26 Mart 2015 Perşembe

İnstagram'da oldukça aktifim. Beni oradan takip edenler bilirler. Yayınladığım fotoğrafların kaliteli olmasına ve göze hitap etmesine özen gösteriyorum. Bu sayede takipçilerimden daha çok beğeni alıyor ve aynı zamanda sürekli artan bir takipçi kitlesi elde ediyorum. Bu bana gerçekten büyük bir sevinç veriyor ve yaptığım işlerin beğenilmesi beni hem heyecanlandırıyor hem de daha iyilerini yapmam için teşvik ediyor. Hemen her gün hangi progamı kullandığım konusunda sorular alıyorum. Bu yüzden bu yazıyı yazmaya karar verdim zaten. Bir güzellik bloğunuz varsa özellikle bu tarz programlar kullanmanızda fayda var. Bloğunuzu İnstagram'dan tanıtmak için çok kaliteli bir yöntemdir.

İnstagram için hangi fotoğraf düzenleme programlarını kullandığımı sizlerle paylaşmak istedim. Bakalım siz de beğenecek ve kullanacak mısınız.

 Yaklaşık 1 aydır bu programları düzenli olarak kullanıyorum. Bana soran herkesle de bu konuyu paylaşmışımdır. Şimdi de bloğumda yayınlıyorum. Bu arada telefonum Galaxy S4. Bu bahsettiğim progralmları marketten kolaylıkla indirebilirsiniz. Hepsi ücretsiz.

En çok kullandığım program;  Eski adıyla "Pixlr Exspres" yeni adıyla "Autodesk Pixlr" Tabi bunları söyleyip hemen kaçmayacağım. Burada her kısmını ayrıntılı olarak anlatmak istiyorum. 

Programı açın. Karşınıza 4 seçenek çıkıyor. Camera, Photos Collage, Fresh.

Camera; Hemen yeni bir fotoğraf çekip üzerinde düzenleme yapmak için seçiliyor.
Photos Mevcut fotolarınızdan herhangi bir foto seçip düzenlemeniz için.
Collage; Kolaj yapmak için bir taneden fazla fotoğraf seçebilmeniz için sizi yine galeriye yönlendiriyor.
Fresh ise son çekilen veya kaydedilen fotoğrafı size gösteriyor. Hangi fotoğrafı düzenlemek isterseniz tercihinizi ona göre yapıyorsunuz. 

Ben ilk olarak size göstermek için  galerimden oğluşumun fotoğrafını seçtim ve düzenledim. Üstten ikinci fotoda düzenleme ekranını görüyorsunuz. Altta Adjustment yazıyor. O kısıma bastığınızda bir çok seçenek çıkıyor. Birkaçını gösterdim burada. Sharpen fotoğrafı netleştiriyor. Crop, fotoğrafı kesmek için. 
 Focal, beni netleştir arkam flu olsun diyenler için. :) Blur fotoğrafı bulanıklaştırıyor. Splash da tıkladığınız yerin rengini belirginleştirip diğer kısımları siyah beyaz yapıyor ama en sevmediğim özelliği bu sanırım. Yapamıyor çünkü. Rotate fotoyu çevirmek için. Effect kısmını zaten biliyorsunuz. Fotoğrafa effect vermek için. Borders çerçeve yapmak için. Tabi bunların hepsinin çeşitleri var. Şimdi burda benim anlatmamla pek anlayamayabilirsiniz. Kendiniz indirip incelemeniz ve uygulamanız gerekecek. Type fotoğrafa yazı yazmak için bir özellik. Stickers ise fotoğrafa resim ve sticker yerleştirmek için bir özellik. Bu özelliğinin biraz daha geliştirilmesini isterim şahsen. Çünkü çok az sticker çeşidi var. Ben yeşil aynalı gözlük yaptım. :) Bir de Heal seçeneği var. O da sivilceniz ya da kırışıklığınız varsa onları gidermek için kullanılıyor. Bir nevi seçtiğiniz bölgeyi pürüzsüzleştiriyor. 

Kolaj kısımlarına girersem yazım aşırı uzayacak. Onu da kendiniz keşfedebilirsiniz. Oldukça basit. 

