27 Aralık 2016 Salı

KENDİN YAP / Soyulan Oje Nasıl Yapılır?

Herkese merhaba. Sizlerden gelen yoğun istek üzerine soyulan oje nasıl yapılır? videomu sonunda çekebildim. Gerçi çekeli 2 hafta oldu ama videoyu burada ancak bugün yayınlayabiliyorum. Oje taşmalarını engelleyen ve tırnak etrafına sürülerek soyulabilen bu madde aslında basit beyaz bir tutkaldan başkası değil. :)

Nasıl yaptım? Videoda hepsini aşama aşama gösterdim. Umarım işinize yarar. Sevgiler..


        

14 Aralık 2016 Çarşamba

AYAKKABI ALMADAN ÖNCE MECREA.COM'A UĞRAYIN

Herkese selam. Sizlere bugün harika bir alışveriş sitesinden bahsetmek istiyorum. Biz kadınların vazgeçilmezleri olan ayakkabı, çanta ve aksesuar satışı yapmakta mecrea.com. Evde pek çok ayakkabı ve çantamız olmasına rağmen yine de almalara doyamadığıklarımızdan ayakkabılar ve çantalar. Ben şöyle bir göz attım ve sizleri de bu harika siteden haberdar etmek istedim. 



Üstelik şimdilerde büyük büyük indirimleri var. Bu sezon ayakkabı, bot, çizme, çanta  ya da aksesuar alacaksanız mutlaka Mecrea'ya uğrayın. Fotoğrafların üzerine gelince ürünlerin farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarıyla karşılaşıyorsunuz.

Şu topuklu ayakkabılara bakın. Hepsi birbirinden güzel. Gerçekten insanın içi gidiyor. :)



Tüm çeşitlerde indirim var ve bazı indirimler ile ayakkabılar oldukça uygun fiyata satışta. Ben de bir kaç favorimi sizlerle paylaşmak istedim. 


İşte bu ikisine ilk gördüğüm anda aşık oldum diyebilirim. Ayrıca tükenmiş numaraları da talep edebiliyorsunuz. Hepinize şimdiden iyi alışverişler. :)


7 Aralık 2016 Çarşamba

FLORMAR COMFORT ZONE MAKYAJ KOLEKSİYONU


Herkese selam. Bugün sizlere Flormar markasına ait denim desenli ambalajlarıyla dikkat çeken Comfort Zone makyaj koleksiyonundan bahsetmek istiyorum. Flormar yeniliklerle bizi sürekli şaşırtan bir marka. Comfort Zone koleksiyonu ambalajlarını bile atmaya kıyamayacağınız harika bir koleksiyon. Dilerseniz ürünleri yakından incelemeye başlayalım.

Flormar comfort zone makyaj koleksiyonu
Flormar comfort zone makyaj koleksiyonu

Öncelikle koleksiyonda yer alan ürünler tam sonbahar ve kış renklerinden oluşuyor İlk ürünümüz Cozy Quartet Eye Shadow. Bendeki rengi 03 Nude Plums. Renklerine bayıldığımı söylemeliyim. Özellikle mürdüm rengi bir harika. Dört adet mat far içeriyor ve kremsi yapıya sahipler. 


Renklerini de burada baz kullanmadan göstermeye çalıştım. Kalıcılıklarını çok deneyimleyemesem de tozutma sıkıntısı olmadan yumuşacık yapısı ile sürümünün çok çok kolay olduğunu söyleyebilirim. Fiyatı 24,90 TL.


Ojeleri ise top coatı ile ikili setler halinde satılıyor. Ayrıca bu top coatı hem base coat hem oje kurutucu top coat olarak da kullanabiliyorsunuz. Flormar ojeleri ne kadar çok sevdiğimi zaten biliyorsunuz. İnstagram hesabımdan oje renklerini takip edebilirsiniz. Oje setlerinin fiyatları 7,90 TL.



İşte sıradaki cicişimiz Smooth Toch Powder Blush 04 Golden Sunset. Hafif saten bir bitişi var. Bu tonlarda allıkları kendime çok yakıştıramasam da hafif ışıltılı yapısı ile rengi çok güzel yansıtan bir ürün. Cildi canlı gösteriyor bu tarz ürünler. Parmağıma uyguladığımda ürün hafif kalsa da cilt ile bütünleştiğinde oldukça pigmentli olan yapıyı keşfedebiliyorsunuz. Bu ürünün fiyatı işse 24,90 TL.


Diğer ürünümüz Smooth Toch Compact Powder. Bendeki 07 numaralı Golden Neutral. Yapısını oldukça yumuşak buldum. Cilt ile buluştuğında bu ipeksi yapının değerini bir kez daha anlıyorsunuz. Çok fazla pudra kullanmasam da makyajı sabitlemede oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim. Fiyatı 29,90 TL.


Koleksiyonda bir de kalem tujlar var.Bendeki rengi 04 Simply Cherry. Yarı mat oluşunu çok sevdim. Çünkü kalem formundaki mat rujları uygulamakta hayli güçlük çekiyoruz. Ayrıca bu jumbo kalemleri kolayca açabilmek içinde yine kalem çapına uygun kalemtraşı da koleksiyonda mevcut.


Yapısı oldukça yumuşak ve kolayca sürülüyor.Renk biraz iddiali ancak pek çok renk seçenekleri de koleksiyonda mevcut. 



Siz bu koleksiyondan neler denediniz? Yazın. Konuşalım. Herkese kocaman sevgilerimle. Yeni yazılarda görüşmek üzere. :)




Basın kitidir.

