27 Nisan 2015 Pazartesi

Şimdilerde çok fazla fondöten kullanmasam da evlenmeden önce sivilce sorunumun olduğu dönemlerde sıklıkla kullandım. Bu yüzden o dönemdeki araştırmalarım sonucunda doğru fondöten kullanımını öğrendim. En çok yapılan 5 fondöten hatasını sizinle paylaşıyorum.

En Çok Yapılan 5 Fondöten Hatası
En Çok Yapılan 5 Fondöten Hatası

1. Cilt rengine göre yanlış fondöten seçmek; En çok yapılan hataların başında gelmekte olup bizi vezir ya da rezil yapacak bir konu. Doğru renkte fondöten seçimi. Aslında size bir taktik vermek istiyorum. Ten renginizden koyu bir fondöteni asla seçmeyin. Evet açık olabilir. Bu sizi kurtarabilir. Ancak koyu renk bir fondötenle yaptığınız hiçbir makyaj güzel olmayacaktır. Makyajda her zaman aydınlık bir görüntü arayışı vardır. Eğer hangi fondöten rengini seçeceğinizi bilemiyorsanız o zaman ten renginizden bir ya da iki ton açın fondötenlere yönelebilirsiniz.

2. Boynu unutmak; Makyajı tamamlayan unsurlardan biri de boyundur aslına bakarsanız. Çünkü yüzünüze fondöten sürüp boynunuza sürmezseniz sizden bir takım rengi bile çıkar. :) Yani boynunuza da fondöten sürmeyi unutmamalısınız.

3. Elle fondöten sürmek; Bana göre de en çok yapılan hatalardan birisidir. Ben de daha kullanmayı bilmiyorken elimle sürüyordum eskiden. Ancak sivilcelerimin ve izlerimin kenarları çizgi çizgi oluyordu. Fondöten fırçası ile sürdüğünüzde ise bu sorunu en aza indirirsiniz.

4. Cilt tipine göre fondöten seçmemek;  Cilt tipine göre fondöten seçmek de oldukça önemli. Kuru bir cildiniz varsa o zaman nemlendirici özellikli likit bir fondöten seçmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır. Parlak, yağlı bir cildiniz var ise mat bitişli fondötenleri tercih etmelisiniz.

5. Nemlendirici kullanmamak; Nemlendirici özellikli bir fondöten bile olsa kullanacağınız öncesinde cildinizi güzel bir gündüz nemlendiricisi ile nemlendirmeyi unutmayın. Fondötenin cilde daha iyi tutunmasını sağlayacak ve izlerin görünümünü azaltacaktır.

Siz bu maddelere uyuyor musunuz fondöten kullanırken?

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Sevgiler. :)

PAYLAŞ

4 yorum:

  1. Senelerce hatalı fondöten kullandım. Benim gibi makyajda uzmanlaşmış biri yaptı bu hatayı. Fark ettim ki, yüzüm bedenimden daha koyu bir tonda. yer yer pigmentasyon var. Dolayısı ile mağazadaki satışçı kız yüzüme bakıp, senin rengin bu diye beni gerçek cilt tonumdan bir kaç ton koyu renkle eve gönderdi. Şunu diyebilirim ki MAC de NW15 ya da NW 20 yim kış mevsimi. Yazın bu NW35- NW30 lara kadar çıkabiliyor. Ben boynuma fondöten sürmüyorum hiç. kişisel olarak sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. elle sürmek başlangıçta hepimizin yaptığı bir hata ama bazı kişiler hala en rahat elle sürüldüğü konusunda ısrar ediyorlar ben artık süremiyorum zaten ellerimle tuhaf geliyor bana..

    YanıtlaSil
  3. Bence el yerine beauty blender çıktı. Kesinlikle elin yerine geçer. Lisa Eldrige'in Fondöten kursu var youtube da. onu izliyip çok faydalanmıştım ve hatalarımı öğrenmiştim. Tavsiye derim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blogunu yeni keşfettim. Çok yararlı bilgiler paylaştığını gördüm fakat seni nasıl takip edebilirim bulamadım :) Yardımcı olursan sevinirim. Banada beklerim.

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)