Gelelim ikinci en çok kullandığım programa; "Line Camera"
Line Camera açıldığında sol altta fotoğraf kısmı var. oraya basınca son çektiğiniz ya da yüklediğiniz fotoğraflar kolaylık olsun diye kendiliğinden sıralanıyor. Ya da açılan kısımdan sizi galeriye yönlendiriyor. Ben bu fotoğrafımı seçtim. Eğer Beauty seçeneğini seçerseniz cilt güzellik filtresi yapıyor size. Yine kırpma ekranına geldiğinizde fotoğrafınızı kırpabiliyor veya yönünü değiştirebiliyorsunuz.  Skin care kısmı da Autodesk Pixlr daki Heal seçeneği gibi. Kapanmayan sivilceleri yok ediyor. Color kısmından ışığı ve kontrastını zevkinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Fx ise effect kısmı. Bu programın effectlerini çok seviyorum. Bir sürü seçenek var. Ben geneldi delicious seçeneğini tercih ediyorum. Burada da öyle yaptım. İlk fotoğrafla sonuncuyu karşılaştırabilirsiniz. 


Text kısmından yine fotoğraf üzerinde yazı yazabiliyorsunuz. 



Üstten sağdaki fotoğrafta ise yüzünüzün değerleriyle oynayabileceğiniz kısım var. Ben kullanmıyorum ama kullanmayı tercih eden arkadaşlarım olabilir. Slimming seçeneği yüzünüzü inceltmek için. Eagle eyes gözleri irileştirmek için. Volumize göğüsleri büyütmek için. Nose reshaping ise burnu küçültmek için kullanılıyor. Ana ekranda touch seçeneğine basarak bu özellikleri kullanabilirsiniz. 

Diğer seçenekleri de fotoğraflamaya çalıştım ama o kadar çok seçenek var ki siz kendiniz kurcalayarak da çözebilirsiniz diye çok ayrıntıya girmiyorum. En son Save seçeneğinden kaydettikten sonra instagram, facebook ve twitter da paylaşabileceğiniz tercihli bir ekran çıkıyor. O kısımdan istediğiniz bir sosyal ağı seçerek düzenlediğiniz fotoğrafı hemen paylaşabiliyorsunuzç.

Son programım ise; "Whitagram."
Bu diğerleri gibi karışık değil merak etmeyin. Sadece fotoğrafları  instagramdaki paylaşım formatına uydurabilmek için tasarlanmış. Dikdörtgen fotoğraflarınız varsa ve kırpmak istemiyorsanız bu program tam da size göre. Gallery kısmından fotoğrafı seçip yönünü değiştirip kenarda kalan kısımların rengini değiştirebileceğiniz basit bir program.  



Autodesk Pixlr- photo Editor
Line Camera
Whitagram. 
İndirmek istediğiniz programı google market veya apple store da aratıp indirebilirsiniz. 


Tabi bunların dışında kulladığım bir çok fotoğraf düzenleme programı var ama en sıklıkla kullandıklarım ve hakkını verenler bu programlar. Umarım işinizi görür arkadaşlar. Sevgiler..

İnstagram hesabım; @onyuzmilyonojee

PAYLAŞ

23 yorum:

  1. teşekkürler bilgilendirme için...

    YanıtlaSil
  2. süper ben de böyle programlar arıyordum :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Öğrenecek çok şey var daha, ellerinize sağlık. Bakalım yapabilecmiyim, teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolayca cozebileceginizi dusunuyorum. Sevgiler..

      Sil
  4. bende no crop kullanıyorum daha çok

    YanıtlaSil
  5. paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yararli olabiliyorsa ne mutlu bana.

      Sil
  6. çok kullanışlılar gerçekten ben de benim bir türlü beceremedigim bir konuyu sormak istiyorum size.. Tırnak fotograflarında tırnagın yuvarlak kısmına isimlerini yazıyorlar bu nasıl yapılıyor acaba =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya biraz bu konuda utanacagim ancak inan bilmiyorum. Ogrenip sana geri donus yapayim canim. :*

      Sil
  7. Bilgilendirme için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Uygulama hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim🙆

    YanıtlaSil
  9. Harika bilgiler ,çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Tam ihtiyacım olan şeyler, teşekkür...

    YanıtlaSil
  11. Bende Line Camera kullanıyorum. Güzel anlatılmış, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. teşekkürler çok güzel bir paylaşım bu arada blogda kullandığınınz temanın adı nedr çok beğendim

    YanıtlaSil
  13. merhaba cnm harika oldu yazın bende bu tarz bi program arıyordum :=)takipteym bende beklerim..

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)