30

26 Ekim 2014 Pazar

Bir Zamanların Ünlü Saç Modelleri

Ben eskilere gitmeyi çok seviyorum kimi zaman. Neden bilmiyorum ama sanırım eskilerde yaşamış insanların neler yaptığını her zaman merak ediyoruz. Özellikle saçlar çok ilgimi çekiyor. Bugün eski saç modellerine bir bakış atalım istedim. Ve beğenip de yapabilirim dediğiniz bu eski model saçları merak ediyorum. 

İlk olarak 50'lerde saçlar nasılmış bir bakalım 

Myran Hansen 1954
Önler hafif kukuleli modeller son derece rövaçta.

Bal Köpüğü Bursa'da Etkinlik Sponsorları

Geçtiğimiz hafta Bursa Almira Otel'de düzenlenen Balköpüğü Bursa'da Etkinliğinin sponsorlarıyla karşınızdayım bugün. Mutfağın yıldızı Pakmaya sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte herşey harikaydı. 

Artebella dan evde kendimizin yapabileceği setler. 


Evimde de sıkça kullandığım Koroplast ın harika hediyeleri. Çok teşekkür ederim. 

24 Ekim 2014 Cuma

Oje İle Telefon Kılıfı Süsleme / Kendin Yap (DİY)

Herkese selam. :)

Bu aralar bloğumda oldukça aktifim. Bol vaktim var diyemem ama eşim işteyken ve oğlum uyuyorken biraz bir şeyler yapabiliyorum. Ev işlerim biterse tabi. Ya da geceden yazıyorum. Son düzenlemeleri yapip yayınlıyorum. Bloğum biraz daha bilgilendirici olsun diye uğraşıyorum. Umarım bu aktif hallerim hoşunuza gitmiştir. :) 

Bugün sizlere oje ile telefon kılıfı süsleme deneyimimden bahsetmek istedim. Son zamanlarda hep aklımdaydı. Telefon kabım gözüme çok sade ve iddiasız görünüyordu. Ben de simli parlak ojelerimle süsledim.

İşte kılıfımın ilk hali. Pembe. :)

Saçlarımıza 3 Dakikada Nasıl Keratin Ve Kolajen Desteği Sağlarız?

Merhaba.

Saçlar bir kadının hayatında büyük bir yer alıyor. Onlarla mutlu oluyoruz resmen. Kuaföre gidiyoruz boyatıyor, kestiriyoruz. Peki bakımını yapıyor muyuz? Şahsen ben bu kadar uzamandan önce neredeyse hiç bakım yapmıyordum ki zaten çok da sağlıklı uzamadılar ne yazık ki. Saçlarımız bizi mutlu ediyorsa biz de onları mutlu etmeliyiz. Bugün bahsedeceğim serum saçlarınıza gereken şeyi fazlasıyla verecek ve onları şımartacak. Yumuşacık yapacak. Tarafımdan denendi ve onaylandı. :)

Ve bu işlem için sadece üç dakika yetiyor. Yani yaptığımız maskelere nazaran bizim vaktimizi de hayli alan bir işlem değil. Kuaförlerde bu işlem hem yarım saat sürüyor hem de aşırı pahalı. Paranız ve vaktiniz cebinizde kalsın istiyorsanız bu söylediklerime kulak verin. :)

Nashi Pyto Repair Express. 8 ml lik ambalajı ile küçüklüğü gözünüzü korkutmasın. 8 ml benim neredeyse belime gelen gür saçlarıma yetti.

Nashi Pyhto Repair Express Saç Bakım Serumu
Nashi Pyhto Repair Express Saç Bakım Serumu

Dişleri Beyaz Gösteren Ruj Renkleri

Herkese merhaba.

Geçenlerde bir kozmetik mağazasında alışveriş yaparken yanımda ruj seçen kız arkadaşına "Bazı rujlar dişleri çok sarı gösteriyor." diye bir ibare kullandı. Ben de bu durumu bloğumda içerik olarak paylaşabilirim diye düşündüm. Dişlerimiz ne kadar beyaz olursa olsun bazı ruj renkleri gerçekten dişlerimizi sarı gösteriyor. Dişlerinizin fresh ve bembeyaz görünmesini istiyorsanız diş rengine kıyasla mümkün olduğu kadar kontrast renkler seçmeniz gerekmekte. Örneğin bordo ruj bu işi mükemmel başarıyor. Tabi beyaza en kontrast renk siyah. Ama siyah ruju çok da tercih etmiyoruz. Yine koyu mor rujlar bordo kadar olmasa da dudaklarımızı beyaz gösterirler.