26 Ekim 2016 Çarşamba

EĞLENCELİ HABER SİTESİ NEOTEMPO

Bugün ojeler, makyaj ve güzellikten biraz uzaklaşacağım. Sizlere uzun zamandır okumaktan keyif aldığım Nepotempo'dan bahsetmek istedim. Genelde her sabah haber okuyan biriyim. Çünkü uzun zamandan beri televizyon izlemiyorum. Bu yüzden de gündemi internet sitelerinden takip ediyorum. Neotempo eğlenceli bir haber sitesi. Yani güncel haberleri okurken aynı zamanda eğlenceli başlıklar ve yazılar arasında kaybolabiliyorsun. Ayrıca günde en az 10 ilginç makale oluyor. Üstelik eğlenceli ve biraz absürt testler de var. "Walking Dead'deki hangi ünlü ruh eşin?" :) ya da "Nasıl bir evde yaşamalısın?" ya da "İdeal Bir eş misin?" gibi ilginç testlerle gününüzü neşelendirebiliyorlar. 


Neotempo'daki içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim. :)


22 Eylül 2016 Perşembe

SEBAMED HEALİNG CREAM - PİŞİK KREMİ

Herkese selam. Bugün sizlere hem kendim hem de oğlum için kullandığım 'Sebamed Healing Cream' den bahsetmek istiyorum. Oğlum şu an 3 yaşında ve doğduğundan beri neredeyse hep Sebamed ürünleri kullandık. Özellikle Sebamed pişik kremi favorilerimizden. Cem pişik olunca veya vücudunda alerjik bir durum söz konusuysa hemen o bölgeye bu kremi uyguluyorum. Yaklaşık 6 saaat sonra hemen etkisini gösteriyor. Hatta geçiriyor bile. 



Bende de özellikle yazın alt bacaklarımda isilikler meydana geliyor. Neden bilmiyorum ama her yaz yaşadığım bir sıkıntı bu. Ayrıca bileklerimde de oluyor. Ve bu kremi uyguladığımda ben de çok güzel sonuçlar alıyorum. Oldukça yoğun bir yapısı var ve sürdüğünüzde sanki yoğurt sürmüşsünüz gibi bölgeyi bembeyaz yapıyor. Ardından emilerek çok kısa bir sürede bölgeyi iyileştiriyor. Sebamed'in bebe yağlarını ve sabunlarını oğlumla ben ortaklaşa kullanmaya devam ediyoruz. :)

Bu krem pişik önleyici değil aksine pişiği tedavi eden bir krem. Açıkçası çok fazla pişik kremi denemiş değilim. Sadece ilk aldığımız ve memnun kaldığımız bir üründü. Biz de değiştirmedik. Değiştirmeyi de düşünmüyoruz. Ve ben her bu konuda sıkıntısı olana Sebamed pişik kremini tavsiye ediyorum. 

Bu arada yeni Sebamed ürünlerimizi Turuncu Kasa'dan aldık. Ve şu an %50'ye varan indirimler var Sebamed ürünlerinde. Eğer denemek isterseniz indirimlerden faydalanın derim. :)

16 Eylül 2016 Cuma

DOĞUM GÜNÜ PLANLAMAK İSTEYENLERE

Herkese merhaba. Hepimizin en güzel en özel günlerinden biridir doğum günleri. O gün her şey çok güzel olsun isteriz. İster kendi doğum gününüzü isterseniz de sevdiklerinizi sürpriz bir parti ile şenlendirmek isterseniz sizlere harika bir haberim var. Niceyaslara.com doğum günlerimizi en güzel şekilde kutlayabilmemiz için harika bir site hazırlamış. Eğer siz de benim gibi internette hediye arama ya da sevdiklerinizin doğum günlerini nasıl planlayacağınızı düşünmekten yorulduysanız Nice Yaşlara hepsini bir arada kendisi organize ediyor. A'dan Z'ye ne varsa hepsi düşünülmüş. Zaten siteye girdiğinizde sizden isteğinize göre doğum günü planlayıcısı kısmında seçenekler vermiş. Siz de oradan partinizi nasıl planlayacağınızı kendiniz seçebiliyorsunuz. İster sadece hediye alır, isterseniz de bomba gibi bir parti hazırlatabilirsiniz sevdikleriniz ya da kendiniz için. 


Kıyafetlerden süslemelere, fotoğraf çekiminden müzik ve dans gösterilerine, mekandan hediyelere kadar her ayrıntı düşünülmüş. Size sadece nasıl bir organizasyon istediğinizi seçmek kalıyor. Seçim sonunda isteğinize uygun şekilde çalışan organizasyon firmalarını sizlerle tanıştırıyor. Organizasyon firmalarının tüm iletişim bilgilerini bünyesinde kaydedip size sunuyor. Bu sayede materyaller arama sıkıntısı çekmeden doğum günlerinizi planlayabiliyorsunuz. Size sadece o günü coşkuyla ve sevinçle kutlamak kalıyor. Fikir harika. Değil mi? :)



İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULMANIN 3 DOĞAL YOLU

Herkese selam. Erkek-kadın pek çoğumuzun muzdarip olduğu bir konu istenmeyen tüyler. Ben de uzun yıllar İstenmeyen tüylerle savaşmış biri olarak sizlere bu yazıyı hazırlıyorum. Ayrıca burada yazacağım her yöntemi kendim bizzat denedim. Çünkü hormonsal açıdan tüylenme problemi yaşamıştım. Polikistik Over sendromu tanısı konmuştu yaklaşık 15 yıl önce. Bu da hormonlarınızı bozarak tüylenmeye sebep olan bir rahatsızlık. O dönem, lazer epilasyon bile beni kurtaramamıştı. Çünkü hormon bozukluğu hep yeni tüylerin çıkmasına sebep oluyordu. İlaç tedavisi gördüm ve sonunda 7 yıldır hormonlarım gayet yolunda. Tabi en etkili uygulamalardan biri lazer epilasyon. Ancak lazere gidemiyorsanız siz de evinizde bu doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Umarım size de ışık tutar bu yazım.


1. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeye limon ve tuz karışımı sürmek

1 adet limonu sıkıp içerisine 2 çay kaşığı tuzu döküp karıştırın. Ardından bu karışımı yeni ağda yaptığınız bölgeye sürün. Limon tuz ile birlikte kıl köklerine kadar iner ve köklerde tahribata yol açar. Tüyler daha geç ve daha ince çıkar. Ancak sonuç almak biraz zaman alabilir. Yani istediğiniz incelme ilk uygulamada elde edilemeyebilir. Bu yöntemi sürekli uygulamanız gerekmektedir. Aynı zamanda burada yazacağım pek çok yöntemi de farklı zamanlarda uygulayabilirsiniz. Böylelikle size en uygun yöntemi bulmuş olursunuz.

Tüylerden kurtulmanın yolları
Tüylerden kurtulmanın doğal yolu limon ve tuz



2. Zerdeçal maskesi

Zerdeçal maskesi uygulamadan önce tüylerinizi ağda gibi yöntemlerle kökünden alın. Ardından uygulayacağınız bölgeye yetecek kadar zerdeçalı su ile karıştırın. Bu yöntem en eski yöntemlerden biridir. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeye maske yapın ve 15 dakika bekletin. Zerdeçalın tüyleri azaltma etkisi vardır. Ve 2.-3. uygulamada işe yaradığını göreceksiniz. 

İstenmeyen tüyler için zerdeçal maskesi
İstenmeyen tüyler için zerdeçal maskesi


3. Ponza taşı kullanmak

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için diğer bir yöntem Ponza taşı kullanmaktır. Ponza taşını her banyoda istenmeyen tüylerinizin olduğu bölgeye uygulayarak tüylerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz. Ponza taşı ile vücudunuzu ponzalamak tüylerin köklerini zamanla zayıflatır.

İstenmeyen tüyler için ponza taşı
İstenmeyen tüyler için ponza taşı



Yine iğneli epilasyon ve lazer epilasyon da en etkili yöntemlerden biridir. Ancak bu doğal yöntemler ile takviye yapılırsa daha iyi sonuç alınacağına inanıyorum. 

12 Eylül 2016 Pazartesi

EVDE KUM EFEKTLİ (DOKULU) OJE NASIL YAPILIR?

Selam. :) Bugünkü konumuz Evde kum efektli oje nasıl yapılır? oldu. Uzun zamandır gelen istek videolardan biriydi. Burada detaylı bir şekilde yapılışını anlatacağım. İzlemek isterseniz de yazının en altında youtubeda hazırladığım yapılış videosunu izleyebilirsiniz. Kum efektli yani dokulu ojeler Pastel Markasında Magic sand effect isimli oje koleksiyonu ile satılıyor. Bende de birkaç rengi var. Günlük hayatta çok tercih etmesem de benim gibi oje manyaklarına değişiklik olsun diye bu ojeleri evde kolay bir şekilde nasıl yaparız onu anlatıyor olacağım şimdi. :)

Kum efektli oje
Dokulu Oje Nasıl Yapılır?


Gerekli malzemelerimiz;
Biraz tuz
Seçtiğiniz renkte bir oje
Parlatıcı oje

Yapılışı;
Küçük bir kaba bir miktar tuz koyun. Daha sonra ojenizi iki kat sürün ve kurumasını beklemeden ıslak hali ile tırnağınızı tuzun içine batırın. Islak olan zemine tuz tanecikleri kolaylıkla yapışacaktır. Benim ojelerim kuruduğu için ben ojelerimin üzerine parlatıcı uyguladım. Siz de hali hazırda sürdüğünüz kuru ojelerinize bu şekilde uygulama yapabilirsiniz. Tüm tırnaklarınıza aynı işlemi uyguladıktan sonra tuzlar tamamen sabitleşince aynı renk ojenizi tuzun üzerinden bol bol sürün. Çünkü tuz ojeyi bir miktar emecektir. Daha sonra hiçbir işlem yapmayın. Dokulu yani kum efektli ojelerinizin keyfini çıkarın. Ojeler tamamen kuruduktan sonra ellerinizi yıkamayı unutmayın. Uygulama videosunu izlemek isterseniz aşağıda paylaştım. Tıklayıp izleyebilirsiniz.


EVDE KUM EFFECTLİ (DOKULU) OJE NASIL YAPILIR?
          

10 Eylül 2016 Cumartesi

HANGİ RENK ELBİSEYE HANGİ RENK OJE YAKIŞIR?

Uzun zamandır sosyal medyada aldığim en sık sorulardan biriydi "HANGİ RENK ELBİSEYE HANGİ RENK OJE GİDER?" Ben de bunun üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim arkadaşlar. :)
Giydiğimiz elbise ile sürdüğümüz ojenin uyumu özellikle bir davete gideceksek çok çok önemli. Günlük hayatta ellerimizi sürekli kullandığımız için çok dikkat çekiyor. Ve tırnaklarımızın bakımı da bu açıdan önemli. Ve ojelerimizin de giydiğimiz elbiseye veya kıyafete göre sırıtmaması ve abes kaçmaması gerekiyor. Aslında uyumdaki mantığı biraz size anlatmak istiyorum. Sonra da örnek fotolarla konuyu size sunacağım. Mantık olarak elbiseniz ne kadar iddialı ise ojelerinizi de o kadar sade tutmalısınız. Elbise renginiz ne kadar doğal tonlarda ise ojelerinizde de o kadar canlı renkler kullanabilirsiniz.

