22 Eylül 2016 Perşembe

SEBAMED HEALİNG CREAM - PİŞİK KREMİ

Herkese selam. Bugün sizlere hem kendim hem de oğlum için kullandığım 'Sebamed Healing Cream' den bahsetmek istiyorum. Oğlum şu an 3 yaşında ve doğduğundan beri neredeyse hep Sebamed ürünleri kullandık. Özellikle Sebamed pişik kremi favorilerimizden. Cem pişik olunca veya vücudunda alerjik bir durum söz konusuysa hemen o bölgeye bu kremi uyguluyorum. Yaklaşık 6 saaat sonra hemen etkisini gösteriyor. Hatta geçiriyor bile. 



Bende de özellikle yazın alt bacaklarımda isilikler meydana geliyor. Neden bilmiyorum ama her yaz yaşadığım bir sıkıntı bu. Ayrıca bileklerimde de oluyor. Ve bu kremi uyguladığımda ben de çok güzel sonuçlar alıyorum. Oldukça yoğun bir yapısı var ve sürdüğünüzde sanki yoğurt sürmüşsünüz gibi bölgeyi bembeyaz yapıyor. Ardından emilerek çok kısa bir sürede bölgeyi iyileştiriyor. Sebamed'in bebe yağlarını ve sabunlarını oğlumla ben ortaklaşa kullanmaya devam ediyoruz. :)

Bu krem pişik önleyici değil aksine pişiği tedavi eden bir krem. Açıkçası çok fazla pişik kremi denemiş değilim. Sadece ilk aldığımız ve memnun kaldığımız bir üründü. Biz de değiştirmedik. Değiştirmeyi de düşünmüyoruz. Ve ben her bu konuda sıkıntısı olana Sebamed pişik kremini tavsiye ediyorum. 

Bu arada yeni Sebamed ürünlerimizi Turuncu Kasa'dan aldık. Ve şu an %50'ye varan indirimler var Sebamed ürünlerinde. Eğer denemek isterseniz indirimlerden faydalanın derim. :)

16 Eylül 2016 Cuma

DOĞUM GÜNÜ PLANLAMAK İSTEYENLERE

Herkese merhaba. Hepimizin en güzel en özel günlerinden biridir doğum günleri. O gün her şey çok güzel olsun isteriz. İster kendi doğum gününüzü isterseniz de sevdiklerinizi sürpriz bir parti ile şenlendirmek isterseniz sizlere harika bir haberim var. Niceyaslara.com doğum günlerimizi en güzel şekilde kutlayabilmemiz için harika bir site hazırlamış. Eğer siz de benim gibi internette hediye arama ya da sevdiklerinizin doğum günlerini nasıl planlayacağınızı düşünmekten yorulduysanız Nice Yaşlara hepsini bir arada kendisi organize ediyor. A'dan Z'ye ne varsa hepsi düşünülmüş. Zaten siteye girdiğinizde sizden isteğinize göre doğum günü planlayıcısı kısmında seçenekler vermiş. Siz de oradan partinizi nasıl planlayacağınızı kendiniz seçebiliyorsunuz. İster sadece hediye alır, isterseniz de bomba gibi bir parti hazırlatabilirsiniz sevdikleriniz ya da kendiniz için. 


Kıyafetlerden süslemelere, fotoğraf çekiminden müzik ve dans gösterilerine, mekandan hediyelere kadar her ayrıntı düşünülmüş. Size sadece nasıl bir organizasyon istediğinizi seçmek kalıyor. Seçim sonunda isteğinize uygun şekilde çalışan organizasyon firmalarını sizlerle tanıştırıyor. Organizasyon firmalarının tüm iletişim bilgilerini bünyesinde kaydedip size sunuyor. Bu sayede materyaller arama sıkıntısı çekmeden doğum günlerinizi planlayabiliyorsunuz. Size sadece o günü coşkuyla ve sevinçle kutlamak kalıyor. Fikir harika. Değil mi? :)



İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULMANIN 3 DOĞAL YOLU

Herkese selam. Erkek-kadın pek çoğumuzun muzdarip olduğu bir konu istenmeyen tüyler. Ben de uzun yıllar İstenmeyen tüylerle savaşmış biri olarak sizlere bu yazıyı hazırlıyorum. Ayrıca burada yazacağım her yöntemi kendim bizzat denedim. Çünkü hormonsal açıdan tüylenme problemi yaşamıştım. Polikistik Over sendromu tanısı konmuştu yaklaşık 15 yıl önce. Bu da hormonlarınızı bozarak tüylenmeye sebep olan bir rahatsızlık. O dönem, lazer epilasyon bile beni kurtaramamıştı. Çünkü hormon bozukluğu hep yeni tüylerin çıkmasına sebep oluyordu. İlaç tedavisi gördüm ve sonunda 7 yıldır hormonlarım gayet yolunda. Tabi en etkili uygulamalardan biri lazer epilasyon. Ancak lazere gidemiyorsanız siz de evinizde bu doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Umarım size de ışık tutar bu yazım.


1. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeye limon ve tuz karışımı sürmek

1 adet limonu sıkıp içerisine 2 çay kaşığı tuzu döküp karıştırın. Ardından bu karışımı yeni ağda yaptığınız bölgeye sürün. Limon tuz ile birlikte kıl köklerine kadar iner ve köklerde tahribata yol açar. Tüyler daha geç ve daha ince çıkar. Ancak sonuç almak biraz zaman alabilir. Yani istediğiniz incelme ilk uygulamada elde edilemeyebilir. Bu yöntemi sürekli uygulamanız gerekmektedir. Aynı zamanda burada yazacağım pek çok yöntemi de farklı zamanlarda uygulayabilirsiniz. Böylelikle size en uygun yöntemi bulmuş olursunuz.

Tüylerden kurtulmanın yolları
Tüylerden kurtulmanın doğal yolu limon ve tuz



2. Zerdeçal maskesi

Zerdeçal maskesi uygulamadan önce tüylerinizi ağda gibi yöntemlerle kökünden alın. Ardından uygulayacağınız bölgeye yetecek kadar zerdeçalı su ile karıştırın. Bu yöntem en eski yöntemlerden biridir. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeye maske yapın ve 15 dakika bekletin. Zerdeçalın tüyleri azaltma etkisi vardır. Ve 2.-3. uygulamada işe yaradığını göreceksiniz. 

İstenmeyen tüyler için zerdeçal maskesi
İstenmeyen tüyler için zerdeçal maskesi


3. Ponza taşı kullanmak

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için diğer bir yöntem Ponza taşı kullanmaktır. Ponza taşını her banyoda istenmeyen tüylerinizin olduğu bölgeye uygulayarak tüylerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz. Ponza taşı ile vücudunuzu ponzalamak tüylerin köklerini zamanla zayıflatır.

İstenmeyen tüyler için ponza taşı
İstenmeyen tüyler için ponza taşı



Yine iğneli epilasyon ve lazer epilasyon da en etkili yöntemlerden biridir. Ancak bu doğal yöntemler ile takviye yapılırsa daha iyi sonuç alınacağına inanıyorum. 

12 Eylül 2016 Pazartesi

EVDE KUM EFEKTLİ (DOKULU) OJE NASIL YAPILIR?

Selam. :) Bugünkü konumuz Evde kum efektli oje nasıl yapılır? oldu. Uzun zamandır gelen istek videolardan biriydi. Burada detaylı bir şekilde yapılışını anlatacağım. İzlemek isterseniz de yazının en altında youtubeda hazırladığım yapılış videosunu izleyebilirsiniz. Kum efektli yani dokulu ojeler Pastel Markasında Magic sand effect isimli oje koleksiyonu ile satılıyor. Bende de birkaç rengi var. Günlük hayatta çok tercih etmesem de benim gibi oje manyaklarına değişiklik olsun diye bu ojeleri evde kolay bir şekilde nasıl yaparız onu anlatıyor olacağım şimdi. :)

Kum efektli oje
Dokulu Oje Nasıl Yapılır?


