23 Ağustos 2015 Pazar

Herkese selam. Sosyal medyada tarafıma sıklıkla sorulan "Bu kadar ojeye tırnakların nasıl dayanıyor?" sorusunun cevabı niteliğinde El Ve Tırnak Bakım Rutinimi paylaşmak istedim bugün. Zira bu yazı belki çoğunuza yol gösterecek. Hemen başlamak istiyorum. Aşağıdaki fotoda toplu olarak El Ve Tırnak Bakım Rutinimde kullandığım malzeme ve ürünleri göreceksiniz.

El Ve Tırnak Bakım Rutinimde Kullandığım ürün ve malzemeler;

Limon ve zeytinyağı
Rimmel London 14 gün bakım cilası
Kalyon tırnak ve tırnak eti yağı.

Bloğumda Rimmel london 14 gün bakım cilası hariç diğer her ürünün yazısı mevcut. Gitmek için yazı üzerine tıklayabilirsiniz. 



El Ve Tırnak Bakım Rutinim
El Ve Tırnak Bakım Rutinim

Limon ve zeytinyağı benim vazgeçilmezim. Bu tür bakımlar hem ellerinizin hem de tırnaklarınızın daha güzel görünmesini sağlayacak, ayrıca tırnaklarınızın ömrünü uzatacaktır. Bu sayede ojeleri daha iyi taşıyacaksınız. Benim burada bahsettiğim ürünleri kullanmanız şart değil elbette. Bu tür bakımlar için bir çok markanın ürünü var. Ben şimdilik bu ürünlerden memnun olduğum için kullanıyorum ve size aktarıyorum. 

Tırnak bakımında limon ve zeytinyağı
Tırnak bakımında limon ve zeytinyağı


Nasıl Bakım Yapıyorum;

1. Gelelim aşamalara. İlk önce yarım limonu biraz sıkıyorum ve içine bir miktar zeyrinyağı döküyorum. Daha sonra tırnaklarımı limonun içine batırıp diğer elimle limonu sıkarak tırnaklarımı ovuyorum. 3 dakika bu işlemi yapıyorum. Sonra tırnaklarımı çıkarıp limonu tüm elime sürüp ellerimi ovuşturuyorum. 
2. Solenne tırnak balsamını tüm turnaklarıma sürerek dairesel hareketlerle ovuyorum. 
3. Burt's Bees ile tırnak ve tırnak etlerime bakım yapıyorum.
4. Ardından Kalyonun tırnak ve tırnak eti bakım yağını tırnak etlerime ve tırnaklarıma sürüp tekrar dairesel hareketlerle ovuyorum. İşlemler arasında malzeme fazlalığını alarak her ürünün etki derecesini artırmanızda fayda var. 
5. Ellerimi iyice yıkayıp kuruluyorum.
6. Eco cosmetics el kremini sürüyorum.
7. Rimmel London 14 gün bakım ojesini sürüyorum. Tabi bu bakım cilasını 14 gün kullanamıyorum ne yazık ki ben. Her rutinde 1 gece kalıyor. Ama siz uygulayabilirseniz süper olur.

Bu bakımı ben ayda iki kere yaparken şimdi ayda 4 kereye çıkardım. Yani her Pazar gecesi uyguluyorum. Bu bakım 10 dakikanızı ya alır ya almaz. Özellikle limon ve zeytinyağını herkese öneriyorum. umarım yol gösterici olmuştur yazım. Sevgiler..

PAYLAŞ

5 yorum:

  1. limon ve zeyin yagı benim de favorim canım bazen içine badem yagı yada sarımsak yagı da katıyorum :) uzatması için tırnagı

    YanıtlaSil
  2. Limon suyunu ben de çok kullanıyorum tırnak bakımında..

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir bakım uyguluyorsun canım valla ben bu konuda biraz tembelim :))))

    YanıtlaSil
  4. Limon ve zeytin yağı favorim :)

    YanıtlaSil
  5. limon ve zeytinyağını bende uyguluyorum cokda memnunum limonun faydaları zaten saymakla bitmez ;)

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)