Şimdi başlıyoruz. 
Saks Mavisi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Saks Mavisi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Saks Mavisi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Özellikle gecelerde en çok tercih ettiğimiz elbise rengi Saks mavisi. Ben de bu iddialı renk için nude tonlar ya da french manikür önerisinde bulunacağım tabi ki. Çünkü ne demiştik? İddialı renklere doğal tonlar. :) Örneğin yine nude tonlarda bir ayakkabı ile nude ojeler çok güzel olur düşüncesindeyim. Kendi ojelerimden seçmeye çalıştığım için sizlere de örnek sürebileceğiniz oje numaraları söyleyeceğim elbette. İnstagram'da paylaştığım Deborah Milano Gel 01 numaralı oje çok yakışacaktır. Ayrıca Flormar CC002 numaralı oje de çok güzel olur. Bir de Pastel markasının nude oje koleksiyonundan da açık tonları tercih edebilirsiniz. French için ise french manikür setlerini kullanabilirsiniz.


Kırmızı Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Kırmızı Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Kırmızı Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Ben kırmızı elbise ile gümüş takıları ve metalik gri ojeleri çok yakıştırıyorum. Burada O.P.I  Silver Chrome Push and Shove NL G30 numaralı ojeyi görüyorsunuz. Yine buna benzer Alix Avien'in 231 numaralı ojesini alabilirsiniz. Essie de de bu renk harika bir oje var ancak Tr den çekildiği için daha kolay bulabileceklerinizi yazmaya çalıştım.
-----------------------------------
Kırmızı elbise ile yakıştırdığım bir diğer oje rengi de tabi ki nude ojeler. Ama ben en çok kolajda gördüğünüz Flormar cc002 yi yakıştırıyorum. Tavsiye ederim. Yine böyle renk bir ayakkabı ile kombinlenebilir. :)


Siyah Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Siyah Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
                                          Siyah Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Ben siyah elbiseye hep altın detayları yakıştırmışımdır. Oje seçiminizi Zoya Ziv'den yana kullanabilirsiniz. Ben çok beğendim. Ancak iddialı olacağını söyleyebilirim ve fazla aksesuar gittiğiniz davette sizi kraliçe değil triliçe yapar. :)

Pembe Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır? 


Pembe Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Pembe Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır? 


Pembe elbiseye en çok yakıştırdığım oje kesinlikle french manikür kızlar. Başka renk ve başka oje düşünemiyorum. Size de french i öneririm. :) Gecenin prensesi olmak hiç de zor olmaz böylelikle. :)

Yeşil Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Yeşil Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
Yeşil Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?

Deborah Milano Gel Effect 01 numara aslında her renk kıyafete gidebilecek bir oje bence. Bu yüzden yeşil kıyafet giyecekseniz bu ojeyi de sürebilirsiniz.





Ayrıca yeşil ve sütlü kahve uyumundan da söz etmeden geçemeyeceğim. Buradaki ojem ise Flormar Jelly Look 31 Coffee with Milk. Bence yeşile çok yakıştı. :)

Sarı Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?


Sarı Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?
Sarı Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?
Bence sarı elbiselere en çok yakışan renk siyah. Ne zaman sarı giysem siyah ojelerimi sürerim hemen. Pastel'in 38 numaralı siyah ojesi buradaki. Siyah ayakkabı ile de tatlı tatlı kombinlenir. :)



Bir de bazılarınıza sıra dışı gelecek ama sarı ve saks mavisinin uyumuna ne diyeceksiniz çok merak ediyorum. Ben çok yakıştırdım açıkçası. Özellikle renklerle oynamayı seviyorsanız neden olmasın ki? :) Buradaki ojem; Nyx 56 Royal Tea. 


Beyaz Elbiseye Hangi Ren Oje Yakışır?


Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?
Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Yakışır?

Beyaz elbiseye her renk yakışır aslında. Yani aksesuarlarınız oje renginize uyuyorsa her renk oje kullanabilirsiniz. Ancak beyaz elbiseye beyaz mat ojeleri çok yakıştırıyorum ben. Kuğu gibi oluyor insan. :) Buradaki oje Flormar matte serisinden m01 numara.

Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Uyar?
Beyaz Renk Elbiseye Ne Renk Oje Uyar?

Veee beyaz elbise ve bordo ojenin uyumu. (Kalpçikli gözlü smile )
Eğer beyaz renk elbiseye beyaz oje sürmek istemiyorsanız mutlaka bordo sürün. Kırmızı da olur tabi. Ben çok yakıştırıyorum.

Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?
                                    Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Yakışır?


Gümüş renkli elbiselere yakıştırdığım iki renk var. Mat beyaz ve mat siyah. Bunların dışında sürülen ojeler bence sırıtıyor. Her iki rengi de tereddütsüz uygulayabilirsiniz. Yukarıdaki beyaz oje Flormar matte M01. Siyah mat oje ise Rimmel London velvet matte 017 Matte-Itude.

Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Uyar?
Gümüş Rengi Elbiseye Hangi Renk Oje Uyar?

Sizin de böyle elbisenize yakıştırdığınız ojeleriniz varsa benimle paylaşmayı unutmayın. Ve yaptığım elbise - oje kombinlerinden hangisini beğendiğinizi de yazmayı da tabi. Ojelerin ve ellerin çoğu bana ait. Ancak bana ait olmayanlar fotoğraflar da var. Demek ki daha her renk oje sürememişim. :) Yorumlarınızı bekliyorum.

Videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


EVDE KEPEKTEN NASIL KURTULUNUR?

