9 Aralık 2014 Salı

Hamilelik döneminde toplamda 23 kilo falan aldım. 55 kilo civarındayken 78 kilonun üzerine kadar çıktım. Doğumdan sonra bir kaç kilo verdim ve doğumdan altı ay geçmesine rağmen neredeyse hiç kilo veremedim. Hala 76 kiloydum. Daha sonra evde spor yapmaya başladım. Hani evde yürüyüş temalı egzersizler var ya. Onlardan yaptım. Açtım youtube'u. Orada adımlama ile yapılan egzersizler var. İşte atıyorum 3 km yürümüş gibi oluyorsun onları yapınca. Yaklaşık 3 ay kadar yaptım. Hem de her gün. Ama yine de yeterli kilo verişini sağlayamadım. 





Lisede bana "Safinaz" denilen günleri hatırlayıp hatırlayıp gülümsedim. O zamanlar sinir oluyordum. Ama o kilo veremediğim dönem bir Safinaz olabilmek için neler vermezdim. :) Safinaz biraz abartı kaçtı elbet. Ben o kadar da olmak istemiyordum canım. :)) Lafın gelişi safinaz.

Neyse. O evde adım egzersizlerinde hepi topu bir ya da iki kilo verdim. O da şöyle oldu. Arada bir kilo aldım sonra iki kilo verdim gibi düşünün. Evde adımlama ile dışarıda yürümek arasında dağlar kadar fark var. Yani düşünüyorum bu yöntemle de kilo veren var. Ben acaba evde olmanın verdiği rahatlıkla fazla mı savsakladım acaba?. Diye düşünmeden de edemiyorum. Ama benim sorunum göbek kısmıdaydı. Hala da tam erimiş değil o bölge. Yani bilmiyorum belki bölgesel çalışmam daha uygun olabilirdi o dönem. Ya da bilmiyorum. Bir şeyler oldu işte. Ve zayıflayamadım.

Daha sonra zayıflayamadığımı görünce tüm hevesim kaçtı. Ve onu da bıraktım. Ardından yemelere hamur işlerine devam. Bi ara rahatsızlandım. Yatak döşek grip falan oldum. Kayınvalidem geldi. Yaptı o mis gibi hamur işlerini, tatlıları. Ben gene aldım üç beş kilo. Artık iş kilolu olmaktan ziyade şişman olmaya doğru gidiyordu. Daha sonra evimin yakınlarına B-fit diye bir yer açıldı. Sadece kadınlara özel spor merkeziymiş. Uzunca bir süre gitmeyi düşünmedim. Çünkü hiç inandırıcı gelmiyordu. Evde o kadar spor yapmış, o kadar yürüyüş yapmış biri olarak orada yarım saatte üç beş aletle zayıflayabileceğime inanmıyordum. Ama sonunda bir denemek istedim. Ve gittim. Önce bir deneme egzersizi yaptık. Bir gün gittim ve yarım saatin sonunda kan ter içinde kalmıştım. İnanamadım. Ve devam etmeye kadar verdim. Üç aylık olarak yazıldım. 267 TL idi sanırım üç aylığı. 

Bir ay soluksuz gittim. Öyle ki oranın sahibi kadın şaşkınlığını gizleyemedi. Haftada altı gün gidebiliyorsun. Pazar günleri kapalı. Ben haftanın beş ya da altı günü mutlaka gidiyordum. Sonunda kilo vermeye başlamıştım. Bir ayın sonunda 5 kilo verdim. İkinci üçüncü derken Şu an 58 kiloya kadar düştüm. Üç beş kilo daha versem eski halime döneceğim.

Spor yapmanın yanında uyduğum bazı kurallar oldu;

1. Açken asla alışverişe çıkmadım.
2. Cips ya da kola yemek yerine kuruyemiş ve meyve suyunu tercih ettim. 
3. Tatlı ve hamur işi çok az yaptım. Yapsam da bir dilimden fazla yemedim.
4. Ekmeği kestim.
5. Akşam sekizden sonra hiçbir şey yemedim.
6. Bol su içtim.
7. Alkolü kestim. Özellikle bira hiç içmedim.
8. Çikolatayı kestim.


Kesinlikle başka bir diyet uygulamadım. Sadece bunları yaparak 20 kiloya yakın verdim. Peki siz nasıl kilo verdiniz? Ya da veremediniz? Mutlaka yazın yorum olarak. Konuşalım. 