23 Ekim 2014 Perşembe

Mucizevi Argan Yağı nedir? Ne İşe Yarar?

Hepinize merhaba.

Argan yağı hakkında ufak bir araştırmaya giriştim bugün ve sizler için argan yağı nedir? ve ne işe yarar? Sorularının cevaplarını derledim. Argan aslında bir ağaç. Ve argan ağacının meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen yağa argan yağı denir. Argan ağacı Fas'ın güneybatısında bulunan kireçli topraklara sahip bir bölgede yetişiyor. Ve bu ağacın meyveleri oldukça değerli.

Argan ağacı ve meyvesi;

argan meyvesi
Argan Ağacı

Argan yağında E vitamininin yanı sıra luneik ve oneik asitler vücudun temel yapı taşlarından olan kolajen ve keratin dokularını kuvvetlendirici özelliktedir. Yani bu demek oluyor ki saç, tırnak ve cilt  bakımında argan yağının etkisi mucizevi boyutta. Ayrıca zeytinyağına göre beş kat daha fazla E vitamini içeriyor.

Evde Yapılabilecek En Etkili 3 Doğal Saç Maskesi

Merhabalar.

Uzunca bir süredir saç bakımıyla uğraşıyorum. Sebebi saçlarımın fazlaca uzaması ve benim de bir türlü kestirmeye gönlümün varmaması. Bu yüzden kırık saçlarıma derman olabilecek bir sürü saç bakım maskesi denedim. Şimdi sizlerle bu maskeleri paylaşmak istiyorum. İlk maske benim en sevdiğim maske. Çoğu kaynakta maskelere isim verilmiş ancak ben maskeleri kendime göre şekillendirdiğim için numaralandırarak anlatacağım.


 Maske 1;

Malzemeler:

1. Üç çorba kaşığı Zeytinyağı
2. 1 Yumurta sarısı (Bıldırcın yumurtası daha etkili oluyor)
3. Yarım limon suyu
4. Bone.

Saçlarınız çoksa bu tarifteki bileşenleri aynı oranda çoğaltabilirsiniz. Bir kapta üçünü karıştırıyoruz. İyice çırptıktan sonra saçlarımıza iyice yediriyoruz. 15 dakika saçımızda bekletip yıkayıp duruluyoruz. Banyo öncesinde bir 15 dakikayı saçlarınıza ayırabilirsiniz. Beklerken bona veya streçle saçlarınızı kapatmayı unutmayın. Daha etkili sonuç alırsınız.











Maske 2:

Malzemeler:

1. 3 çorba kaşığı badem yağı.
2. 3 çorba kaşığı bal.
3. Bone

Bademi ve balı bir kapta iyice karıştırın. Ve tüm saçınıza yedirin 15 dakika bekleyin ve yıkayıp durulayın.






Flormar'dan Yepyeni Meyveli Lip Balm Serisi


Herkese merhaba. 
Dün Flormar'dan bir paket geldi. İçinde de bu şeker gibi flormar lip balmlar vardı. Flormar'ın yepyeni bir lipbalm serisi ve #lezzetlidudaklar sloganıyla meyveli lip balm ailesine katılmış oldular. Paket karışık meyve aroması gibi kokmuştu. Harika sunumlarıyla zaten her zaman gönlümüzde yer etti Flormar. Ve sürekli yepyeni ürünlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. 

Pakette üç adet lipbalm ve bir şişe şeker var. Beyaz olan elma, kırmızı olan çilek, mor olan ise karadut aromalı.

Flormar meyveli lip balmlar
Flormar meyveli lip balm

22 Ekim 2014 Çarşamba

Cupcake Nail Art Nasıl Yapılır?

Selamlar :)

Bugün cupcake nail art nasıl yapılır onu anlatıcam arkadaşlar. Cupcake modeli oldukça basit ve çokça kullanılan bir desen. Neredeyse heryerde görür olduk. Ayrıca bu sevimli tatlıyı yemeyi de çok seviyoruz. Özellikle biz kadınlar. :) Tırnaklarda da çok güzel duruyor. Ben de cupcake modelimi bana hediye edilen takı kutusundan ilham aldım.

cupcake oje deseni
Cupcake nail art

Farmasi Arganoil El Kremi

Herkese merhaba.

