4 Aralık 2014 Perşembe

Merhaba, 
Bugün bir maske tarifi vereceğim. Hem de hemen herkesin muzdarip olduğu bir konu sivilceler. Peki sivilce neden oluşuyor? Sivilce cildimizdeki bakterilerin yağ bezlerini tıkaması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Peki sivilceleri nasıl yok ederiz? Aslında mantık basit. Anti bakteriyel  doğal ürünler kullanmak. Bal tam anlamıyla bir antibakteriyel ve anti-septiktir. Bal cildimizde bulunan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Yalnızca sivilcelerin oluşmasını önlemek için değil aynı zamanda oluşmuş sivilceleri gidermede önemli rol oynayacaktır. Bal uygulaması yapılan sivilcenin yavaş yavaş kuruduğu görülür. 

Tarçın ise ciltteki mantar ve mikropların büyümesini durdurmaya yardımcı olur. Bal ile birlikte kullanıldığında sivilceye karşı savaş açmış oluyorsunuz. 

Ancak bu iki ürüne alerjiniz olmadığından emin olmalısınız. Belki küçük bir bölgeye uygulayarak test edebilirsiniz. 

Sivilceler için tarçınlı bal maskesi
Sivilceler için tarçınlı bal maskesi





Malzemeler:

1. 2 yemek kaşığı bal.
2.  1 çay kaşığı tarçın.
3. Karıştırmak için kap ve kaşık.

Nasıl uygulanır?

Cildinizin tamamen temiz ve kremsiz olması gerekiyor. Yani cildinizde hiçbir ürün bulunmamali. çünkü maskenin etkisini göremeyiz. Karışımı parmak uçlarınızla cildinize yedirin ve hafif hafif ovun. Yaklaşık 10-15 dakika cildinizde kalması gerekiyor. Daha sonra durulayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada iki kere uygulayailirsiniz. 

Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.

Twitter'da Onyüzmilyonoje





PAYLAŞ

4 yorum:

  1. Dogal maskelerin kozmetik urunlerine gore dsha yararli oldugunu dusunuyorum. En kisa zamanda uygulayacagim. Bu arada blogunuz cok hos ve sizi takibe aldim. Ilginizi cekerse bende beklerim.
    http://burchins.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Bu renkli bloğu zevkle takip edeceğimden kuşkunuz olmasın.

    YanıtlaSil
  3. Blogunuz çok hoş nail art'tan pek anlamasam da verdiğiniz güzellik sırları ve kendin yap prjelerini severek takip edeceğim :D

    YanıtlaSil
  4. Bal, ölümden başka her derde çare. Mucizeleri saymakla bitmez.

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)