Sevgiler. :)




Bayanlili.com swarovski taşlı gümüş kolye çekilişi için tıklayınız.


Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.

Twitter'da Onyüzmilyonoje


PAYLAŞ

29 yorum:

  1. TEB-RİK-LER , ben sadece 10 kilo versem yetecek bana ama antidepresan kullandığım için veremiyorum , almamak bile başarı benim için , çok özendim size , sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İlac kullanirken kilo vermek gercekten zor oluyor. Kolayliklar diliyorum.

      Sil
  2. Kilo deyinve dikkatimi cekti hemen:) ben de okula gelmeden once 2 yıl once yanı 58 kıloydum daha sonra hızloca 10 kılo aldım yazın eve gıttıgımde 4 5 kilo kendılıgımden verdım okul acıldıgı an yıne verdıgım kıloları aldım. Simdi kara kara dusunuyorum :( ben de bloguma beklerım bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stres kilo almada çok etken. Mumkun oldugunca rahatlamak gerekiyor. Vucudumuz strese karsi koruma mekanizmasi gelistiriyor. Ve sonuclari bizi istemedigimiz o kilolari aldirabiliyor. Takibe aldim ben de sizi. :)

      Sil
  3. Gülşah hanım ben kendimi bildim bileli rejimle bozmuş bir insanım. Kaç defa kilo aldım verdim artık bende hatırlayamıyorum. Obur bir insan olduğum için dengeli beslenmeyi bir türlü hayat standartım haline getiremedim. Artık rejim yapmaktan da bıktım, tüm istikrarımı kaybettim. Her pazartesi başlayıp akşamına olay bitiyor. Artık umutsuzluğa kapılmaya başladım.45 yaşındayım. 158 cm boyum ve 67 kiloyum. fundaninpenceresi.blogspot.com bloğunun sahibesiyim. Oradaki resimlerime bakabilirsiniz.Çevrem yaşına göre çok iyi görünüyorsun diyor ama ben illa terazideki o hedefim olan rakamı görmeliyim. Ama nasıl? Lütfen beni tekrar gaza getirecek birşeyler söyleyin. :((((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yaşımda olan ve yemek yemeyi çok seven birinin bunu söylemesi garip olucak ama aslında sağlıklı beslenip, vücudunuza sağlıklı maddeler vermenin hissi her şeyi değiştiriyor, yani gidipte bir sürü hamur işi yiyip pişman olmaktansa cidden hafif şeyler hazırlayıp yemek ve mutlu olmak lazım. Tabii mutfaktan da biraz uzak durarak bu arada bende bloguma beklerim
      begumbas.blogspot.com.tr

      Sil
    2. Merhaba Funda Hanım. Ne yazık ki 30 lu yaslardan sonra kilo almak kolay vermek ise zorlasiyor. Ben de 31 yasindayim. Ve ne kadar zorlandigimi anlatamam. Kilo vermek isteyip de verememek insani nasil bunalima iter biliyorum. Ama yilmamak lazim. Diyet yapiyorum kilo verecegim diye degil. Hayatinizi akisina birakin. Her seyden yiyin ama azar azar. Sporu kesinlikle ihmal etmeyin. Bakin kilonuz hic de cok degil. Kendi imkanlarinizla da pekala verebilirsiniz. Sadece bu konuyu imkansizlastirmayin ve buyutmeyin kafanizda. Aksam sekizden sonra yedigimiz yemeklerin vucuda hicbir faydasi yok. Bol su icmek tum cesaretinizi geri getirecek. Ve kilo veremeseniz bile dengeli beslenmek size de iyi gelecek. Cok bilir kisi gibi konusmak da istemoyorum. Ama ben bu sekilde kilo verdim. Size de bol spor ve yazida uydugum kurallari siddetle oneriyorum. Bol sans Funda Hanim. Sevgiler. :)

      Sil
    3. Funda hnm blogdaki resimlerinize baktım çok güzel görünüyorsunuz bence :)