Gerekli malzemelerimiz;
Biraz tuz
Seçtiğiniz renkte bir oje
Parlatıcı oje

Yapılışı;
Küçük bir kaba bir miktar tuz koyun. Daha sonra ojenizi iki kat sürün ve kurumasını beklemeden ıslak hali ile tırnağınızı tuzun içine batırın. Islak olan zemine tuz tanecikleri kolaylıkla yapışacaktır. Benim ojelerim kuruduğu için ben ojelerimin üzerine parlatıcı uyguladım. Siz de hali hazırda sürdüğünüz kuru ojelerinize bu şekilde uygulama yapabilirsiniz. Tüm tırnaklarınıza aynı işlemi uyguladıktan sonra tuzlar tamamen sabitleşince aynı renk ojenizi tuzun üzerinden bol bol sürün. Çünkü tuz ojeyi bir miktar emecektir. Daha sonra hiçbir işlem yapmayın. Dokulu yani kum efektli ojelerinizin keyfini çıkarın. Ojeler tamamen kuruduktan sonra ellerinizi yıkamayı unutmayın. Uygulama videosunu izlemek isterseniz aşağıda paylaştım. Tıklayıp izleyebilirsiniz.


EVDE KUM EFFECTLİ (DOKULU) OJE NASIL YAPILIR?
          

10 Eylül 2016 Cumartesi

HANGİ RENK ELBİSEYE HANGİ RENK OJE YAKIŞIR?

Uzun zamandır sosyal medyada aldığim en sık sorulardan biriydi "HANGİ RENK ELBİSEYE HANGİ RENK OJE GİDER?" Ben de bunun üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim arkadaşlar. :)
Giydiğimiz elbise ile sürdüğümüz ojenin uyumu özellikle bir davete gideceksek çok çok önemli. Günlük hayatta ellerimizi sürekli kullandığımız için çok dikkat çekiyor. Ve tırnaklarımızın bakımı da bu açıdan önemli. Ve ojelerimizin de giydiğimiz elbiseye veya kıyafete göre sırıtmaması ve abes kaçmaması gerekiyor. Aslında uyumdaki mantığı biraz size anlatmak istiyorum. Sonra da örnek fotolarla konuyu size sunacağım. Mantık olarak elbiseniz ne kadar iddialı ise ojelerinizi de o kadar sade tutmalısınız. Elbise renginiz ne kadar doğal tonlarda ise ojelerinizde de o kadar canlı renkler kullanabilirsiniz.

Şimdi başlıyoruz. 
Saks Mavisi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Saks Mavisi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Saks Mavisi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Özellikle gecelerde en çok tercih ettiğimiz elbise rengi Saks mavisi. Ben de bu iddialı renk için nude tonlar ya da french manikür önerisinde bulunacağım tabi ki. Çünkü ne demiştik? İddialı renklere doğal tonlar. :) Örneğin yine nude tonlarda bir ayakkabı ile nude ojeler çok güzel olur düşüncesindeyim. Kendi ojelerimden seçmeye çalıştığım için sizlere de örnek sürebileceğiniz oje numaraları söyleyeceğim elbette. İnstagram'da paylaştığım Deborah Milano Gel 01 numaralı oje çok yakışacaktır. Ayrıca Flormar CC002 numaralı oje de çok güzel olur. Bir de Pastel markasının nude oje koleksiyonundan da açık tonları tercih edebilirsiniz. French için ise french manikür setlerini kullanabilirsiniz.