Farmasi argan yağlı kafeinli el kremini yorumluyorum sizler için bugün. Ben bu kremi yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve yorum yapabilecek kıvama geldiğimi düşünüyorum. El kremlerini sıkça kullanan biriyim. Yani sıklıkla ihtiyaç duyuyorum diyebilirim. Farklı markaların ürünlerini denemek de benim için ayrı bir keyif. Çünkü her ürünün özelliği farklı. 

Farmasi ürünlerini genel olarak seviyorum. Makyaj malzemerinde yeterince kendini kanıtlamış bir marka. Özellikle rujlarına bayılıyorum. Bakım ürünlerini ise yeni kullanmaya başladım. Daha önce aynısefa yağı kremini yorumlamıştım.


Farmasi Arganoil El Kremi
Farmasi Arganoil El Kremi

21 Ekim 2014 Salı

Selin Gümüş Işıltılı Vücut Losyonu Deneyimim

Merhaba. Selin markasıyla ilk kez tanışmıyorum ama hep kolonya ve benzeri ürünlerini kullanmıştım şimdiye kadar. Dost bloggerlar buluşuyor etkinliğimizde bize kocaman sepet ve bir sürü ürün yoollamıştı. Ve hediyeler harika diyebilirim. Benim en çok hoşuma giden ise bu ürün oldu. 

Gümüş ışıltılı vücut losyonu. İlk kullandığımda gerçekten hayran kaldım diyebilirim. Ada limonlu , canlandırıcı ve ferahlatıcı. Limonun kendisine zaten bir hayranlığım var. Evimdeki temizlik ürünlerinin de çoğu limon özlü veya limon kokuludur. Bu yüzden bu ürüne iki kere aşık oldum. Hem kokusu çok güzel hem de katıldığınız bir davette ışıl ışıl parlamanızı sağlayacak bir ürün.


Selin Gümüş Işıltılı Vücut Losyonu
Selin Gümüş Işıltılı Vücut Losyonu

20 Ekim 2014 Pazartesi

Dudaklarınız Artık Nemli ve Renkli Palladio Naturally Bronze Lip Balm

Bugün gayet çalışkan gördüm kendimi. Palladio lip balmı da yorumladıktan sonra içim rahat edecek yine de çünkü sponsor firmalarımızdan biriydi Plladio ve bu renkli lip balmlardan yollamıştı bize.

Palladio Facebook sayfasında lip balmlarından şöyle bahsetmiş;

"Bitki özleri ve doğanın gücünden ilham alarak üretilen
Palladio Lip Balm, içeriğindeki vitaminler ve nemlendiriciler sayesinde dudakları besler ve onarır...
Naturel renkleriyle dudaklarınız artık ''nemli ve renkli'' "

2015 Yılı Eklem Yüzük Trendleri

Eklem yüzükleri geçen sene de trend olmuştu ancak daha düz modellerle karşımıza çıkmıştı. 2015 te ise daha farklı şekillerde parmaklarımızda keyfini sürdürmeye devam edecek. Kelebekli, kalpli, sonsuz işaretli yüzükleri daga çok göreceğiz. Yılan şeklinde yüzükler de trend olmaya devam edecek.



Bu modeller ilk çıkanlardan. Düz ve daha sade. Gümüs ya da altın yüzükleri kombinleyebilirsiniz.

Sempatik Şişeli Eva Rose Ojeler Nerede Bulunur? Özellikleri Nelerdir?

Ben bu tatlış şişeli ojeleri her yerde görüyordum. Ancak bir türlü nereden temin edlilir kaynağını bulamadım. Sonra tesadüfen Kompedan diye bir mağazaya girdim. Ve her zamanki gibi ojelerin olduğu kısma yöneldim. Bir de ne göreyim miniş eva rose paris ojeler rengarenk karşımda duruyordu. Hemen denedim bir kaç tanesini ancak şişeleri çok küçük olduğu için ve tabi sepette durdukları için herkes denemiş ve kapaklarını tam kapatmadan tekrar sepete atmışlar.Böyle olunca çoğunun içi kurumuş ya da içindeki oje bitmek üzereydi. İşe yarar ve kullanışlı bir tek bu rengini bulabildim.