Selamlar. Bugün size kayınvalidemin kepekler için bana uyguladığı bir yöntemden bahsetmek istedim. Yıllardır kepek problemi olan biriyim. Ve pek çok yöntemi denedim. Ancak şimdi anlatacağım uygulamanın üzerine tanımam diyebilirim. Peki bu en etkili yöntem nedir? Yağ maskeleri uygulamak. Yani zeytinyağı, argan yağı, badem yağı gibi yağlar kullanarak saçımızdaki kepeklerden kurtulabiliriz. Ancak tabi bunu bir rutin haline getirmek gerekiyor. Ancak hemen korkmayın. Haftada bir ya da iki haftada bir değil. İhtiyacınıza göre 1,2 veya 3 ayda bir uygulayabilirsiniz. Çünkü herkesin saç derisi yapısı farklıdır. Ayrıca bendeki kepek olayı biraz aşmış durumda. Yani kabuklanmaya kadar evrimleşmişti. Tabi bu durum dönemsel de olabiliyor. Yine de rutin olarak yapılırsa kepekler saçlarımıza oturmaya bile gelmiyor.

Kepek nasıl giderilir?
Kepek nasıl giderilir?




İşte her kepek savaşımda zafere ulaşmamı sağlayan kepeğe karşı etkili saç maskesi;

Gerekenler;

1. Zeytinyağı veya badem yağı. Veya argan yağı. Dilerseniz ikisini ya da üçünü birden de karıştırabilirsiniz. (Ben zeytinyağı ve argan yağını karıştırmıştım en son.
2. Sık dişli bit tarağı.
3. Bone.
4. Eldiven.

Uygulama;

Ellerinize eldiveni takın. Bir kapta yağ karışımınızı hazırlayın. Nemli ya da kuru saçınıza hazırladığınız yağ karışımını dökerek tüm saçlarınıza yedirin. Fırça ile de uygulayabilirsiniz. Ardından bonenizi takın ve bu halde 1-2 saat bekletin. Kepek yağla beraber daha kontrol edilebilir duruma gelecektir. Yani ağırlaşacaktır. Daha sonra sık dişli bit tarağı ile saç diplerinizden başlayarak uçlara doğru tarayın. Tarama işlemini iyi yapmazsanız bu uygulama başarısız olacaktır. Her tarayışınızda tarağın sık dişlerine bir miktar kepek takılı kalacaktır. Bu yüzden tarağı her seferinde bir peçeteye sürerek temizleyin. Tarama işlemi oldukça zaman alıyor. Ardından bir 15 dakika kadar daha bekletin yağı saçınızda. Sonra duşa girin. Saçlarınızı yıkamaya başlamadan önce biraz daha tarayın. Ardından şampuanlayın. Krem kullanmayın. Zaten yağlar saçınızı besliyor ve kreme ihtiyaç kalmıyor. Krem sürmeseniz de saçlarınız oldukça yumuşak ve taranır olacaktır. Ardından kurutun ve kepeksiz saçlarınızın keyfini çıkarın. 

Bu uygulama gerçekten çok işe yarıyor. Deneyin mutlaka. Ben ayda bir uygulamaya çalışıyorum. Ayrıca kabuklanma da bu uygulamadan sonra asla baş göstermiyor. Sizin de kepeklerden kurtulmak için uyguladığınız bir yöntem varsa benimle paylaşmayı unutmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.



26 Ağustos 2016 Cuma

4 Farklı Yöntemle Kolay French Manikür Nasıl Yapılır?

Herkese selamlar. :) Bugünkü konumuz başlıktan da anlaşıldığı üzere French Manikür yani Fransız manikürü. Pek çok kimsenin bayıldığı ve benim de vazgeçilmezlerimden olan french manikür 4 farklı yöntemle nasıl yapılır? İşte bugün sizlerle paylaşıyor olacağım. Bü arada bir de bununla ilgili video çektim. Burada da nasıl yaptığımı anlatıcam ancak en aşağı inerek yapılış videosunu da izleyebilirsiniz.


Fransız manikürü nasıl yapılır?
Fransız manikürü nasıl yapılır?


Fransız Manikürü 4 Farklı Şekilde Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm yöntemlerde de ortak kısmı söyleyeyim; Taban olarak mutlaka bir base coat ya da parlatıcı gibi ürünler kullanın. Bir kat base coat veya parlatıcı uyguladıktan sonra tamamen kurutun ve şimdi aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

1. Yöntem; Pek çoğumuzun da bildiği ve uyguladığı bir yöntem. Eğer hazırlıksızsak ve french manikür setimiz de yoksa kireç beyazı ojeyi tırnak uçlarımıza ince bir şerit halinde çekiyoruz. Ardından top coat ya da parlatıcımızı sürüyoruz.

2. Yöntem; Bant kullanmak. French manikür setlerinin içinden çıkan bantları ya da evlerimizde bulunan normal bantları da bu işlem için kullanabiliriz. Tırnak ucumuzda ince bir boşluk bıraktıktan sonra bantları tırnaklarımıza yapıştırıyoruz. Ardından beyaz ojemizi bantıların ucundaki açıkta kalan tırnaklarımıza sürüyoruz. Ve kurumasını bekledikten sonra bantları çıkarıp top coat uyguluyoruz.




3. Yöntem; French manikür kalemleri kullanmak. Bende Kiss markasına ait bir french manikür kalem seti vardı. Kiss french kalemini aynı şekilde tırnaklarımızın ucuna ince bir çizgi çekerek uyguluyoruz. Ardından kurutup top coat sürüyoruz. Kiss marka ürünleri Watsons mağazalarından bulabilirsiniz.

