13 Kasım 2014 Perşembe

Hiç şüphesiz tüm kadınların saçlarına omre yaptırma hayali vardır. Ancak o hayalini gerçekleştirecek kuaförü bir türlü bulamaz. Çok güzel ombre yaparım diyen kuaför balyaj yapıp omre bu diye satar. Hayır efendim ombre balyaj değildirç. Ombre hafi hafif renk geçişlerinin olduğu saça denir.

Mesela bu saç bir ombredir. Hafif geçişler var. Kesinlikle keskin değil. Ne röfle, ne balyaj ne debaşka bir uygulama var. Tatlı tatlı renk geçişleri yapmış adam. Kuaför her kimse.



Ombre popiler olduktan sonra farklı tarzlar da ortaya çıktı. Önceleri herkes koyudan açığa doğru saçlar yaparken son dönemlerde açıktan koyuya doğru yaptıranlar da var. Bence değişik ve hoş durmuş.


Burada yine sarıdan kızıla doğru bir renk geçişi var. Ve çok hoş görünüyor.


Bu aslında tam ombre bir saç değil. Daha doğrusu ben buna karışık ombre adını verdim. Renk geçişleri yine keskin değil ancak her saç bölgesinde farklı farklı yerlerden başlamış. Ve renk tonları da farklı. Bence bu da gayet hoş durmuş.



Simsiyah saçlara bile çok yakışıyor ombre. 


Kızıl saçlar da nasibini almış. Kızıldan turuncuya geçişler var. Hiç tarzım değil mesela ama tercih edenler de az değil onu söyleyeyim.


Kısacası 2015 te de ombre saçlar kendini gösterecek. Ama biraz daha uçuk fikirler ortaya çıkabilir. Ben yine de o standart ombre yapabilecek kuaförü arıyorum bilginize. İstanbul'da bir kaç yer var. Ancak Bursa'da yapabileni ben dha görmedim. Bulursanız bana da haber verirseniz sevinirim. :)

PAYLAŞ

10 yorum:

  1. kızıldan turuncuya geçiş olanı beğenmedim bir tek.. bence kızıl zaten başlı başına sürekli tazelenmek isteyen bir boya ayda bir boyatmayacaksanız yaptırmayın lütfen kınalı saç gibi duruyor hele de fönsüzse

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    Ben Bursa'da oturuyorum.Saçımda kesinlikle boya yok.Hiç boyatmadım.Ta kii 2 yıl önce ombre'yi keşfettim.Yabancı sitelerde.Ve yaptırmaya karar verdim. 12 yıldır sürekli gittiğim ve hiç değiştirmediğim kuaförüm var.Oraya video, fotoğraf ombreye dair ne varsa götürdüm.Senin de anlatımın gibi geçişli ve doğal durması gerek.Uç kısımlar daha açık üstler biraz koyu olmalı.Senin için uygun olurmu bilmiyorum.Ama ben 2 yıldır kullanıyorum.Her yıl bir kez yeniliyorum.ve çoook memnunum.Kuaförümün adını ve yerini söyleyebilirim.Eğer yaptırmak istersen ;)
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saclarinin fotosu var miiii :)) Cok merak ettim kuaforu. Paylasirsan sevinirim. :*

      Sil
    2. evet var.İlk yaptırdığım halini blog ta paylaşmıştım.Link: http://ucurumlarihesabakatmayaraksevdim.blogspot.com.tr/2013/10/ombre-hair.html

      Ayrıca blogta düz hali ve 2.kez yaptırdığım vs fotoğraflarım var.Bakabilirsin ;)

      Sevgiler..

      Sil
    3. Kuaförün adını ve ombre fiyatını öğrenebilir miyim

      Sil
  3. Saçlarımı hiç boyatmadım ve boyatmayı da düşünmüyorum ama çoook harika görünüyorlar ya. Bi gün boyatırsam da böyle bir şeyler olacak kesin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi. İnsanı yoldan çikarıyor bu modeller. :)

      Sil
  4. Mac Kinda Sexy'e dupe ruj incelememe bakar mısınız :) http://neslihandiyebiri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. merhaba gülşah, bu yazını şimdi gördüm.. Eskiden gittiğim Kuaför Ayhan var, şuan kristal parkta yeri. Çok başarılı uygulamalar yapıyor. 5-6 yıl aynı kuaföre gittim, hiç birkez memnun olmadan çıkmadım kapıdan. Kapandıktan sonra gitmedim. Kapalı bayanlar için hizmetleri olsa hiç düşünmem. Mutlaka bir araştır derim

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)