17 Aralık 2014 Çarşamba

Herkese günaydın. Son zamanlarda  kendin yap fikirleri çok cazip gelmeye başladı. Zira evimizde olan kullanmadığımız eşyalar le yapabileceğimiz yüzlerce güzel şey varken onları atmaya kalkıyoruz. Örneğin bugün sizi çok kolay yapabileceğiniz bir saç bandı örneği göstereceğim. Herkesin evinde olabilecek nesnelerle nasıl saç bandı yapılır?


Şekilde gördüğünüz gibi gerekli olan şeyler; saç lastiği, makas, deri şerit, renkli ip, ve top zincir. 


Deri örgü saç bandı yapılışı
Deri örgü saç bandı yapılışı



Gelelim yapılışına. Başınızın ölçüsünü alarak deriyi ipi ve zinciri kesin. Zincir biraz daha uzun kesilebilir. Bu ölçümü lastiğinizin esneme şiddetine göre hesaplayın. Deri şeridi, ip ve top zinciri normal örgü yapıyorsunuz. Daha sonra her iki ucu saç lastiğine bağlıyorsunuz. Hepsi bu kadar kolay. Deri yerine kurdele de kullanabilirsiniz. Renkleri istediğiniz renkte kullanabilirsiniz. Ama deri ile kullanacağınız ipin kontrast renkler olmasına özen gösterin. Böylece yaptığınız örgü daha da ortaya çıkacaktır. Bu sayede daha şık duracaktır elbette. Örnekteki gibi iki tane yapabilirsiniz. İkinci bir saç bandına gerek kalmadan aynı lastiğe başka örgü bant bağlayabilirsiniz. İkili bant daha güzel duracaktır. İp olarak kullanılan şey ise kalın halat ipten bahsediliyor. Oldukça pratik. Beş dakikada yapabileceğiniz bir saç bandı. Herkes yapabilir. :)

Bloğumdaki diğer kendin yap projeleri için tıklayınız.

Mesela sarı saçlarınız varsa ipin rengini pembe seçebilirsiniz. Harika duracaktır. Koyu renk saçlılar için ise mavi ve sarı çok güzel duruyor. Siz nasıl buldunuz? 

Bayanlili.com swarovski taşlı gümüş kolye çekilişi için tıklayınız.
Splat çekilişi için tıklayınız


Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ

4 yorum:

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)