Eva Rose Paris nail polish
Eva Rose Paris yeşil oje

Beş Dakikada Yapılabilecek Saç Modelleri


Yeniden merhaba. Çoğumuz çalışan ya da okula giden insanlarız ve sabah erkenden kalkmamız gerekiyor. Ben oğlumu büyütüyorum ve ben de bir çalışan sayılırım. Saat altıda başlıyo benim mesai. :) Ama tabi ki konumuz bu değil. Ve ben saçımı yapmak zorunda değilim. Ama biz kadınlar süsümüze düşkünüz ve ben de çalıştığım dönemlerde bu saçları sıkça kullandım. İşe gitmek için hazırlanırken vakit bizim için çok önemli. Hele de saçlarımız fönlü değilse o zaman toplu saç modellerini tercih edebiliyoruz. Oldukça pratik, adım adım yapılışlarını anlatan bu görseller oldukça işime yaradı. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Model 1: Bu model biraz balık sırtını andırıyor ama hem daha kolay hem de görüntüsü harika. Mısır örgüsü deniyor.

Kolay saç modeli
Mısır Örgüsü Saç modeli

Flormar Pin-Up Delicious Lipstick Stylo Sedefli Cultural Icon (Ds01)


Herkese merhaba. Umarım keyifler iyidir. :)

Bugün Bursa'da sevgili blog yazarı Balköpüğü'nün etkinliğine katıldı. Oldukça yararlı şeyler öğrendim. Bu etkinliği fotoğraflarımı editledikten bloğuma yazacağım. O yüzden bugün Flormar Pin-up serisindeki Cultural İcon isimli pembiş rujunu konuşmak istedim öncelikle. Flormar'ın pin-up serisini genel olarak seviyorum. Özellikle krem allığına ve gözenek kapatıcısına hayranı diyebilirim. Rujlara biraz daha az hayran oldum. Ancak renklerini oldukça sevdim. Dudaklarımda da görüntü olarak güzel göründü gözüme ancak yapısını oldukça sert buldum.

Bende bu rujlardan iki rengi var. Turuncu ve pembe.

Flormar Pin-up Delicious Lipstick  Stylo Ds13
Flormar Pin-up Delicious Lipstick  Stylo

18 Ekim 2014 Cumartesi

Genç Kalmanın Sırrı: Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Cildimiz geçen yılların ve yer çekiminin de etkisiyle sarkıyor. Ve kırışmaya başlıyor. Otuzlu yaşlardan sonra belirtiler de kendini gösteriyor yavaş yavaş. Ben şu anda 31 yaşındayım ve bu yöntemi bir haftadır araştırıyorum. Yani cilt masajı ile genç kalmanın sırrı nedir? Nasıl yüz masajıı yapılır? Bugün size bunlardan bahsedeceğim. Vücudumuz için spor yapıyoruz. Peki yüzümüze neden yapmayalım? Bu konuyu bir düşünün! 

Thai Masajı Nedir?
Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Çekiliş Haberi #2 İncili Makyaj Çekilişi

İncili Makyaj, Kozmetik, Makyaj Blogu: İlk Blog Çekilişim Başlasın: Merhaba arkadaşlar; bu yazım başlığından da anlaşılacağı gibi bir çekiliş yazısı olacak. Sizler için özellikle hemen herkesin sevebileceği ...





Çekiliş Haberi #1; Kalp Şeker: M.A.C Çekilişi

Kalp Şeker: M.A.C Çekilişi: H erkese merhaba. Çekiliş yapmayalı uzun bir zaman olmuştu ve Instagram'da 3000 oluşumun şerefine bir çekiliş yapmak istedim.

17 Ekim 2014 Cuma

Aslan Burcu Makyajı Nasıl Olmalı?/ Blog Projesi

Herkese merhaba.
Geçtiğimiz hafta burç makyajı blog projemizden bahsetmiştim. Altı blogger arkadaş ikinci burç makyajımızı yayınlıyoruz bugün. İlk burcum Başaktı. O yayınımı okumayıp merak edenler buradan bakabilirler.
İkinci burç olarak Aslan burcunu seçtim. Bugün Aslan burcunun özelliklerini ve ne tür makyajlarlara uygun olduğundan bahsedeceğim.


