23 Ekim 2014 Perşembe

Hepinize merhaba.

Argan yağı hakkında ufak bir araştırmaya giriştim bugün ve sizler için argan yağı nedir? ve ne işe yarar? Sorularının cevaplarını derledim. Argan aslında bir ağaç. Ve argan ağacının meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen yağa argan yağı denir. Argan ağacı Fas'ın güneybatısında bulunan kireçli topraklara sahip bir bölgede yetişiyor. Ve bu ağacın meyveleri oldukça değerli.

Argan ağacı ve meyvesi;

argan meyvesi
Argan Ağacı

Argan yağında E vitamininin yanı sıra luneik ve oneik asitler vücudun temel yapı taşlarından olan kolajen ve keratin dokularını kuvvetlendirici özelliktedir. Yani bu demek oluyor ki saç, tırnak ve cilt  bakımında argan yağının etkisi mucizevi boyutta. Ayrıca zeytinyağına göre beş kat daha fazla E vitamini içeriyor.



Argan Yağı
Argan Yağı

Cillte kırışıklıklara, sivilcelere, göz altı torbalarına iyi geldiği gibi hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca güneşin olmsuz etkilerine karşı cildi korur ve sıkılaşmasını sağlar. Anti- aging etkisi de bulunmakta aynı zamanda. 

Hamilelik çatlaklarının oluşumunu engeller. Kuru, karma ya da yağlı ciltlerin hepsine uyumludur. Ben yeni kullanmaya başladım argan yağını iki marka var şu an elimde. İkisini de ayrı ayrı yorumlamayı düşünüyorum. Umarım yazımı faydalı bulmuşsunuzdur. Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. Görüşmek üzere.

PAYLAŞ

3 yorum:

  1. Argan yağı olarak aktarlarda çok farklı markalar var.Epeyde pahalı bir yağ alırken hakikisi olmasına dikkat etmek lazım.Benim cildim karma bir cilt olduğu için nem dengesini sağlamakta epey zorlanırdım.Epey bir süredir yüzüme argan yağını kullanıyorum,çok faydasını gördüm gerçekten.Yüzüme sürme işlemi sırasında elimde kalan yağıda tırnaklarımı ovarak uyguluyorum.İnanın tırnakları güçlendirme konusundada çok etkili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mumkun oldugunca güvenilir yerlerden alinmali. Saclarina da kullanabilirsin.

      Sil
  2. Bilgiler için teşekkürler hanımlar. :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)