      Sil
  4. slm ben de yorumundan sonra takibe gelmiştim ama zaten takipteymişim..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Gülşah hanım. Umarım bu bıkkınlık dönemim çabuk geçer, şöyle bir silkelenip tekrar eski Funda olurum. Şimdi güç toplayıp ben bu işi yaparım motivasyonunu beynime kazımaya uğraşıyorum. 2 yada 3 ayda bu işi bitiririm diyorum, verceğin altı üstü 5-6 kilo diyorum, bak millet nasıl zayıflıyor diyorum ve gidip yemek yiyorum. Herşeyi bırakın sağlığım için bunu yapmak zorundayım. Birde üstüne menepoz meselesi var. Şimdiden hazırlanmalıyım yoksa gelsin yeni kilolar. Gerçekten bana bol şans :))))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ben de hamilelik sonrası 3ay geçmiş olmasına rağmen hamileyken aldığım kilodan fazlası durumundayım. Emzirme dönemim bitmediği için diyet yapamıyorum. Zaten iştahım da çok açık,diyet yapamam gibi geliyo. 20 kilo civarı vermem gerek. Kara kara düşünüyorum sadece. Daha önce yani hamilelikten önce bfit 1ay denedim. Kalp atım hızım fazla ve nefes alma sorunum var o yüzden bfitte turları tamamlayamıyordum. Kan ter içinde nefes nefese kalıp bir de bayılma noktasına geliyordum. Hiç kilo veremediğim gibi sıkılaşma da olmadı. Kısacası yapamadım. Nasıl zayıflayabilirim? Daha önce akupunkturla güzel kilo vermiştim ama birkaç sene içerisinde fazlasıyla aldım. Çaresiz bir durumdayım sanırım :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B-fit saniyorum herkese gore degil. Yorumunuzdan bunu cikariyorum. Ama ben sadece bfit ile vermedim kilolari. Yani yaninda yukarida yazdigim kurallara da harfiyen uydum. Dengeli beslenmek en onemlisi. Diyet yapmak yerine. Her seyden az az yemek getekiyor. Benim istahim da cok yok mesela. Belki onun da etkisi vardir bilemiyorum. Belki size uygyn olan spor tempolu bir yuruyustur.

      Sil
  7. Ben de evlendikten sonra tam 15 kilo aldim. Evlilik yaradi heralde. Bi ara gaza gelip spor salonuna yazildim ama iki hafta sonra tasindik oradan ve o da yalan oldu. Kis vakti bir de insani surekli yorgun bir moda sokuyor. Icimde zerre motivasyon yok ve aynaya her baktigimda kendimden biraz daha nefret ediyorum. Cok mutsuzum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim niye oyle diyorsun. Kilo vermeden de insan mutlu olabilir. Kendini uzmemelisin. Stres kilonun kankisi.

      Sil
  8. 2yıl içinde 15 kilo aldım 10 kilosunu versem çok iyi olacak yağ oranım düşük ama kiloda göbek bölgem de evde spor yapıyorum tavsiyelerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motivasyonun iyi demek ki su an. Yilma. Tam gaz devam. Olacak. :), Yazida yazdigim kurallara uyabilirsin canim.

      Sil
  9. Öncelikle kilo verme azminiz için tebrik ederim.Ama gözünüzü korkutmak gibi olmasin b-fite giden tanıdığım birçok kişi sonrasında verdikleri kiloyu aynı hızla geri aldılar.Hatta şu an gittiğim spor salonunda b-fit sonrası kiloyu geri alıp fitnessa yönelen çok bayan var.Size naçizane tavsiyem fitness yapmanız.20-25 dk kardio sonrası yapılan ağırlık çalışmalarıyla yağ kütlenizi yakıp forma giriyorsunuz.Ben sağlık sorunlarından dolayı diyet yapamayan biri olarak kalıcı kilo verdim ve geri gelmedi kilolar :)) Kol ve sırt bölgesinde incelmem gayet memnun etti beni.Kas kütlem.sayesinde daha sıkıyım ama çirkin kaslı bir görüntüm yok :)) Spora devam her koşulda :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bfitten sonra boyle sorunlarla karsilasanlari ilk kez sizden duyuyorum. Benim uc ay bitmek uzere. Bilmiyorum nasil olacak. Yasayip gorecegiz. :)

      Sil
  10. Merhaba, sayfamdaki ayak izlerinizi takip edip buralara kadar geldim ve çok azimli bir hanımla karşılaştım, tebrik ederim sizi:) Sevgilerlerimle..

