18 Mayıs 2015 Pazartesi

Sürülen ojelerin hızlı kurumasını sağlamak her kadının arzusudur elbette. Çünkü hızlı kuruyan ojeler vaktimizi de bize hediye etmiş olur. Hele ki sabah uyandığımızda yastık izi diye tabir etiğimiz diye bir durumla karşılaşmak kesinlikle istemeyiz. Üstelik bir de benim gibi nail art seviyorsanız işinize yarayabilecek hızlı oje kurutma tekniklerinden bahsedeceğim size.

Hızlı Oje Kurutmanın 8 Pratik Yolu
Hızlı Oje Kurutmanın 8 Pratik Yolu


1. Buzlu su; Ojeler soğukta kıvamlanırlar. Bu yüzden ojenizi sürdükten sınra bir kabın içine buz atın ve üstüne yettiği kadar su koyun. Daha sonra ellerinizi bu suyun içine sokun. Ojeleriniz olması gerekenden daha kısa sürede kuruyacaktır.

2. Suda tutmak; Eğer buz olayına vaktiniz yoksa çeşme suyunu açıp tırnaklarınızı bir müddet suyun altında tutmanız da size vakit kazandıracaktır.

3. Oje kurutucu spreyler; Ben çok fazla oje kurutucu sprey kullanmadım. Flormar'ınkini kullandım ancak çok memnun kaldığım söylenemez. Ancak diğer markalarda memnun kalan arkadaşlarıma rastladım. Siz de deneyerek belki etkili bir oje kurutucu edinebilirsiniz.

4. Top coat; Benim en çok kullandığım ürünler arasında. Şimdilerde Sally Hansen İnsta-dri top coat kullanıyorum. Ve ojelerimi oldukça hızlı kurutuyor. 

5. İlk katı iyi kurutmak; Ojeleri genellikle iki kat sürdüğümüz için bir tavsiye niteliğinde bu maddeyi alabilirsiniz. İlk katı iyi kurutmadan ikinci katı sürerseniz yukarıda bahsettiğim işlemler bile işe yaramayabilir. Çünkü kurumayan ojeyi altta hapsetmiş olacaksınız. 

6. Saç kurutma makinesi; Kesinlikle işe yarıyor. Oje sürdüğünüz tırnaklarınıza bir müddet tutun. Ancak yakından değil de uzaktan tutmalısınız. Sıcak gelen hava soğuyarak tırnaklarınıza ulaşacaktır. Sıcak ortamda ojeler daha geç kurur. 

7. Dondurucu; Diyelim ki iç vaktiniz yok. Buzluğu açın ve ellerinizi bir müddet içeri sokun. Gerçekten işe yarıyor.

8 Oje kurutma makinesi; Böyle bir ürün var ancak Türkiye'de nerelerde satılır bilmiyorum Belki internetten araştırarak yurt dışından alişveriş yapabilirsiniz. 


Umarım işinize yarar. Sevgiler. :)

PAYLAŞ

20 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık :) Bende 1. ve 2. maddede yazdıklarınızı uyguluyorum hep çok işe yarıyor hemen kuruyor ojelerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kuruyorlar. :) tesekkur ederim yorumunuz icin. ;)

      Sil
  2. haha düğün günüm geldi aklıma :) kendi düğünümde tırnaklarımı kendim yaptığım için etrafımdakileri seferber etmiştim: buz lazım, kase lazım, hadi buzları kalıptan çıkarıp kaseye koyun, üstüne azıcık su ekleyebilir misinizzz diye söylenip duruyordum :)) keşke o zaman da kurutucu cilam olsaymış. en çok işe yarayanı bence o :))

    Nail Art in Wonderland

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha. :)) Kurutucu top coatlar on numara ya gercekten.

      Sil
    2. Haha. :)) Kurutucu top coatlar on numara ya gercekten.

      Sil
  3. Ben genelde oje kurutucu sprey kullanıyorum, yoksa hayatta kurumuyor ojeler bende. Hiçbir şey bulamazsam buzlu su! Kesinlikle işe yarıyor...

    YanıtlaSil
  4. Bu yazı süper olmuş:)Ojelerle arası fazlasıyla iyi olan bir genç kız annesiyim.Ona mutlaka okutacağım yazınızı:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Süpersiniz harika bilgiler diyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bilgilendirme için teşekkürler...

    Microsoft Teknolojileri.

    YanıtlaSil
  7. Super bilgiler. Hele ki cocukla acil kurutmak gerekebiliyor

    YanıtlaSil
  8. Tam benim için bir yazı olmuş...Ojemi hep son dakika sürdüğümden kurutmaya zamanım kalmıyordu...

    YanıtlaSil
  9. Sally Hansen kurutucu aklımda olsun o zaman.Bende önceden stokladığım NYC ve Essence oje kurutucuları kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ojenin rengi çok güzel... Suya tutmak çok ilginç geldi bana...Hiç aklıma gelmezdi..

    YanıtlaSil
  11. açıklayıcı bir metin olmuş ben genelde suda kurutuyorum :) bu sırada www.twitter.com/lezzettramvayi adresinede takipe bekliyorum Sevgiler Lezzet Tramvayı

    YanıtlaSil
  12. Harikasınız, bütün teknikler uygulanabilir gibi.

    YanıtlaSil
  13. Güzel bir paylaşım olmuş.Bende soğuk suya tutarak kurutanlardanım :)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler faydalı bir yazı :) oje kurutma makinesi internet sitelerinde satılıyor hem de çok ucuz :)

    YanıtlaSil
  15. kullandığım zaman sabırsızlanınca çeşmeye tutardım:)

    YanıtlaSil
  16. Ankarada kuaför toptancılarından oje kurutucu sprey alıyodum gerçekten işe yarıyodu ve fiyatı çok da uygundu. Gratislerde de nk express var inanılmaz kullanışlı.

    YanıtlaSil
  17. Güzel ipuçları yazdım bir kenara ilk fırsatta denenecek

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)