19 Mart 2015 Perşembe

Merhaba. Makyaj fırçalarının temizliği hakkında konuşalım bir de. Makyaj fırçalarımızı neden temizlemeliyiz? detaylı olarak anlatmaya çalışacağım. Özellikle her gün makyaj yapan kişiler düzenli olarak fırçalarını temizlemeli.


Makyaj Fırçalarını Temizlemek Neden Önemli?
Makyaj Fırçalarını Temizlemek Neden Önemli?


Makyaj Fırçalarını Temizlemek Neden Önemli? 

Sebeplerine gelelim;

- Makyaj fırçaları temizlenmediği taktirde toz ve kir ile kıllara yapışan makyaj ürünleri zamanla fırçanın kıllarını bozar, inceltir ve zamanla kırılmalarına ya da dökülmelerine yol açar. Bu sebeple fırçanın ömrünü uzatmak için makyaj fırçalarımızı düzenli olarak temizlemeliyiz.

- Makyaj fırçalarının üzerinde biriken toz ve makyaj ürünleri cildinizde akneye sebep olabilir. Hali hazırda sivilceleriniz varsa ve bunu kapatmak için kullanacağınız makyaj fırçaları da temiz olmalıdır. 

- Makyaj fırçaları düzenli temizlenmediği taktirde kullandığınız makyaj malzemelerinin rengi ve yoğunluğu tam anlamıyla yansımaz. Üst üste gelen makyaj malzemeleri birbirine karışır ve kötü bir makyaj uygulamasıyla karşı karşıya kalınabilir.

- Özellikle göz makyajında kullanılan fırçalar başka kişiler tarafından paylaşılmamalı ve paylaşıldığında da kullanım öncesi temizlenmelidir.

- Göz rahatsızlığınız var ise ya da alerjik bir yapıya sahipse özellikle göz makyaj fırçalarını daha sıklıkla temizlemek gerekir. Çünkü biriken kirler gözün daha da hassaslaşmasına neden olur. 

- Son olarak kirli makyaj fırçalarının kılları zamanla sertleşir. Ve uygulama yaparken cildinizi tahriş edebilir.

PAYLAŞ

8 yorum:

  1. ben haftada bir prille temizliyorum.lütfen blogumu ziyaret edin http://ciddiolamiyorum.blogspot.com.tr/2015/03/garnier-skin-naturals-nemlendirici-krem.html

    YanıtlaSil
  2. Makyaj fırçamı sadece görüntüsü hoşuma gittiği ve makyaj masamda bulunsun varsın dediğim için aldım biliyor musun?
    1 ya da 2 kere kullanmışlığım var belki..ama yine de bu bilgiyi aklımda tutup uygulayacağım çünkü aklıma bile gelmezdi bir üfleyip kullanmanın zararlı olacağı.

    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. Sitenizin ismine bayıldım. Özellikle hassas ciltlerin dikkat etmesi gerekiyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Cildimiz herşeyimiz. Fırçaların temizliği de gerçekten çok önemli...

    YanıtlaSil
  5. Göz fırçalarını sık sık sprey temizleyici ile temizleyip yıkamasamda fondöten fırçalarını neredeyse iki üç kullanım sonrası yıkıyorum.Nemli ve açıkta kalan fırçalar mikrolara davetiye çıkarıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir konuya değinmişsin makyaj fırçalarının temizliği çok önemli sağlığımız için

    YanıtlaSil
  7. Cok sık makyaj yapan biri degilim ama ne sekilde temizlememiz gerektigini belirtmemissiniz. Suyun altina sokup yikamalimiyiz 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da ayri bir konu ilerleyen zamanlarda paylasacagim. :)

      Sil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)