1 Ekim 2014 Çarşamba

Selamlar. Bugün yine bir konukla beraberiz. Sevgili Buse bize tırnak bakım rutinini anlattı. Gelin hep beraber okuyalım. :)

"Herkese merhaba değerli onyüz milyon oje izleyicileri.. Ben taktakıştır & giy yakıştır bloğunun kurucusu nagehan buse...Sizler için el ve tırnak bakım rutinimi hazırladım ve sizlere bu konu ile eklemek istediğim küçük bir notum var. Küçüklüğümden beri  stres yaptığım zamanlar tırnak yerdim tabi büyüyünce bakımlı olmak zorunda olunca işler değişti . Ama bu ara biraz stresli olduğum için sınav, okul, iş ve sağlık problemi derken istemeden ara sıra ağzıma gidiyor ve kendime fazla engel olamıyorum. Ama bıraktım dedim kendime dün. Bıraktım diyorsam bıraktım. Bu sebeple tırnaklarım kısa değil de şekilsiz. Yeni yeni düzene giriyor ve tırnaklarımın resmini çekmemeye karar verdim. 

Gelelim yazıma. Ben yeni yeni düzene sokmaya başladım el ve tırnak bakım rutinimi ve bu zamana kadar yaptığım bakımları bir kağıda not aldım çünkü iki ayrı bakım türü uyguluyorum ayda bir ve haftada bir. İkisi de ayrı sürelerde ve bir de bunların yanında ekstra törpüleme, yandaki etleri alma ve krem sürme, parlatıcı ya da oje sürme rutini var…

İlk bakım türüm:

Badem yağı
Argan yağı         
Birkaç damla limon suyu

Bunları bir kase içinde karıştırıyorum. Şimdi bana neden argan yağı diyeceksiniz. Argan yağında güçlendirici özellik olduğu için tırnak bakımında da kullanmak istedim. Denemekten zarar gelmez ve ben de bu türü 2 aydır kullanıyorum ve tırnaklarım güçlendi kolay kolay kırılmıyorlar ve bu da iyiye işaret. Hepsinden ikişer tatlı kaşığı alıp karıştırıyorum. Bunu krem şeklinde ovalıyorum avuçlarımda. Elime ve tırnağıma yediriyorum. Dağılmaması için de eldiven takıyorum. Bu şekilde acelem yoksa sabaha kadar kalıyor. Eğer ki işim varsa 15 dk bekletip çıkarıyorum.  Duruluyorum ve krem sürüyorum bitti..Bu türü ayda bir yapıyorum ama bir şişeye yapayım bir sonraki kullanıma da kalır demeyin ben denedim ve içinde ki limon suyunun kokusundan hoşlanmadım. Ama belki buzdolabında saklayabiliriz bunu bir denemek gerek…


İkinci bakım türü:
Bu türü haftada bir uyguluyorum. İlk önce yarım limonun içine tırnaklarımı batırıyorum içinde sağa sola doğru döndürüyorum ve daha sonra limon suyu ve zeytinyağından 2 yemek kaşığı kadar bir kaseye aalıyorum. Karıştırdıktan sonra ellerime, tırnaklarıma yediriyorum ama elleri hiçbir yere değdirmemek  gerekiyor yarım saat boyunca. Daha sonra bir pamuk yardımı ile fazlalığı alıyoruz bu da haftada bir kullandığım ikinci bakım türü…
Bir de ekstra her gün yaptığım bakımdan bahsedelim şimdi. İlk olarak ellerimizi yıkıyoruz tertemiz ve tırnakların yanlarında etler oluyor onları temizliyorum,  törpülüyorum. 
Daha sonra ikinci ince törpü ile yanları ve tırnak şeklini düzeltiyorum. Daha sonra bir pamuğa çok az badem yağı döküyorum ve tek tek tırnaklarıma sürüyorum. Badem yağı emildikçe işleme devam ediyorum. Avon care isimli kakaolu kremini sürüyorum ve diğeri de avon care’ den bal özlü krem bunu da ekledim çünkü gün için de çok çabuk kuruyan ellerim var. Bu ürünü çantamdan hiç ayırmıyorum sürme ihtiyacı duydukça sürüyorum. Tek rahatsız olduğum şey yapış yapış bir his bırakıyor. Eğer bir krem tavsiyeniz varsa yorumlarınızı beklerim. Sonra ise kulak çubuğunu vaseline markasının bebekler için olanına azcık batırıyorum ve tırnaklarıma tek tek sürüyorum. Bu ürün harika. Sanırım bebeklere özel olduğu için böyle ama bayılıyorum bu ürüne. Ve tırnaklarım yumuşacık oluyor. Bir şey fark ettim bir de bu ürün ile tırnaklarım daha çabuk uzuyor.

Daha sonra başka bir bakım şeklim banyodan çıkınca ellerim yumuşacık oluyor ve bilirsiniz etler ve fazlalıklar kalkıyor. Bunları temizledikten sonra bende deneme boyu olan otacı el ve tırnak bakım kremini sürüyorum. Bu da harika bir ürün. Bakım yapıyor ve yapış yapış bir his bırakmıyor. Sanırım sonunda bu ürünün tam boyunu alacağım. 

Ve en sonda ertesi gün eğer bir yere gideceksem genelde en çok sürdüğüm Golden Rose rich color 10 numaralı ojesini sürüyorum. Bu ojenin rengini çok sevdim. Çok güzel bir rengi var ve sürümü çok kolay. Eğer bir programım yoksa golden rose 01 numaralı parlatıcısını tercih ediyorum. Çok fazla oje sürmemeye çalışıyorum çünkü her ojenin içinde zararlı maddeler var ve tırnakları yıpratıyor. Ayrıca aseton da bana göre zararlı bir ürün. 

Ve evet benim el ve tırnak bakım rutinim bu kadar. Umarım beğenmişsinizdir… Siz onyüz milyon oje izleyicileri bloğuma ulaşmak için taktakıştır&giy yakıştır tıklayabilirsiniz. Ayrıca yazımı sıkılmadan okumuşsunuzdur umarım. Yorumlarınızı beklerim. Teşekkür ederim okuduğunuz için. Kendinize iyi bakın. İyi sürüp sürüştürmeler dilerim."

PAYLAŞ

2 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın bu sayede seni tanımış oldum. Benim de tırnaklarım çok kırılıyor ve bakıma ihtiyacım var. Bu yazı iyi oldu. Hemen bloguna ışınlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğine çok sevindim canım kırılan tırnaklar başa bela ama çözümünü buldum denemeni tavsiye ederim teşekkürler :)

      Sil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)