30 Ekim 2014 Perşembe

Çoğu kadının makyaja yeni başladığı zamanlar kabusudur eyeliner sürmek. Ve ben bile hala bazen süremiyorum diyebilirim. Ya da sürsem bile yine de bazen iki gözümdeki eyelinerı eşitleyemiyorum birbirine. Ayrıca makyaja ilk başladığım zaman bilmediğim zilyon tane eyeliner çeşidi varmış. Yani öyle tek model eyeliner yok arkadaşlar. Yaratıcılığınızı kullanarak bile kendi tekniğinizi ve gözünüze uygun şekli belirleyebilir onu uygulayabilirsiniz. Ben fikir vermesi açısından aşağıdaki fotoğrafı ekledim. Bu fotoğrafta tam 18 tane teknik var. 


Eyeliner çekme yöntemleri
Eyeliner çekme yöntemleri



Ben sanırım en çok feline ile pin up tarzını ve yoğun gece makyajlarımda da drama tekniğini daha çok kullanıyorum sanırım. Ama işte göz tipinize göre bu sürümleri bile şekillendirebilirsiniz. Örneğin benim göz kapaklarım biraz düşük olduğu için göz kapağımın kapanan kısmına biraz daha yoğun uyguluyorum. Ve gözlerim açıkken yine de bu görüntüye ulaşamıyorum diyebilirim. Saçlarımı at kuyruğu yaptığım zaman sıkıntı olmuyor. Çünkü göz kısmım geriliyor ve göz kapağımın düşüklüğü biraz engellenmiş oluyor. Ancak tabi saçlarımı açık bıraktığım zaman daha da özenmem gerekiyor.

Ayrıca yine gözümün altına pek eyeliner sürmiyordum. Yani daha doğrusu sürmeyi sevmiyordum ya da bilmiyordum ya da beceremiyordum her neyse. Ancak zamanla göz altıma da eyeliner sürmeye başladım ve gerçekten gözleri farklı göstermede bire bir işe yarıyor bu teknikler. Siz de denemeyi unutmayın.

Peki sizin sevdiğiniz hangisi oldu ve en çok hangi tekniği kullanıyorsunuz?

PAYLAŞ

6 yorum:

  1. şu eyelineri hiç beceremiyorum. son çektiğimde gözüme kaçtı xD uzaktan seviyom ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah zamanla alışıyor insan. :) Ama mükemmel olmuyor yine de.

      Sil
  2. Ben de yeni yeni kullanıyorum ve sadece basici yapabiliyorum sanırım ama o da yeter :)))

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım beceremiyorum ben bu işi :(
    Şöyle tek harekette fıstık gibi çekenlere nasıl imreniyorum bilsen!!

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)