6 Nisan 2015 Pazartesi

Herkese yeniden merhaba. :) Kısa bir aradan sonra bloğuma vakit bulabildim. Hayat bazen zor yanını gösterebiliyor. Ama nihayet yeniden umutla dolabildim. Yaz da geliyor. İçim kıpır kıpır. :))
İlkbahar-yaz sezonunun da gelmesiyle birlikte, geçen yaz da aklımda olan ancak bir türlü gerçekleştiremediğim bacak makyajı araştırmalarım nihayete erdi. Beyaz tenli olduğum için etek giyerken gerçekten zorlanan biriyim. Bu makyajla birlikte geçici de olsa o çok imrendiğim bronz, parlak bacaklara sahip olabileceğim. Ve tabi uygulamak isteyenler için araştırmalarımı sunuyorum.

Bacak Makyajı Nasıl Yapılır?
Bacak Makyajı Nasıl Yapılır?

Bacak makyajı Nasıl yapılır?

1. Bacaklarınıza Peeling Yapın; Bacak makyajına temel oluşturan en önemli kısım onlara peeling yapmaktır. Sadece makyaj yapmak istediğimiz zaman değil aslında her banyoda yapılması gerekiyor. Özellikle batıklardan şikayetçi iseniz bu şart. Peeling yapıldığı zaman bacaklar daha pürüzsüz hale geliyor ve makyajın daha da iyi oturmasını sağlıyor.

2. Vücut nemlendiricinizin içine bb krem ya da fondoten ekleyebilirsiniz; Bacaklarınıza nemlendiricinizi bu şekilde sürebilirsiniz. Kusurlarınızı kapatacaktır.

3. Işıltılı Pudra yardımıyla Bacaklarınıza Kontür Yapın; Yüzümüze kontür yaptığımız gibi bacaklarımıza da yapabiliriz. Işıltılı pudrayı bacaklarınızdaki vurgulamak istediğiniz bölgelere sürebilirsiniz. Örneğin kaval kemiğine uygulanan o ışıltılı pudra onları daha çekici kılacaktır.

4. Bacaklarınıza Aydınlatıcı Uygulayın; Bacaklarınızı daha ince göstermek için aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Bacaklarınız da bu sayede daha parlak ve canlı görünecek.

5. Bacak Fondoteni Kullanabilirsiniz; Vücut nemlendiricinizle karıştırmak istemiyorsanız bacak fondoteni de kullanabilirsiniz.

Bacak Makyajında Kaçınmanız Gereken Noktalar;  Bacaklarınıza yağ sürmeyin. Yağın emilimi zor ve uzun sürdüğü için mutlaka kaçınmalısınız. Diz kapaklarınıza aydınlatıcı veya ışıltılı pudra uygulamayın. Diz kapaklarınızı öne çıkarmak bacaklarınıza kemikli ve kaba bir görüntü verecektir.

Siz bacaklarınıza makyaj yapmayı düşünür müydünüz? 



PAYLAŞ

19 yorum:

  1. iğneli epilasyon yaptırdığım için lekeleri kapatmak için bu sene oldukça ihtiyacım olacak canım. paylaşımın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle gerekiyor. Özellikle de lekeleri kapatmak için bire bir. :)

      Sil
  2. Sally Hansen bronzlaştırıcı kullanıyorum,suya da dayanıklı.memnunum baya,tek renk oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Hiç düşünmedim. Bacaklarımda şikayetçi olduğum tek bölüm dizlerimdeki pütürler. Ne denediysem istediğim gibi olmadı. Sadece yazın bronzlaşınca o pütürlü görüntü kamufle oluyor o kadar .s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dizlerde bazen o tarz pütürlükler olabiliyor ne yazık ki. Aynı durum dirseklerde de oluyor. Biraz genetik.

      Sil
  4. Güzel bir bilgilendirme olmuş emeğimize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :)Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.

      Sil
  5. Bende hiç düşünmemiştim ama iyi fikir, özel günlerde çok işimize yarar bence!

    YanıtlaSil
  6. Bronz ten ve bacaklar gerçektende çok hoş duruyor..yapmakta fayda var...

    YanıtlaSil
  7. Beautiful post, really interesting...thx for sharing! I'm new follower...xoxo

    YanıtlaSil
  8. Daha önce hiç denemedim :) Ama bilgilendirici bir yazı olmuş canım..Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  9. bacak makyajı ilk defa duyuyorum,sevgiler

    YanıtlaSil
  10. harika öneriler, teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. cnm seni mimledim. Bakarsan sevinirim
    http://zeynepintatlidusleri.blogspot.com.tr/2015/04/mimlendim.html

    YanıtlaSil
  12. Bu şekilde makyaj düşünmedim. Ama bronzlaştırıcı sprey almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  13. BB krem işe yaraya bilir :)

    YanıtlaSil
  14. Ben zaten eskiden beri bacaklarımdaki damarların görünmesinden dolayı bacak makyajı yapıyorum :) bacak fondotenleri cıkmadan önce normal orta kalitede bir yüz fondöteni kullanıyordum ve çok işe yarıyor. Hala da öyle yapıyorum bacak fondötenleri çok sıvı oluyor, sevmiyorum. Kesinlikle peelingin de önemi büyük. Yazı harika olmuş teşekkürler :)
    guzellikrutinim.blogspot.com yazarı.. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)