16 Eylül 2016 Cuma

Herkese selam. Erkek-kadın pek çoğumuzun muzdarip olduğu bir konu istenmeyen tüyler. Ben de uzun yıllar İstenmeyen tüylerle savaşmış biri olarak sizlere bu yazıyı hazırlıyorum. Ayrıca burada yazacağım her yöntemi kendim bizzat denedim. Çünkü hormonsal açıdan tüylenme problemi yaşamıştım. Polikistik Over sendromu tanısı konmuştu yaklaşık 15 yıl önce. Bu da hormonlarınızı bozarak tüylenmeye sebep olan bir rahatsızlık. O dönem, lazer epilasyon bile beni kurtaramamıştı. Çünkü hormon bozukluğu hep yeni tüylerin çıkmasına sebep oluyordu. İlaç tedavisi gördüm ve sonunda 7 yıldır hormonlarım gayet yolunda. Tabi en etkili uygulamalardan biri lazer epilasyon. Ancak lazere gidemiyorsanız siz de evinizde bu doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Umarım size de ışık tutar bu yazım.


1. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeye limon ve tuz karışımı sürmek

1 adet limonu sıkıp içerisine 2 çay kaşığı tuzu döküp karıştırın. Ardından bu karışımı yeni ağda yaptığınız bölgeye sürün. Limon tuz ile birlikte kıl köklerine kadar iner ve köklerde tahribata yol açar. Tüyler daha geç ve daha ince çıkar. Ancak sonuç almak biraz zaman alabilir. Yani istediğiniz incelme ilk uygulamada elde edilemeyebilir. Bu yöntemi sürekli uygulamanız gerekmektedir. Aynı zamanda burada yazacağım pek çok yöntemi de farklı zamanlarda uygulayabilirsiniz. Böylelikle size en uygun yöntemi bulmuş olursunuz.

Tüylerden kurtulmanın yolları
Tüylerden kurtulmanın doğal yolu limon ve tuz



2. Zerdeçal maskesi

Zerdeçal maskesi uygulamadan önce tüylerinizi ağda gibi yöntemlerle kökünden alın. Ardından uygulayacağınız bölgeye yetecek kadar zerdeçalı su ile karıştırın. Bu yöntem en eski yöntemlerden biridir. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeye maske yapın ve 15 dakika bekletin. Zerdeçalın tüyleri azaltma etkisi vardır. Ve 2.-3. uygulamada işe yaradığını göreceksiniz. 

İstenmeyen tüyler için zerdeçal maskesi
İstenmeyen tüyler için zerdeçal maskesi


3. Ponza taşı kullanmak

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için diğer bir yöntem Ponza taşı kullanmaktır. Ponza taşını her banyoda istenmeyen tüylerinizin olduğu bölgeye uygulayarak tüylerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz. Ponza taşı ile vücudunuzu ponzalamak tüylerin köklerini zamanla zayıflatır.

İstenmeyen tüyler için ponza taşı
İstenmeyen tüyler için ponza taşı



Yine iğneli epilasyon ve lazer epilasyon da en etkili yöntemlerden biridir. Ancak bu doğal yöntemler ile takviye yapılırsa daha iyi sonuç alınacağına inanıyorum. 

PAYLAŞ

13 yorum:

  1. Aynı yollardan geçmişiz. 1. Yöntemi yapmıştım, kıl köklerini yakıyor 😱 Ve incelme sağlıyorda 👍

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel bilgiler.Deneyecegim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık :) Aklımızın bir köşesinde bulunması gereken bilgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım işinize yarar. Benim çok işime yaradılar.

      Sil
  4. İnatçı ve ince yapılı tüyler için en iyisi ponza diğerlerini denemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ponza da ince tüyler için etkili. Kalın tüyler için ise lazer kesinlikle.

      Sil
  5. Limon ve tuz karışımını her bıyıklarımını aldıktan sonra yapıyorum ve evet cidden düzgün olarak yapıldığında azaltıyor :) Epilasyona gittiğimde bir bayan bunu bacaklarına yaptığını söylemişti bana bende o şekilde öğrenmiştim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Çok yapan var. ve sonuç alıyorlar.

      Sil
  6. İlk yönetem dışında diğerlerini ilk kez duyuyorum verdiğin bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Ponza taşı kesin sonuç verirmi

    YanıtlaSil
  8. Ponza taşı kesin sonuç verirmi

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)