Kırmızı Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Kırmızı Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Kırmızı Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Ben kırmızı elbise ile gümüş takıları ve metalik gri ojeleri çok yakıştırıyorum. Burada O.P.I  Silver Chrome Push and Shove NL G30 numaralı ojeyi görüyorsunuz. Yine buna benzer Alix Avien'in 231 numaralı ojesini alabilirsiniz. Essie de de bu renk harika bir oje var ancak Tr den çekildiği için daha kolay bulabileceklerinizi yazmaya çalıştım.
-----------------------------------
Kırmızı elbise ile yakıştırdığım bir diğer oje rengi de tabi ki nude ojeler. Ama ben en çok kolajda gördüğünüz Flormar cc002 yi yakıştırıyorum. Tavsiye ederim. Yine böyle renk bir ayakkabı ile kombinlenebilir. :)


Siyah Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Siyah Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
                                          Siyah Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Ben siyah elbiseye hep altın detayları yakıştırmışımdır. Oje seçiminizi Zoya Ziv'den yana kullanabilirsiniz. Ben çok beğendim. Ancak iddialı olacağını söyleyebilirim ve fazla aksesuar gittiğiniz davette sizi kraliçe değil triliçe yapar. :)

Pembe Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır? 


Pembe Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Pembe Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır? 


Pembe elbiseye en çok yakıştırdığım oje kesinlikle french manikür kızlar. Başka renk ve başka oje düşünemiyorum. Size de french i öneririm. :) Gecenin prensesi olmak hiç de zor olmaz böylelikle. :)

Yeşil Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Yeşil Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Yeşil Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Deborah Milano Gel Effect 01 numara aslında her renk kıyafete gidebilecek bir oje bence. Bu yüzden yeşil kıyafet giyecekseniz bu ojeyi de sürebilirsiniz.





Ayrıca yeşil ve sütlü kahve uyumundan da söz etmeden geçemeyeceğim. Buradaki ojem ise Flormar Jelly Look 31 Coffee with Milk. Bence yeşile çok yakıştı. :)

Sarı Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?


Sarı Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?
Sarı Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?
Bence sarı elbiselere en çok yakışan renk siyah. Ne zaman sarı giysem siyah ojelerimi sürerim hemen. Pastel'in 38 numaralı siyah ojesi buradaki. Siyah ayakkabı ile de tatlı tatlı kombinlenir. :)



Bir de bazılarınıza sıra dışı gelecek ama sarı ve saks mavisinin uyumuna ne diyeceksiniz çok merak ediyorum. Ben çok yakıştırdım açıkçası. Özellikle renklerle oynamayı seviyorsanız neden olmasın ki? :) Buradaki ojem; Nyx 56 Royal Tea. 


Beyaz Elbiseye Hangi Ren Oje Yakışır?


Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?
Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?

Beyaz elbiseye her renk yakışır aslında. Yani aksesuarlarınız oje renginize uyuyorsa her renk oje kullanabilirsiniz. Ancak beyaz elbiseye beyaz mat ojeleri çok yakıştırıyorum ben. Kuğu gibi oluyor insan. :) Buradaki oje Flormar matte serisinden m01 numara.

Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Uyar?
Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Uyar?

Veee beyaz elbise ve bordo ojenin uyumu. (Kalpçikli gözlü smile )
Eğer beyaz renk elbiseye beyaz oje sürmek istemiyorsanız mutlaka bordo sürün. Kırmızı da olur tabi. Ben çok yakıştırıyorum.

Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
                                    Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Gümüş renkli elbiselere yakıştırdığım iki renk var. Mat beyaz ve mat siyah. Bunların dışında sürülen ojeler bence sırıtıyor. Her iki rengi de tereddütsüz uygulayabilirsiniz. Yukarıdaki beyaz oje Flormar matte M01. Siyah mat oje ise Rimmel London velvet matte 017 Matte-Itude.

Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Uyar?
Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Uyar?

