20 Mart 2015 Cuma

Merhaba herkese. Bugünkü blog konum Doğru saç rengi nasıl seçilir? Ten rengimiz, göz rengimiz hepimizin elbette ki farklı farklı. Biz bu kadar farklı iken saçlarımız da elbette ki farklı olmalı. Peki onlarca seçenek arasından kendinize uygun saç rengini nasıl bulabilirsiniz? Doğru saç rengi ile her şeyiniz daha hoş görünecektir. Yaptığınız makyajların, saç şekillerinizin ve cildinizin doğru saç rengi ile daha da ışıldamasını sağlayabilirsiniz. Peki nasıl mı?

Doğru Saç Rengi Nasıl Seçilir?
Doğru Saç Rengi Nasıl Seçilir?


Göz rengine göre saç rengi nasıl belirlenir?

Göz rengi ile saç rengini uyumlu kullanmak doğru saçı bulmada bize yol gösteriyor. Bu sayede hem gözler hem de göz renkleri daha da ön plana çıkmış oluyor. Eğer göz renginiz gri ya da mavi tonlarında ise saçlarınızda da soğuk alt tonlu renkler kullanmalısınız. Sarı ya da kahverengi saç renkleri harika uyum sağlayacaktır. Hatta siyah bile yapabilirsiniz. Özellikle siyah saç mavi göz uyumuna aşık olacak erkek çok. :)
Göz renginiz yeşil, ela veya kahverengi ise kestaneler, karameller, bal rengi ve kızıl tonlar gözlerinize uyum sağlayacak ve onları daha da ön plana çıkaracaktır. 

Ten rengine göre saç rengi nasıl belirlenir?

Beyaz tenli iseniz aslında çoğu renk size çok yakışacaktır. Cilt koyulaştıkça saç rengi seçimine daha da dikkat etmek gerekiyor. Örneğin çok koyu bir teniniz var ise kızıl tonlarından kaçınmanız gerekebilir. Bronz tenli iseniz sarı saç renkleri ışıldama sebebiniz olabilir. Kimi zaman da saçlarımıza röfle, balyaj ya da ombre yaptırıyoruz. Saç dipleri uçlardan iki ton koyu olduğu zaman saçlar daha bir ışıltılı duracaktır. 

Kaş rengine göre saç rengi nasıl seçilir?

Aslında küçükken doğal kaş rengimizi hatırlamaya çalışmamız bize yol gösterebilir. Mümkün olduğunca doğal kaş rengimizden uzaklaşmamaya çalışmalıyız. En azından iki ton açık ya da koyu olacak şekilde saçlarımızın renginde oynama yapabiliriz. 

Ama hepsini geçtim de ben bazen gidip pembeye boyatmak istiyorum o nolcak? :)) Sevgiyle kalın..

PAYLAŞ

8 yorum:

  1. çok teşekkür ederim ..en çok yapılan yanlışlardan biri..

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirici bir yazı olmuş..Teşekkür ederim..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Eveettt kesinlikle doğru saç rengi çok önemli yoksa çok kötü görüntüler çıkıyor ortaya...

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir yazı olmuş:)))

    YanıtlaSil
  5. Pek bilmediğimiz şeyler bunlar... Bilgi için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Valla super bir yazi olmus canim esmer tenli olup sapsari saç rengini tercih edenler bir durup düşünürler belki :)))

    YanıtlaSil
  7. saçların yıpranmasından çok korkuyorum ben ve o yüzden uzak duruyorum boyadan...

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)