Aslan Ateş + Sabit  (23 Temmuz – 23 Ağustos) 



Tanımlayan söz: Kendimi yarattıklarımda arıyorum 

Olumlu ve yapıcı kullanıldığında: Kendine güvenen ve enerjik, ilham veren, yaratıcı, güçlü bir etkileme gücü, artistik, güvenilir ve koruyucu

Kötü kullanıldığında ve abartıldığında: Sert ve fazla despot, pohpohlanmaya dayanamayan, sürekli ilgi merkezi olmak isteyen, küstah, diktatör gibi, abartılı ve egoist
Yönetici gezegeni: Gündüzün ışığı olarak Güneş bu burcun yöneticisidir.
Elementi: Ateş
Niteliği: Sabit
Mitolojisi: Aslan figürü tarih boyunca kahramanlık ve krallık sembolü olarak değerlendirilmiştir. Araplar ona Esad, Hintliler Asleha derler. Eski Mısır'da kral Necepso dünyanın yaratıldığı sırada Güneş'in Denebola yıldızıyla birlikte doğduğundan söz eder. Yunan ve Roma mitolojilerinde Herkül Nemean aslanı ile savaşır. Aslan aynı zamanda Romalılarda gücün sembolü olmuştur. 
Rengi: Güneş renkleri, turuncu
Metali: Altın
Taşı: Rubi

İlişkilerinde eğilimleri: Aslan ilişkilerinde sağlamlık ister ve dikkatin sürekli üstünde olmasından hoşlanır. Kimi zaman gibi gururlu, kimi zaman da neşeyle dolu bir çocuk gibidir. Son derece verici ve koruyucudur ancak otoritesinin sorgulanmasından hoşlanmaz. Oyuncu ve hayatı seven ve bunu yansıtan bir karakteri vardır.
Avantajları: Güçlü ve mağrurdur ve çok iyi bir koruyucudur. İlişkisinde karşısındaki kişiyi yüceltmeyi sever. Bu yüzden cömerttir. Sürekli ve sağlam ilişkilerden hoşlanır. Hiçbir konuda aceleden hoşlanmaz. İlham veren, neşe ve enerji katan bir yönü vardır. Güçlü bir dost olabilir.


Aslan burcu kadını dikkat çekmesini bilen biridir ve kendine son derece güvenir. Aslan burcu Ateş grubundan bir burç ve oldukça iddialı bir yapıya sahip. Dikkat çekmeyi ve çekiciliklerini ön plana çıkarmayı seviyorlar. Keza yaşam tarzları da öyle. Farkedilmek en büyük tutkuları. Makyajlarında da dikkat çekici ve iddialı renk ve çizgileri kullanmalılar. Gözler ve dudaklar belirgin ve iddialı olmalı. Ben de bu burç için gözleri siyah ve hafif dumanlı yapmayı tercih ettim. Dudaklarda ise kırmızı tonlar Aslan burcu kadınının iddiasını doğrular nitelikte.

Gelelim makyaja;



Görüldüğü üzere gözü ön plana çıkarmak için gölgeleme işlemi uyguladım. İç kısımda beyaz ve mor tonlar dışa doğru ise koyulaşan bir göz makyajı bu. Aslan burcunun tam da istediği. Gözlerdeki çekiciliği yansıtmaya çalıştım.


Ayrıca göz altlarımı da siyah eyeliner ile destekledim. Böylece gözleri daha çok vurgulamış oldum. Aşağıda da gözleri daha yakından görebilirsiniz.


Yanakları ise biraz daha sade yapmaya çalıştım. Çok az kontur ile elmacık kemiklerini belirdinleştirdim. Böylece istediğimiz o karakteristik ve dikkat çekici yüz hatları elde etmiş oldum.


Dudakları aslında kırmızı bir rujla tamamladım ancak dolgunlaştırıcı primer sürdüğüm için rengi biraz daha pembe gibi durdu. Dudağın orta kısımlarını pudralayarak dolgunluğu biraz daha belirginleştirdim.
Aslan burcu makyajı
Aslan burcu makyajı

Aslan Burcu (23 Temmuz-23 Ağustos) makyajımı böylelikle tamamlamış oldum. Projemizin ikinci ve son kısmını da tamamlamış bulunuyoruz.