4. Yöntem; Benim en sevdiğim yöntemdir kendileri ve tüm yöntemlerden basittir. Ayrıca sonuçları inanamayacağınız kadar güzel. Aşağıdaki videomu izlediğiniz zaman zaten siz de inanamayacaksınız. Bu yöntemde makyaj süngeri kullandım. Makyaj süngerinin üzerine beyaz ojemden bir miktar sürdüm ve french yapmak istediğim tırnaklarımı istediğim boya kadar ojenin olduğu bölgeye batırdım. Tırnaklarınızı çıkardığınızda dümdüz, tertemiz bir french manikür ile karşılaşıyorsunuz. Bence bu kesinlikle evde deneyin. :)



              

6 Ağustos 2016 Cumartesi

ELLE'DEN GÜZELLİK SIRLARI

Merhabalar. Umarım keyfiniz yerindedir. Benim biraz yerinde. :) Bugün Elle dergisindeki güzellik sırlarından bahsedeceğim. Biliyorsunuz ki yaptığımız veya uyguladığımız güzellik sırları olduğu gibi daha pek çok bilmediğimiz ve keşfedemediğimiz güzellik sırları var. Elle dergisi bizler için tüm güzellik sırlarını bir araya topluyor. Biz de artık pek çok güzellik sırrını Elle'nin sayfalarında öğreniyor olacağız. Ben de şimdi Elle'den güzellik sırlarını keşfetmeye koyuldum. 


İşte bu sayfada güzellik adına yok yok. Her aradığınız güzellik sırrını bulabilecek, merak ettiğiniz başlıklara da tıklayarak merakınızı giderebileceksiniz. Çünkü başlıklar da oldukça iddialı ve sayfada gezinirken bir bakmışsınız akşamı etmişsiniz. Aynen bana böyle oldu şahsen. :)


Mesela bacaklara da kontur yapılabildiğini öğrenmiş oldum. Daha doğrusu nasıl yapıldığını. Siz bunları okuyadurun ben biraz daha gezineceğim. Sizin de kendinize ait güzellik sırrınız varsa mutlaka benimle paylaşın. Hepinizi kocaman öptüm. :)

5 Ağustos 2016 Cuma

Evde Tırnak Nasıl Beyazlatılır?

Herkese merhaba. Sık oje sürmekten kaynaklı olarak zamanla sararan tırnakları beyazlatmak için harika bir yöntem göstermek istiyorum. Ben de sürekli oje kullandığım için bu yöntemi iki haftada bir uyguluyorum. Tırnaklarımda sararma olmuyor böylece. Bu harika uygulamayı sizlerin de kesfetmesi gerek aşağıda uygulamalı çektiğim videoyu bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler;

Diş Macunu veya Karbonat,
Karıştırma Kabı,
Çay Kaşığı,
Fırça.

Nasıl Uygulanır?

Öncelikle kaba biraz diş macunu sıkıp üzerine de limon suyunu dökün. Ardından çay kaşığıyla diş macunu köpürene kadar karıştırın ve fırça yardımıyla tırnaklarınızın üzerine sürün bu karışımı. 10-15 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Ardından ellerinizi ılık su ile yıkayın. Bu uygulama tek seferde etkili olmayacaktır. Sürekli yapmanız gerek. Yani bir kere yaprak tırnaklarınızın beyazlamasını beklemeyin. Belki 3 ay boyunca düzenli uygularsanız sonuca ulaşabilirsiniz. 


            

4 Ağustos 2016 Perşembe

Büyük Beden Elbise Ve Abiye Giyim

       Çoğu kıyafet devi tek bir vücut tipine yönelik giysi üretiyor. Bu standart beden kalıplarının dışına çıkanlar olsa dahi aralarında zengin bir çeşitlilik bulmak çok zor. Oysa şık ve güzel giyinmek sadece küçük beden giyinen insanların bir ayrıcalığı olmamalı. Büyük beden giyinen kadınlar kendilerine uygun kıyafetler bulmakta zorlanıyor ve kendi beğenilerine göre değil de beden seçeneklerine göre kıyafet seçimi yapmak zorunda kalıyor. Günlük giysileri bulmak kolay olsa da elbise ve abiye kıyafetler gibi daha iddialı ürünlerde büyük bedenlere fazla dikkat edilmiyor. Bu özenle seçmek isteyeceğiniz parçalar için neyse ki size geniş bir ürün yelpazesi sunan bir online alışveriş sitesi var. Hepsiburada.com’da büyük beden elbise ve büyük beden abiye modellerini bulabilirsiniz. Uygun fiyatlar ve farklı seçenekler ile özel günlerinizde ve şıklığınızı göstermek isteyeceğiniz zamanlarda kullanabileceğiniz elbiseler bulmanız artık daha kolay.





    Büyük beden giyinenlere yönelik üretilmiş bu elbise ve abiye kıyafetlerin arasından vücut şeklinize en uygun kıyafeti bulmak için sadece bir kaç tıklama yapmanız gerekiyor. Farklı marka ve ürünler içinden tarzınızı en iyi şekilde yansıtanı elbiseleri seçmek size kalmış. Büyük beden modellerle fotoğraflanan bu kıyafetler arasından bu sayede daha sağlıklı seçimler yapabilirsiniz. Web sitesinin kullanıcı dostu ara yüzü ve farklı filtreleme ve sıralama seçenekleri ile daha hızlı ve rahat bir alışveriş deneyimi yaşarsınız. Ayrıca indirimleri takip etmek için beğendiğiniz ürünleri izlemeye alabilirsiniz. Aynı gün içerisinde teslim ve kolay iade özellikleri sayesinde alışveriş yaparken güvende hissedersiniz.



  Büyük beden elbise ve abiyeler için Hepsiburada.com adresine uğramayı unutmayın. Aradığınız pek çok stil ve seçeneği bu adreste bulmanız mümkün. Vücut tipiniz yüzünden arzuladığınız kıyafetleri bulamamak artık geride kaldı. Şimdi yüzlerce büyük beden elbise ve büyük beden abiye kıyafet içinden “beden bulunur mu?” endişesi yaşamadan dilediğiniz şekilde seçim yapabilirsiniz. 

