13 Şubat 2015 Cuma

Herkese yeniden merhaba arkadaşlar. Bugünün blog konuğu Organik Eşek Sütü sabunu oldu. Eşek sütlü sabun mu olurmuş? Eşek sütü ne alaka? demeyin lütfen ve yazıyı sonuna kadar okuyun. Çünkü ben hayatımın en güzel sabunuyla tanıştım diyebilirim. Antik çağlarda Eşek sütü sıklıkla kullanılıyordu. Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın güzelliğini ve cildinin gençliğini korumak için yaptığı süt banyolarının da içerisinde eşek sütü olduğu bilinmektedir. Roma burjuvasında da kadınlar ciltlerinin güzelliğini korumak için eşek sütünü kullanmışlardır. Ve bu mükemmel Eşek sütü sabunu www.yasamdukkani.com.tr de sizleri bekliyor. Mutlaka denemelisiniz. 

Bir sabundan beklendimiz elbette ki iyi temizlemesi ve cildimizi kurutmaması. İşte Organik eşek sütü sabunu da tam bu işi yapıyor. Süt ile çikolatanın muhteşem birlikteliği ile de harika bir kokuyu cildimize armağan ediyor. Benim favori ürünlerim arasına şimdiden girmeyi başardı.

Organik Çikolatalı Eşek Sütü Sabunu
Organik Çikolatalı Eşek Sütü Sabunu


Özelliklerine gelecek olursak; yarısı sütlü yarısı çikolatalı. Eşek sütlü kısmı aşağıda kaldığı için çok görünmüyor. Ürün 125 g olarak satılıyor. Eşek sütü yüzde yüz organik. Ürünlerde kullanılan eşek sütleri Fransa Gers tepelerinde bulunan çiftliklerden elde edilmektedir. Bu çiftlikler, eşeklere ve onların doğal çevrelerine hiçbir biçimde zarar vermediğini garanti eden Fransa Eşek Sütü Üreticileri Birliği'nin bir parçasıdır ve tüm eşekler taze saman, otlar, arpa, mısır, fasülye ve yulaflar ile beslenmektedir.

Eşek sütü anne sütüne oldukça yakın benzersiz bir içeriğe sahip bir besin kaynağıdır ve hatta anne sütünden daha fazla besin öğesi içermektedir. Yenidoğan bir eşek yavrusu dünyaya geldiği ilk 2 ay süresince hayatta kalabilmek için bu süte muhtaçtır. 3.aydan itibaren ise katı besinler tüketmeye başlar ve sadece geceleri annesini emer. Bu sebeple çiftlikte bulunan eşeklerin hiçbirisinin doğum sonrasındaki ilk 2 ay boyunca sütleri alınmaz ve daha sonrasında ise her 3 saatte bir olmak üzere sadece gündüzleri sağılırlar. Bu kısım www.yasamdukkani.com.tr dan alıntıdır.

Eşek sütü cildi hem nemlendiriyor hem de bakımını yapıyor. Anne sütüne çok yakın olduğu için oldukça yağlı. Yani kullanımdan sonra cildinizi asla kuru hissetmiyorsunuz. Ancak temizlemesi oldukça kuvvetli. Bu ürünü denemelisiniz. Asla pişman olmayacaksınız. İçerisinde organik argan ve organik shea yağları var. Sülfat, paraben ve petrol ürünleri içermiyor. Hayvanlar üzerinde denenmemiştir.

Haydi, Organik eşek sütü sabununu keşfedin. :)

Yaşam dükkanından denediğim diğer bir ürün Skin by Ann Webb Salatalık ve Karpuz Rahatlatıcı Mist yazımı da okuyabilirsiniz.

Sosyal medyada aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ

9 yorum:

  1. Yazının başlığını okuyunca önce şaka sandım.. Ama yazının sonunda çok merak ettim bu ürünü.. :)

    YanıtlaSil
  2. İlk defa duydum,paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. İlk kez duyuyorum bu sabunu, çok ilginç fark ettirdiğin için teşekkür ederim.Kleopatranın da sırlarından biri olması da ayrı bir ilgi çekici.. Bende beklerim bu arada,sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok enteresan ilk kez duydum.
    Bilemiyorum kullanırmıyım.

    YanıtlaSil
  5. Ben de ilk duydum denemek lazım aslında..

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)