17 Ağustos 2015 Pazartesi

Lip balmlar (Dudak koruyucu) hemen hemen hepimizin kullandığı ürünler arasında ilk sıralarda yerini alıyor hiç kuşkusuz. Dudak bakımı için yaz kış bu tarz dudak koruyuculara ihtiyacımız oluyor. Dudaklarımızın çatlamasını ve kurumasını önlüyor. Elbette ki pek çok lip balm markası var. Benim de pek çok lip balmım bulunuyor. Ancak evde de bu dudak koruyuculardan yapabileceğimizi hatırlatmak istedim. Bu sebeple "Evde Lip Balm(Dudak Koruyucu) Nasıl Yapılır?" bloğumun bugünkü konusu oldu.

Evde Lip Balm(Dudak Koruyucu) Nasıl Yapılır?
Evde Lip Balm(Dudak Koruyucu) Nasıl Yapılır?


Evde Lip Balm(Dudak Koruyucu) Nasıl Yapılır?

Gerekli malzemeler;

1. Vazelin veya bal mumu.
2. Herhangi renkte ruj veya far. Ya da lip gloss. 
3. Hindistan cevizi yağı.
4. Mum ve kibrit.
5. Islak mendil.
6 Watson's ya da Gratis'lerde satılan küçük krem kuruları. Ya da bitmiş lip balm kutusu.
7. Çay kaşığı ve yemek kaşığı.
8. Karıştırmak için kürdan.

Yapım aşaması;

1- Bir buçuk çay kaşığı vazelini yemek kaşığına aktarın. Eğer vazelin yerine bal mumu kullanacaksanız rendelemenizde fayda var.

2- Daha sonra renk vermesi için istediğiniz renkte bir ruj veya fardan bir miktar alarak vazelin koyduğunuz yemek kaşığına ilave edin. Ruj koyacaksanız bıçakla kesip koyabilirsiniz. Renksiz isterseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz. 

3- Yarım çay kaşığı hindistan cevizi yağını da yemek kaşığına koyun. Farklı koku ve renkler isterseniz çilek kurusu, tarçın yağı, portakal yağı, nane yağı da ilave edebilirsiniz. Tarçın yağı koyarsanız dudaklarınıza dolgunluk verecektir. 

4- Daha sonra mumu yakın ve malzemeleri içine koyduğunuz yemek kaşığını alevin üzerinde biraz tutun. Malzemeler eridikten sonra kürdan yardımıyla iyice karıştırın ve krem kutusuna boşaltın. 

5- Buz dolabında beş dakika bekletmeniz donması için yeterli olacaktır. Yaz aylarında, özellikle sıcaklardan kavrulduğumuz günlerde tekrar eriyebilir. Lip balmınızı buzdolabında saklamak iyi bir çözüm olacaktır.



Yorum yazmaktan çekinmeyin. Bu yazıyı okuyan herkese sevgiler. :)



PAYLAŞ

5 yorum:

  1. bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum gercekten :) aslında vakit olsa evde bildiğin şekilde yapıp kullanmak daha sağlıklı

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım bu fikre, teşekkürler canım (:

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir paylaşım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Hem kolay hem de pratik. Evdekileri değerlendirmek adına da güzel fikir :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel fikir...Deneyeceğim..

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)