10 Eylül 2016 Cumartesi

Selamlar. Bugün size kayınvalidemin kepekler için bana uyguladığı bir yöntemden bahsetmek istedim. Yıllardır kepek problemi olan biriyim. Ve pek çok yöntemi denedim. Ancak şimdi anlatacağım uygulamanın üzerine tanımam diyebilirim. Peki bu en etkili yöntem nedir? Yağ maskeleri uygulamak. Yani zeytinyağı, argan yağı, badem yağı gibi yağlar kullanarak saçımızdaki kepeklerden kurtulabiliriz. Ancak tabi bunu bir rutin haline getirmek gerekiyor. Ancak hemen korkmayın. Haftada bir ya da iki haftada bir değil. İhtiyacınıza göre 1,2 veya 3 ayda bir uygulayabilirsiniz. Çünkü herkesin saç derisi yapısı farklıdır. Ayrıca bendeki kepek olayı biraz aşmış durumda. Yani kabuklanmaya kadar evrimleşmişti. Tabi bu durum dönemsel de olabiliyor. Yine de rutin olarak yapılırsa kepekler saçlarımıza oturmaya bile gelmiyor.

Kepek nasıl giderilir?
Kepek nasıl giderilir?




İşte her kepek savaşımda zafere ulaşmamı sağlayan kepeğe karşı etkili saç maskesi;

Gerekenler;

1. Zeytinyağı veya badem yağı. Veya argan yağı. Dilerseniz ikisini ya da üçünü birden de karıştırabilirsiniz. (Ben zeytinyağı ve argan yağını karıştırmıştım en son.
2. Sık dişli bit tarağı.
3. Bone.
4. Eldiven.

Uygulama;

Ellerinize eldiveni takın. Bir kapta yağ karışımınızı hazırlayın. Nemli ya da kuru saçınıza hazırladığınız yağ karışımını dökerek tüm saçlarınıza yedirin. Fırça ile de uygulayabilirsiniz. Ardından bonenizi takın ve bu halde 1-2 saat bekletin. Kepek yağla beraber daha kontrol edilebilir duruma gelecektir. Yani ağırlaşacaktır. Daha sonra sık dişli bit tarağı ile saç diplerinizden başlayarak uçlara doğru tarayın. Tarama işlemini iyi yapmazsanız bu uygulama başarısız olacaktır. Her tarayışınızda tarağın sık dişlerine bir miktar kepek takılı kalacaktır. Bu yüzden tarağı her seferinde bir peçeteye sürerek temizleyin. Tarama işlemi oldukça zaman alıyor. Ardından bir 15 dakika kadar daha bekletin yağı saçınızda. Sonra duşa girin. Saçlarınızı yıkamaya başlamadan önce biraz daha tarayın. Ardından şampuanlayın. Krem kullanmayın. Zaten yağlar saçınızı besliyor ve kreme ihtiyaç kalmıyor. Krem sürmeseniz de saçlarınız oldukça yumuşak ve taranır olacaktır. Ardından kurutun ve kepeksiz saçlarınızın keyfini çıkarın. 

Bu uygulama gerçekten çok işe yarıyor. Deneyin mutlaka. Ben ayda bir uygulamaya çalışıyorum. Ayrıca kabuklanma da bu uygulamadan sonra asla baş göstermiyor. Sizin de kepeklerden kurtulmak için uyguladığınız bir yöntem varsa benimle paylaşmayı unutmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.



PAYLAŞ

2 yorum:

  1. Boyadan sonra kepeklenirsem zeytinyağı sürüyorum sadece o bile yetiyor 😄

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)