Projeye katılan tüm arkadaşlarıma emeklerinden ötürü çok çok teşekkür ediyorum. Başka projelerde görüşmek dileğiyle kızlar. :)

Çok sevgili proje dostlarım bakalım hangi burç makyajını anlatmış;

Akrep Burcu Makyajı

Terazi Burcu Makyajı

Kova Burcu Makyajı

İkizler Burcu Makyajı 

Oğlak Burcu Makyajı

Merak ettiğiniz burç makyajları için arkadaşlarımın linklerine tıklayabilirsiniz. Yeni sayfada açılacaktır merak etmeyin. 

Sevgiler. :)


Burç özellikleri için Kaynakça


16 Ekim 2014 Perşembe

Kadife Oje Nedir? Nasıl uygulanır?

Merhabalar.

Bugün size kadife ojeden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere onyüzmilyon (!) tane ojem var. Bunlara bir de kadife oje eklendi. Ben bu ojeyi çoğu yerde görüyordum ama h,ç merak edip de almadım nedense. Hatta mat oje tercihim bile çok yok. Tırnaklarım ışıl ışıl parlasın isterdim hep. Dost Bloggerlar Buluşuyor etkinliğimizde instagramdaki @3egarajmagaza tarafından hediye edilmişti. Ben de bugün deneme fırsatı bulabildim ancak. 

Bu ürüne oje denmiyor aslında ama ağız dilinde kullanımı rahat olduğu için kadife oje diye söyleniyor. Asıl adı kadife tozu. Zaten fotoğraflardan daha iyi anlayacaksınız durumu.

Kadife tırnak tozu
Kadife oje

15 Ekim 2014 Çarşamba

Favori Kış Parfümüm: Ulric De Varens Divine İssime

Merhaba yeniden. Bursa'daki blogger dostlarımla bir proje gerçekleştirdik. Her ay bir konu seçip o konu hakkında yazı yazıp aynı anda yayınlayacağız. İlk konumuz Favori Kış Parfümüm. Ben yazının en altına diğer arkadaşlarımın linklerini ve hangi parfümün yazısını yazdıklarını ekleyeceğim. Rahatlıkla, merak ettiğiniz parfümü yorumlamış arkadaşımın blog linkine tıklayabilirsiniz.

Ben bu yazım için yeni tanıştığım bir marka olan Ulric De Varens'in Divine İssime parfümünü seçtim. Çünkü bu kokuyu çok seviyorum. Bana göre de tam bir kış kokusu. Ben bu parfümü tam yazmaya hazırlanıyordum ki arkadaşlarım böyle bir teklifle geldiler. İyi bir zamanlamayla size Divine İssimeyi bu başlık altında anlatacağım.

Bu parfüm bana Ulric De Varens tarafından gönderildi. Hatta seçimi bana biraktılar. Ben de hem kendime hem eşime bir parfüm seçtim. Hemen ertesi gün yolladılar. Öncelikle buradan teşekkür ediyorum. 


Ulric De Varens Divine İssime Parfüm
Ulric De Varens Divine İssime Parfüm


14 Ekim 2014 Salı

Evde Saç Boyama Deneyimim / Koleston Gizemli Kahve

Merhabalar yeniden.

Geçen gün saçlarımı kendim boyadm. Aslında ikinci kez kendi saçımı boyuyorum. Daha önce Garnier in Olia isimli boyasını kullanmıştım. Numarasını hatırlamıyorum ama kahve tonlarıydı yine. Bugün ise size Koleston Gizemli Kahve ile saç boyama deneyimimden bahsedeceğim. Saçlarımı boyama esnasında fotoğraflayamadım ancak öncesini ve sonrasını sizlerle paylaşacağım. 

Kendi saç rengim açık kestane. Boyalarla ve balyajlarla birlikte bayağı karışık tonlar var saçlarımda. Bu tonları eşitlemek için koyu bir renge boyamam gerekiyor ancak ben koyu renk istemiyorum. Çünkü beyazlarım bir hayli arttı. Ve koyu renk saçta dipten çıkınca oldukça sırıtıyor. Size de tavsiyem eğer beyazlarınız var ise koyu renklerden kaçının.

Gelelim boyamıza. Biraz tanıyalım;
Boyamız bu. Ren burada oldukça açık duruyor. Ancak saçlarınız sarı falan değilse inanın bu rengi tutturmanız imkansız. Yani benim saçlarım çok koyu olmamasına rağmen bu renk olmadı bile. Koleston'un bu özelliğini hiç sevmiyorum.
Koleston Gizemli Kahve
Koleston Gizemli Kahve saç boyası

13 Ekim 2014 Pazartesi

Cyrene Yüz Ve Makyaj Temizleme Suyu

Herkese merhaba. Yeni bir haftaya başladık haliyle. Herkese iyi bir hafta diliyorum öncelikle. 

