17 Ekim 2014 Cuma

Herkese merhaba.
Geçtiğimiz hafta burç makyajı blog projemizden bahsetmiştim. Altı blogger arkadaş ikinci burç makyajımızı yayınlıyoruz bugün. İlk burcum Başaktı. O yayınımı okumayıp merak edenler buradan bakabilirler.
İkinci burç olarak Aslan burcunu seçtim. Bugün Aslan burcunun özelliklerini ve ne tür makyajlarlara uygun olduğundan bahsedeceğim.


Aslan Ateş + Sabit  (23 Temmuz – 23 Ağustos) 



Tanımlayan söz: Kendimi yarattıklarımda arıyorum 

Olumlu ve yapıcı kullanıldığında: Kendine güvenen ve enerjik, ilham veren, yaratıcı, güçlü bir etkileme gücü, artistik, güvenilir ve koruyucu

Kötü kullanıldığında ve abartıldığında: Sert ve fazla despot, pohpohlanmaya dayanamayan, sürekli ilgi merkezi olmak isteyen, küstah, diktatör gibi, abartılı ve egoist
Yönetici gezegeni: Gündüzün ışığı olarak Güneş bu burcun yöneticisidir.
Elementi: Ateş
Niteliği: Sabit
Mitolojisi: Aslan figürü tarih boyunca kahramanlık ve krallık sembolü olarak değerlendirilmiştir. Araplar ona Esad, Hintliler Asleha derler. Eski Mısır'da kral Necepso dünyanın yaratıldığı sırada Güneş'in Denebola yıldızıyla birlikte doğduğundan söz eder. Yunan ve Roma mitolojilerinde Herkül Nemean aslanı ile savaşır. Aslan aynı zamanda Romalılarda gücün sembolü olmuştur. 
Rengi: Güneş renkleri, turuncu
Metali: Altın
Taşı: Rubi

İlişkilerinde eğilimleri: Aslan ilişkilerinde sağlamlık ister ve dikkatin sürekli üstünde olmasından hoşlanır. Kimi zaman gibi gururlu, kimi zaman da neşeyle dolu bir çocuk gibidir. Son derece verici ve koruyucudur ancak otoritesinin sorgulanmasından hoşlanmaz. Oyuncu ve hayatı seven ve bunu yansıtan bir karakteri vardır.
Avantajları: Güçlü ve mağrurdur ve çok iyi bir koruyucudur. İlişkisinde karşısındaki kişiyi yüceltmeyi sever. Bu yüzden cömerttir. Sürekli ve sağlam ilişkilerden hoşlanır. Hiçbir konuda aceleden hoşlanmaz. İlham veren, neşe ve enerji katan bir yönü vardır. Güçlü bir dost olabilir.


Aslan burcu kadını dikkat çekmesini bilen biridir ve kendine son derece güvenir. Aslan burcu Ateş grubundan bir burç ve oldukça iddialı bir yapıya sahip. Dikkat çekmeyi ve çekiciliklerini ön plana çıkarmayı seviyorlar. Keza yaşam tarzları da öyle. Farkedilmek en büyük tutkuları. Makyajlarında da dikkat çekici ve iddialı renk ve çizgileri kullanmalılar. Gözler ve dudaklar belirgin ve iddialı olmalı. Ben de bu burç için gözleri siyah ve hafif dumanlı yapmayı tercih ettim. Dudaklarda ise kırmızı tonlar Aslan burcu kadınının iddiasını doğrular nitelikte.

Gelelim makyaja;



Görüldüğü üzere gözü ön plana çıkarmak için gölgeleme işlemi uyguladım. İç kısımda beyaz ve mor tonlar dışa doğru ise koyulaşan bir göz makyajı bu. Aslan burcunun tam da istediği. Gözlerdeki çekiciliği yansıtmaya çalıştım.


Ayrıca göz altlarımı da siyah eyeliner ile destekledim. Böylece gözleri daha çok vurgulamış oldum. Aşağıda da gözleri daha yakından görebilirsiniz.


Yanakları ise biraz daha sade yapmaya çalıştım. Çok az kontur ile elmacık kemiklerini belirdinleştirdim. Böylece istediğimiz o karakteristik ve dikkat çekici yüz hatları elde etmiş oldum.


Dudakları aslında kırmızı bir rujla tamamladım ancak dolgunlaştırıcı primer sürdüğüm için rengi biraz daha pembe gibi durdu. Dudağın orta kısımlarını pudralayarak dolgunluğu biraz daha belirginleştirdim.
Aslan burcu makyajı
Aslan burcu makyajı

Aslan Burcu (23 Temmuz-23 Ağustos) makyajımı böylelikle tamamlamış oldum. Projemizin ikinci ve son kısmını da tamamlamış bulunuyoruz.

Projeye katılan tüm arkadaşlarıma emeklerinden ötürü çok çok teşekkür ediyorum. Başka projelerde görüşmek dileğiyle kızlar. :)

Çok sevgili proje dostlarım bakalım hangi burç makyajını anlatmış;

Akrep Burcu Makyajı

Terazi Burcu Makyajı

Kova Burcu Makyajı

İkizler Burcu Makyajı 

Oğlak Burcu Makyajı

Merak ettiğiniz burç makyajları için arkadaşlarımın linklerine tıklayabilirsiniz. Yeni sayfada açılacaktır merak etmeyin. 

Sevgiler. :)


Burç özellikleri için Kaynakça


PAYLAŞ

15 yorum:

  1. Ay bayıldım gözlerine harika. Tam bir Aslan kadını olmuş bence :)

    YanıtlaSil
  2. Gülşahcim harikasin tatlım çok yakışmış maasalah ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ececim çok teşekkür ederim canim benim sagol.

      Sil
  3. zaten gözlerin güzel olunca makyajla bambaşka olmuşsun balım çok harikasın ellerine emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler bunlar böyle çok tesekkurler.

      Sil
  4. Uuuu çok çekici olmuş canım emeğine sağlık bayıldım ;)

    YanıtlaSil
  5. Nekadar büyülü ve hipnotik bakışların var. Makyaj da harika olmuş. bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. On numara beş yıldız Aslan burcu makyajı budur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nasıl sevindim anlatamam. Böyle yorumlar geldikçe daha bir mutlu oluyorum. Teşekkürler.

      Sil
  7. Gülşaaaaaaaah söyleyecek söz yok tek kelime ile dehşet olmuşsun bayıldım

    YanıtlaSil
  8. Şahane bir makyaj olmuş,çok beğendim. :) Aslan burcuyum ama çok iddialı makyajlar yapmayı pek sevmem.:)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)