28 Temmuz 2016 Perşembe

Kendin Yap; Oje Çıkarma Süngeri (Kutusu) Nasıl Yapılır?

Oje Çıkarma Süngeri (Kutusu) Nasıl Yapılır?
Oje Çıkarma Süngeri (Kutusu) Nasıl Yapılır?

Herkese merhaba. Pek çok markada bulunan, son yılların en pratik ürünlerinden oje çıkarma süngerini yaptım sizler için. Bu harika kendin yap projesinin de videosunu aşağıda bulabilirsiniz.


Kısaca bahsedeyim;

Gerekenler;

Bir adet bulaşık süngeri, küçük bir kavanoz, makas, oje çıkarıcı.

Yapılışı;

Öncelikle bulaşık süngerinin sert kısmını tamamen ayırın. Daha sonra kavanoza sığıyor mu diye bakın. Eğer sığmıyorsa çıkarın ve fazlalık kısımları keserek tekrar yerleştirin. Bir parmak girecek kadar da ortada boşluk bırakın. Ardından oje çıkarıcıdan yeterli miktarda dökün. Ve kapağı kapatıp çalkalayın.

Kullanımı;

Kapağı açıp boşluk kalan kısma tırnağınızı batırıp kavanozu sağa sola çevirerek ojenizi kolaylıkla çıkarabilirsiniz.



             

9 Temmuz 2016 Cumartesi

Evde Nail Art Noktalama Kalemi Nasıl Yapılır? - Kendin Yap

Merhabalar. Nail art yapmayı sevenlere bugün bir video daha geldi. Bir çoğunuz biliyorsunuzdur Dotting pen, Dotting tool adı altında satılan Türkçe'si Noktalama kalemi olan bir aletle benekli güzel nail artlar yapılıyor. Ben de sıklıkla faydalanıyorum. Belki bir kısmınızın evinde bu üründen vardır ve kolaylıkla noktalı oje desenleri yapıyorsunuzdur. Ancak evinizde Noktalama kaleminiz yok ise bu videom oldukça işinize yarayacak. Çünkü videomun adı; Evde Nail Art Noktalama Kalemi Nasıl Yapılır? :) 

Evinizde pek çok objeden faydalanarak nail art noktalama kalemine ihtiyaç duymadan siz de tırnaklarınıza benekler kondurabilirsiniz. Nasıl yaptığımı merak ediyorsanız videomu izleyebilirsiniz. :)
Evde Nail Art Noktalama Kalemi Nasıl Yapılır?

          

23 Haziran 2016 Perşembe

MERMER GÖRÜNÜMLÜ OJE DESENİ

Herkese selamlar. Uzun zamandır yapmak istediğim bir oje deseni de mermer görünümlü oje deseni idi. Sonunda kamera karşısına geçirdim tırnaklarımı hem yaptım hem de videosunu çektim. Hafiften zahmetli 1 işlemi var. Suda yapılan ebru oje deseni videolarını izlediyseniz ona benzer bir tekninkle yapılıyor.


Bu desen için gerekli malzemeler şöyle; Su dolu bir kap, makyaj süngeri, cımbız, beyaz ve gri oje, base coat ve top coat, liquid tape. Bu deseni yapmak toplamda 15 dakikamı aldı. Ama ilk defa denemiştim. Hatta desenleri tekrar mı yapsam diye çok düşündüm ancak bu şekilde kalmasına karar verdim sonradan. Umarım beğenirsiniz. Keyifli seyirler. :)


          

16 Haziran 2016 Perşembe

Kozmium.com Fırsatları

Herkese merhaba. Harika bir duyuru yapacağım. Kozmium.com da harika indirimler, kampanyalar gördüm. Kozmium pek çok kozmetik markalarını bizlerle buluşturan online alışveriş sitesi. Anne-bebek, güneş, cilt bakımı ve saç bakımı, kişisel bakım, ağız bakımı, gıda takviyeleri, cinsel sağlık, medikal ve makyaj ürünleri ile pek çok kategoride pek çok ürünü hizmetimize sunuyor. 





Siteye üye olarak yeni fırsat ve kampanyalardan haberdar olabiliyorsunuz. Ayrıca Sipariş verdiğinizde siparişinizin takibini yapabilmeniz için size kolaylık sağlanmış. Üye olarak kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. Üstelik pek çok üründe harika kampanyalar var. Ve farklı zamanlarda farklı ürünlerde indirimler oluyor. 



Ayrıca bazı ürünlerde, özellikle sanırım çok satanlarda süper hızlı gönderim yapabiliyorlar. Bu kesinlikle çok çok mutlu edici. Çünkü bazen aylarca gelmeyen ürünler oluyor ve onu bırakın birkaç gün gelmese dahi mağdur olabiliyorsunuz. Ancak Kozmium bu konuda oldukça duyarlı. Siz de sürekli aldığınız ürünlerin fiyatlarına bakmak isterseniz Kozmium'a uğramayı unutmayın. 

15 Haziran 2016 Çarşamba

AVALON ORGANİCS C VİTAMİNLİ GENÇLEŞTİRİCİ ETKİLİ KREM VE DUDAK BALSAMI

Herkese merhaba. Sizi harika iki ürünle tanıştırmak için bu yazımı yazıyorum. Avalon Organics C vitaminli gençleştirici etkili krem ve Avalon Organics C vitaminli yenileyici dudak balsamı. Avalon Organics (Gcs Organics) isminden de anlaşılacağı üzere organik ürünler sektöründe faaliyet gösteren bir marka. Türkiye'ye getirdikler tüm ürünler organik sertifikalı ve hayvanlar üzerinde test yapmıyor. Hiçbir kimyasal içermiyor ve sağlıklı yaşamı hedefliyor. 