Bugün sizlere Cyrene yüz ve makyaj temizleme suyundan bahsedeceğim. Bu ürünün çeşitleri var. Bendeki Karma ve yağlı ciltlere özel olarak üretilmiş olanı. 
Eğer cildiniz yağlı, sivilceye meyilli ve hassas ise bu ürün tam size göre. Daha önce böyle bir ürün kullanmamıştım aslında bu yüzden diğer markalarla karşılaştırma yapamayacağım. Ancak eğer diğerlerini deneme şansım olursa bir karşılaştırma yazısı yazmayı düşünüyorum.

Ürünün ambalajı bu şekilde. Karma ve yağlı ciltlere uygun olanı yeşil renkte. Diğer cilt tiplerine uygun olanlar da farklı renklerde sunulmuş ambalajda.

Cyrene Yüz Ve Makyaj Temizleme Suyu
Cyrene Yüz Ve Makyaj Temizleme Suyu

12 Ekim 2014 Pazar

Nyc 221 Spring Street Çabuk Kuruyan Oje/ Tek Katta Opaklık

Merhaba yeniden. Harika bir Pazar gününden selamlar. Bugün bir oje postu ile karşınızdayım. Dost Bloggerlar Buluşuyor etkinliğimizin sponsorlarından Watson's ın güzel paketinden çıkan bu ojeyi denedim geçenlerde. Çok da beğendim. Üzerinde Quick Dry yazıyor yani çabuk kuruma vaadediyor bizlere. Hakkını da veriyor elbette. Oldukça hızlı kuruyor gerçekten. Nyc zaten oje konusunda kendini kanıtlamış kanımca.

Nyc spring street quick dry oje
Nyc spring street quick dry oje

11 Ekim 2014 Cumartesi

Flormar Pin-up Smooth'n Blush/Light Coral Krem Allık

Merhaba sevgili arkadaşlar.  Bugün sizlere Flormar'ın Pin-up makyaj koleksiyonundan olan tüpteki krem allıktan bahsetmek istiyorum. Bendeki light coral olanı. Yani tam bir tatlı şeftali tonu.
Flormar Pin-up krem allık light coral
Flormar Pin-up Smooth'n Blush Light Coral

 Ben bu tonlarda bir allık arıyordum zaten. Tam bu sırada da Flormar Pin-up serisini yolladı. Ve ben de bu sayede güzel mi güzel allığın sahibi oldum. Ben kullanırken allık fırçama bir miktar sıkarak kullanıyorum. Gördüğünüz gibi tüp ambalaja sahip. Böylece çantada taşımak kolaylaşıyor elbet. Çünkü kapaklı olanlar kırılır ya da dökülür diye korka korka taşınıyor.

Flormar Pin-up Smooth'n Blush Light Coral
Flormar Pin-up Smooth'n Blush Light Coral

10 Ekim 2014 Cuma

Başak Burcu Kadınına Özel Makyaj - Blog Projesi

Merhabalar yeniden. Ben ve beş blogger arkadaşım bir projeye giriştik geçtiğimiz günlerde. Ben çok proje adamı olamasam da sevgili Buse'nin teklifini geri çeviremedim. Hatta sonradan bu projeyi çok sevdim. Ve çok burçlara takılan biri de değilim üstelik ama nedense işin içine girince hayli keyifli gelmeye başladı. Çünkü biliyorum ki kadınların çoğu burçlarla iç içe. Bu projenin de bir çok kişiye fikir vereceğine inanıyorum. 

Projeden biraz bahsedecek olursak; Herkes ikişer adet burç seçti ve bugün hepimiz bir burcun stilini yansıtan bir makyaj örneğiyle sizlerin karşısında olacağız. Diğer arkadaşlarımın da blog linklerini en alta ekleyeceğim. Dilerseniz diğer burç makyajlarımıza bu yayınımdan da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Toplam altı kişi olduğumuz için bugün ilk seçtiğimiz burcun makyajını yayınlıyoruz. Tarihini belirlediğimizde ise ikinci seçimimiz olan burçları o tarihte yine eş zamanlı olarak yayınlayacağız.

