9 Kasım 2015 Pazartesi

Peeling cildimiz için oldukça gerekli bir uygulama. Ölü derinin atılması, cildin tazelenmesi ve ışıltı kazanması için haftada iki kere peeling yapmanızı öneririm. Ben de sizlere evdeki malzemelerle yaptığım pratik peeling maskelerinden bahsetmek istedim bugün. Çok işinize yarayacağını düşünüyorum. Zira cilt bakımının temel taşlarından biridir. Ayrıca sürekli makyaj yapan biri iseniz peeling son derece gerekli. Bu tarifler hem kolay hem de masrafsız. 



Türk Kahvesi İle Peeling;
1 yemek kaşığı türk kahvesi ve 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Ve bu karışımı parmaklarınız yardımıyla cildinize sürün. Ve parmak uçlarınızla masaj yapın. 15 dakika bekletip yıkayın. En sık uyguladığım peelingdir. Herkese de şiddetle tavsiye ediyorum.

Tuz ve Şeker;
1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırıp yine aynı şekide parmak uçlarıyla masaj yaparak cilde yedirin. 10-15 dk bekletin, yıkayın ve kurulayın. Bu peelingin etkisi de çok güzel. Eğer cildiniz yağlı ise bir çay kaşığı da limon ilave edebilirsiniz.

Mısır Unu İle Peeling;
1 çay kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı kil, 1 çay kaşığı mısır unu, 1 çay kaşığı limon suyu. Tüm malzemeleri karıştırın ve cildinize sürün. Limon ve mısır unu aynı zamanda cilt lekelerine de iyi geliyor. 5 dk kadar bekletip yıkayabilirsiniz. 

Ben en çok türk kahvesi peelingini uyguluyorum. Ama diğerleri de çok etkili. Ayrıca limon suyu yerine portakal suyu da kullanabilirsiniz. Sizin uyguladığınız peelingler varsa lütfen yorum kısmını şenlendirin. Sevgilerimle..

PAYLAŞ

12 yorum:

  1. Türk Kahvesi hatta menengiç kahvesiyle peeling yapıyorum ve çok faydalı buluyorum. Bu yaz kaldığım bir otelde kahveyle kese yaptırdım,kesinlikle onu da öneririm :)

    YanıtlaSil
  2. Türk kahvesi ile olanı tuttum enn kısa zamanda deneyeceğim.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  3. So precise and detailed thanks!

    YanıtlaSil
  4. Limon ve mısır unu yağlı ciltler için de uygun

    YanıtlaSil
  5. hepsi pek kolaymış yarın yazdım ama hep üşeniyorum yarın deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. türk kahvesi ile olanı deneyeceğim kesin..

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar pratik peeling yöntemleri . Teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
  8. Türk kahvesini severek kullanıyorum, kuru ciltlere balla, yağlı ciltlere limon suyu ilavesiyle kullanılması da nacizane önerimdir :)

    YanıtlaSil
  9. Türk kahvesiyle peeling son günlerde çok fazla öne çıktı. Denemek şart oldu artık :)

    YanıtlaSil
  10. Türk Kahvesi ile peeling'i denemiştim bende bir ara :))

    YanıtlaSil
  11. Fikirler şahane (: Tek sorun peelingten sonra cildim çok kaşınıyor benim (:

    YanıtlaSil
  12. denemek lazım. teşekkürler
    http://bahareli.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)