Sizin de böyle elbisenize yakıştırdığınız ojeleriniz varsa benimle paylaşmayı unutmayın. Ve yaptığım elbise - oje kombinlerinden hangisini beğendiğinizi de yazmayı da tabi. Ojelerin ve ellerin çoğu bana ait. Ancak bana ait olmayanlar fotoğraflar da var. Demek ki daha her renk oje sürememişim. :) Yorumlarınızı bekliyorum.

Videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


EVDE KEPEKTEN NASIL KURTULUNUR?

Selamlar. Bugün size kayınvalidemin kepekler için bana uyguladığı bir yöntemden bahsetmek istedim. Yıllardır kepek problemi olan biriyim. Ve pek çok yöntemi denedim. Ancak şimdi anlatacağım uygulamanın üzerine tanımam diyebilirim. Peki bu en etkili yöntem nedir? Yağ maskeleri uygulamak. Yani zeytinyağı, argan yağı, badem yağı gibi yağlar kullanarak saçımızdaki kepeklerden kurtulabiliriz. Ancak tabi bunu bir rutin haline getirmek gerekiyor. Ancak hemen korkmayın. Haftada bir ya da iki haftada bir değil. İhtiyacınıza göre 1,2 veya 3 ayda bir uygulayabilirsiniz. Çünkü herkesin saç derisi yapısı farklıdır. Ayrıca bendeki kepek olayı biraz aşmış durumda. Yani kabuklanmaya kadar evrimleşmişti. Tabi bu durum dönemsel de olabiliyor. Yine de rutin olarak yapılırsa kepekler saçlarımıza oturmaya bile gelmiyor.

Kepek nasıl giderilir?
Kepek nasıl giderilir?




İşte her kepek savaşımda zafere ulaşmamı sağlayan kepeğe karşı etkili saç maskesi;

Gerekenler;

1. Zeytinyağı veya badem yağı. Veya argan yağı. Dilerseniz ikisini ya da üçünü birden de karıştırabilirsiniz. (Ben zeytinyağı ve argan yağını karıştırmıştım en son.
2. Sık dişli bit tarağı.
3. Bone.
4. Eldiven.

Uygulama;

Ellerinize eldiveni takın. Bir kapta yağ karışımınızı hazırlayın. Nemli ya da kuru saçınıza hazırladığınız yağ karışımını dökerek tüm saçlarınıza yedirin. Fırça ile de uygulayabilirsiniz. Ardından bonenizi takın ve bu halde 1-2 saat bekletin. Kepek yağla beraber daha kontrol edilebilir duruma gelecektir. Yani ağırlaşacaktır. Daha sonra sık dişli bit tarağı ile saç diplerinizden başlayarak uçlara doğru tarayın. Tarama işlemini iyi yapmazsanız bu uygulama başarısız olacaktır. Her tarayışınızda tarağın sık dişlerine bir miktar kepek takılı kalacaktır. Bu yüzden tarağı her seferinde bir peçeteye sürerek temizleyin. Tarama işlemi oldukça zaman alıyor. Ardından bir 15 dakika kadar daha bekletin yağı saçınızda. Sonra duşa girin. Saçlarınızı yıkamaya başlamadan önce biraz daha tarayın. Ardından şampuanlayın. Krem kullanmayın. Zaten yağlar saçınızı besliyor ve kreme ihtiyaç kalmıyor. Krem sürmeseniz de saçlarınız oldukça yumuşak ve taranır olacaktır. Ardından kurutun ve kepeksiz saçlarınızın keyfini çıkarın. 

Bu uygulama gerçekten çok işe yarıyor. Deneyin mutlaka. Ben ayda bir uygulamaya çalışıyorum. Ayrıca kabuklanma da bu uygulamadan sonra asla baş göstermiyor. Sizin de kepeklerden kurtulmak için uyguladığınız bir yöntem varsa benimle paylaşmayı unutmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.