Benim bugünkü burcum Başak. Ben de bir Başak burcu kadınıyım. Bu burcu tabi ki de bilerek seçtim. Çünkü ilk makyaj biraz çalıştığım yerden olsun istedim. Bakalım siz nasıl bulacaksınız.

Öncelikle Başak burcu kadınının özelliklerine bir göz atalım;

BAŞAK BURCU KADINI
Sadeliği seven, abartıyı sevmeyen, detaycı Başak kadınının, makyajda da sade renkleri uygulaması öneriliyor. Toprak ve koyu yeşil tonlarındaki göz makyajının önerildiği bu burç kadını, yanaklarda doğal tonlarda allık, dudaklarda da yine doğal tonlarda ruj ve lipgloss kullanabilirler.
Makyaj önerileri:
1-Kahverengi, yeşil ve bej tonlarını göz makyajlarında kullanabilirler.2-Kestane tonları, kahverengi ve toprak renkleri başak kadınının dudaklarına çok yakışır.

Ben bu bilgilerin ışığında yaptığım makyajı sizlerle hemencecik paylaşmak istiyorum. Çünkü görsel üzerinden konuşmayı oldukça seviyor ve yararlı buluyorum.



Başak Burcu makyajımı nasıl yaptım?
1. Cildimi güzelce temizledikten sonra nemlendirdim. Mutlak pürüzsüzlük için bu oldukça önemli.
2. Garnier BB kremi tüm yüzüme uyguladım.
3. Gözaltlarım, göz kapağım ve kaş kemiğime Pastel'in gözaltı kapatıcısını uyguladım.
4. Göz makyajım için tek bir far paleti kullandım. O da Wet'n wild comfort zone. Göz makyajımı aşağıda ayrı anlatacağımç
5. Yanaklarımdaki allık Flormar Pin-up Krem allık light coral.
6. Dudaklarımda Farmasi lipglos var.

Göz Makyajı;

Başak burcu kadını toprak grubunda olduğu için yeşil, kahve ve şeftali tonlarını rahatlıkla kullanabilirler. Ben de bu makyajımda tamamen bu tonları kullandım. Comfort Zone far paletini aldım elime ve başladım farları sürmeye. :) Dilerseniz far paletimi de koyup öyle anlatayım.

1. Tüm göz kapağıma ve kaş kemiğime 1 numaralı farı uyguladım.
2.2 ve 4 numaralı farları karıştırarak göz kapağımın orta kısımlarına sürdüm. Yeşil tonunun belirginliğini artırmak için bu şekilde yaptım.
3. Göz kapağımın bitimine doğu kalan kısma ise 8 numaralı farı uyguladım. Buradaki görüntüsü pek kahveye benzemese de yanardöner ve sedefli bir kahve tonu veriyor. 
4. Göz kapağımın biriminden başlayarak kaş kemiğime doğru çıkarak 5 ve 7 numaralı farları uyguladım. Koyu istediğim yerlere 7 açık istediğim yerlere ise 5 numaralı farı uyguladım.
6. Eyeliner olarak ise Flormar Pin-up serisinden siyah eyeliner kalemini kullandım.
7. Kirpiklerimde ise Elite marka maskara var.

Ve işte göz makyajımı yakından görüyorsunuz.
Başak burcu makyajı

Dudaklarımın yakından görünüşü.


 Ve tekar bir başka genel görünüş;



Ben makyajımı çok sevdim ve projeden de oldukça keyif aldım. Katılan ve bu projede bizi yarı yolda bırakmayan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. 

Diğer beş burç için arkadaşlarımın blog linklerini ekliyorum;

Balık burcu makyajı için; kalp-seker.blogspot.com.tr
Yengeç burcu makyajı için; eceabdioglu.blogspot.com.tr/
Boğa burcu makyajı için; incilimakyaj.blogspot.com.tr
Koç burcu makyajı için; bornova74.blogspot.com.tr
Yay burcu makyajı için; divadonnabella.wordpress.com

Umarım beğenmişsinizdir. Özellikle bu yazıyı okuyan başak burcu arkadaşlarıma selam ederim. Diğer seçtiğim burç Aslan. Aslan burcu makyajım için beklemede ve sevgiyle kalın. :)



Burç özellikleri için Kaynak; http://www.astroanaliz.com/burclara-gore-makyaj/