3 Kasım 2014 Pazartesi

Herkese merhaba arkadaşlar. 

Ben geçen gün kuru şampuanların içeriğini araştırdım. Evimizde kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz bir şey olduğunu öğrendim bu araştırmalarım sonucunda. İçimizden çoğu kadın saçlarının yıkandığı günün akşamında bile yağlandığından şikayet ediyor. Ya da yağlı göründüğünden. Saçlarımızı yıkamadan bir süre daha yağsız görünümle dolaşmak için bugün size bir tarif vereceğim. Aslında kuru şampuan çok pahalı bir şey değil ama yine de elimizde olmadığı ya da bittiği zaman elinizin altında bulunacak bir spreyiniz olacak.

evde kuru şampuan nasıl yapılır
Evde kuru şampuan nasıl yapılır?


Koyu ve açık renkli saçlar için ayrı spreyler hazırlamanız gerekiyor. 

Açık renk saçlılar için Kuru şampuan nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler;
1. Mısır nişastası ya da pudra.
2. Karbonat.
3. Lavanta yağı.
4. Su.
5. Sprey şişesi.

Yapılışı;

Fotoğraftaki gibi bir sprey şişesinin içine bir miktar mısır nişastasını ve kabonatı ilave edin. Bu miktar sizin yapmak istediğiniz kuru şampuan kadar olmalı. Yani göz kararı diyelim biz buna. İhtiyacınız kadar diyelim.  Daha sonra lavanta yağından ekleyin. Çok fazla eklemenize gerek yok. Saçlarınızın güzel kokmasını sağlayacak. Ardından su ekleyin ve iyice çalkalayın. Ama alkol de eklerseniz tamaen kuru bir şampuan elde edersiniz. Su biraz ıslaklık bırakabilir. Yine de alkol kullanmayanlar için genel bir şampuan tarifi vermek istedim.

Saçlarınız koyu renk ise bu karışımın içine biraz da kakao pudrası eklemeniz gerekiyor. Saç renginizin koyuluğuna bağlı olarak miktarı artırıp azaltabilirsiniz.

Saçlarınız yağlandığında bu karışımı saç diplerinize kafi miktarda sıkarak daha uzun süre yıkamadan kullanabilirsiniz. 

Sprey yapmanıza vakit yok ve hemen dışarı çıkmanız gerekiyor ise bir kaba pudra dökün ve tarağınızı fotoğraftaki gibi  pudraya batırıp saçlarınızı tarayın. Yine etkili bir yöntemdir.

saçları pudra ile tarama
saçları pudra ile tarama

Umarım işinize yarar sevgili misafirlerim. 

Sevgilerimi fırlattım. Tutun :))

PAYLAŞ

1 yorum:

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)