Gcs Organics bu iki ürünü deneyip yorumlamam için bana iletti ve ben her iki ürünü de birkaç haftadır kullanıyorum. Bugün yorumlarımı sizlerle paylaşıyor olacağım.




Avalon Organics C vitaminli gençleştirici etkili krem cildi yağlandırmadan nem veriyor. Cilde sağlıklı ve genç görünüm vermeyi vaadediyor. İçeriğinde C vitamini, limon ve beyaz çay bulunuyor. Ayrıca hem kokladığınızda hem de sürdüğünüzde mis gibi limon kokusu veriyor. Nemlendirme özelliği çok çok iyi ve cilt tarafından hızlıca emiliyor. Ayrıca cildi yağlandırmıyor ve dolayısıyla parlatmıyor. Ürün %70 organik. Ve paraben, koruyucu madde, sülfat, renklendirici ve parfüm içermiyor. Sırf bu özellikleriyle bile gözünüz kapalı alabileceğiniz bir ürün. Ben kullanırken çok keyif alıyorum. Hem kokusu hem de nemlendirme özelliği çok çok iyi. Anti aging ve zararlı ışınlara karşı koruma sağlayan özelliği sayesinde cildi gençleştiriyor ve sıkı, sağlıklı bir görünüme ulaşmanızı sağlıyor.


Avalon Organics C vitaminli gençleştirici etkili krem
Avalon Organics C vitaminli gençleştirici etkili krem





 Avalon Organics C vitaminli yenileyici dudak balsamı. Bu ürünü nasıl tarif ederim bilmiyorum. Çok çok çok seviyorum. Sürekli benimle ve gittiğim her yere de götürüyorum. Bitince yeniden alırım dediğim bir ürün oldu benim için. Size de deli gibi tavsiye ediyorum. Mutlaka alın, kullanın. Neden böyle dediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Eğer elinizdeki lip balmlarda aradığınızı bulamadıysanız kesinlikle şans vermelisiniz. Ürün 7 gram ve fiyatı  15 TL. Dudağıma sürerken bile mest olduğum bir ürün. Mis gibi kokusu ve harika bir tadı var. İçeriğine gelecek olursak tamamen organik yağlardan üretilmiş. Cve E vitaminleriye desteklenmiş. Castor yağı, soya yağı, omega 3 ve  omega 6 yağ asitleri, aloe vera yaprağı özü bulunuyor. Dudaklarıma sürdükten 5 dakika sonra dudaklarımı yeniliyor ve pürüssüz yapıyor. Dudaklarımı çok güzel besliyor. Ben çok memnun kaldım bu yüzden sizlerin de bu güzel ürünü keşfetmenizi öneririm.


Avalon Organics C vitaminli yenileyici dudak balsamı
Avalon Organics C vitaminli yenileyici dudak balsamı

Asansörlü ve çok kullanışlı. 



Bu iki üründen de memnun kalmış biri olarak diğer ürünleri de bende merak uyandırdı açıkçası. Sitelerine göz gezdirin ve yeni gelecek ürünleri de takip edin derim. Avalon organics i bize sağlıklı ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürünler sunduğu için çok çok tebrik ediyorum. Sizin bu markadan kullandığınız ürünler var mı? Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Tekrar görüşmek üzere.

8 Haziran 2016 Çarşamba

Tırnaklara Sim Nasıl Uygulanır? Ve Dev Onyüzmilyonoje Çekilişi

Merhabalar. Simli tırnakları çok seviyoruz. Özel günlerde her zaman bu tarz simli şeylere başvuruyoruz. Ben de bu videomda simi tırnaklarıma uyguladım. Ama daha sade ve doğal görünüm için tırnaklarımın uçlarına french yapıyormuş gibi bir çalışma yaptım. Çok beğendim ve çok da beğenildi görenler tarafından. Videomda da nasıl yaptığımı anlattım zaten. Burada Solenne tırnak simini kullandım. Ürünü alabileceğiniz adres; Solenne Tırnak Simi

          


Ayrıca bu videomun sonunda sizlere bir de sürprizim var. :) Uzun zamandır çekiliş yapmıyordum. Ve youtube kanalımda bir çekiliş yapmaya karar verdim. Her zamanki gibi Onyüzmilyonoje tarzında bir çekiliş. Pek çok ürün var. Ve dev bir çekiliş. Hediyeleri bu fotoğraftan da görebilirsiniz. Çekilişime katılmak için gereken tek şart youtube kanalıma abone olmanız ve bu videoya youtube dan yorum yazmanız. Ayrıca videoyu beğenmeyi de unutmayın lütfen. Çekilişe katılmak için son gün 4 Temmuz 2016. Rastgele bir takipçimi seçip aynı gün videonun açıklama kısmında kazananı açıklayacağım. Yurtiçi katılımlar geçerli ve Kargo bana ait. Bol şans diliyorum.



6 Haziran 2016 Pazartesi

Hilton Bursa İftar Tadım Etkinliği ve İftar Menüsü

Merhabalar. Birkaç gün önce katıldığım Hilton Bursa İftar Tadım Etkinliğimizden ve Ramazan boyunca Bursa Hilton Otel'de sunulacak olan İftar menüsünden bahsetmek istiyorum bu yazımda. Hilton Otel bu Ramazanda da harika menüsüyle Bursalılara güzel bir ramazan keyfi yaşama fırsatı sunuyor. Hilton Bursa çalışanları biz bloggerları da çok güzel bir şekilde ağırladı ve leziz bir gün geçirdik. Özellikle Ece Hanım'a daveti ve samimiyeti için teşekkür ediyorum. Keyifli sohbeti ile de günümüzü daha da şenlendirdi. