31 Ekim 2014 Cuma

Arkadaşlar, en aşırı selülitli bir kadın olmamama rağmen yine de rahatsız oluyorum. Çünkü o kadar spor yapmama ya da yürümeme rağmen tamamen geçmiyorlar. Yani azalmasını sağlıyor ya da yeni oluşumları önleyebiliyorum ancak yerleşmiş selülitlere çare bulamıyordum. Geçen sene oğlum doğduktan iki ay kadar sonra kahve peelingi ile selülitli bölgeleri ovmaya başladım. Şu aralar bıraktım. Zaten faydalı bir şeyi ömür boyu yapsam şaşardım. :))

kahve peelingi
Türk kahvesi peelingi



Neyse, kahve peelinginin faydalarına geçmek istiyorum. Türk kahvesinin tanecikleri yumuşak ve ince yapılı olduğu için cildimizi yıpratmadan ve besleyerek gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı oluyor. Ve içinde kafein var elbette. Kafein kan dolaşımını hızlandırarak cilde oksijen desteği sağlar. Ve cildin tazelenmesine yardımcı olur.


Türk Kahvesi Peelingi Nasıl Yapılır?

Selülitli bölgelerinize yetecek kadar türk kahvesini su ile karıştırarak ovalayarak uygulayın.  Cildinizin nefes aldığını hissettiğiniz ana kadar bu işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Ovduğunuz yerlere tekrar tekrar kahve alıp işlemi sürdürebilirsiniz.  Ardundan durulayıp kurulayın. Bu peelingi haftada bir kere yapabilirsiniz.

Ben gerçekten faydasını görmüştüm. Size de tavsiye ediyorum. O portakal kabuğu görüntüsüni sevmeyenler mutlaka denemeli. Hatta deneyen var ise yorum yazmayı unutmayın. :)




PAYLAŞ

2 yorum:

  1. valla özellikle içtiğim kahvenin telvesini ellerime sürüyorum yumusacık oluyor yüzede sürülüyormus ama onu hiç denemedim :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)