    YanıtlaSil
  11. bendehamılleıkte 14 kılo aldım ama zaten 5 kılo fazlamda vardı oncesınden.60 ıle hamıle kalıp 74 le doğum yaptım doğumdan cıktıgımda 69 kıloydum 5 kılo gıtmıstı ama ıste ondan sonrası fıyasko...bebgım sımdı 8.ayını bıtırmek uzere bende baktım olacak gıbı degıl 66 lara ınmıstım bıara tekrar 68 çıktım.canım sıkıldı ve ekmegı tatlıyı gece yemelerını kestım .3 haftada 3 kılo verdım .sonra bır hafta dukan ekprs yapmaya calıstım 2 kılo verdım . bı hafta daha dukan ekpres yapım dedım ama tabıkı uyamadım emzırdıgım ıcın bıraz agır geldiler bana .neyesekı 5 kılo gıttı.sonrasındada 2 kılo verdım su sıralar karataya başladım cok zevklı -7 ıle 60 a ındım:)

    YanıtlaSil
  12. Ben de b-fit'e gidiyorum ve cidden çok iyi bir şekilde inceltiyo ve asıl olan yağdan yakıyor az kilo versen de inceliğin hemen fark ediliyor :D 3 gündür gitmiyorum kaydım bittiği için ama yeniden kayıt yaptırmam lazım benim de

    YanıtlaSil
  13. ya burda 5*10 kilo fazlam var diyenlere imrendim şimdi benim yaklaşık 40 kilo fazlam var ama insülin direnci çıktı bene perşembe günü kan testimde öğrendim matofin adlı ilaç verdi beslenme uzmanında sevk yaptı doktor.spora yazıldım bende pazartesi başlıyorum inşallah azmimi kaybetmem şans dileyin kızlar :)

    YanıtlaSil
  14. Ah o kilolar başımıza bela...

    YanıtlaSil
  15. ben tam tersi çok yiyip kilo almayan bir anneyim hamileliklerimde ilkinde 11 ikincide 6 üçüncüde 3 kilo aldım sonrasında anne baskısıyla süt olur ye diye diye bir on kilo almışlığım olurdu zamanla koşuşturmacalarda o da giderdi şimdi üç çocuklu boy kilo orantılı mutlu bir kadınım uzun ince yapım bozulmadı diyet hayatım hiç olmadı çok hareket, küçük porsiyon ve zaman üçlüsü hamilelikle alınan kilolara çözüm olabilir, herkesin istediği kiloda kalması dileklerimle...sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Merhaba gayretinizden ve verdiğiniz kilolardan ötürü tebrikler benim 10 kilo fazlm var ve gitmiyor hergün spor yaptığımda da ayaklarımda sorun oluşuyor ve bırakmak zorunda kalıyorum topallıyorum yani anlıyacağınız biraz çaresizim size imrendim doğrusu

    YanıtlaSil
  17. b-fit'i bilmiyorum ama spor önemli.Az ama sürekli olması... Sadece akşam 7'den sonra yemeyerek iki ayda üç kilo verdim ben :) Üstüne bi de spor yaparsam şükela olacak ama tembelim:) Bir de her bünye her tip sporu kaldırmıyor. Uzman birinden destek almak gerekiyor aerobik mi ya da pilates mi mesela.

    YanıtlaSil
  18. Tebrik ederim, B-Fit'in ortamını pek sevemedim. Ben haftada 3 gün, gün aşırı gidiyorum spor salonuna, derse kayıtlıyım. Çok yoruluyorum, kaslarım ağrıyor, 1 gün dinlenmeliyim. 27 Şubat'ta kayıt olduğumdan beri bugün 17 Mart'a kadar 2 kilo vermişim. Eskiden kalan bir diyet listem var ama akşamları ağır yemeyerek kaba taslak uyuyorum.
    Eskiden beri kiloluydum. Bi ara verdim 20 kilo spor ve diyetle, sonra bazı sebeplerden yine aldım. O 20 kiloyu yine vermeye çalışıyorum. Yeni doğum yapmış bir anne olarak sağlığınıza, kilonuza dikkat etmeniz çok hoş, sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  19. Tebriklerrrr. Ben hala başlayamadim doğum yapali 3 ay oldu ve 15 kilo fazlam var :(

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)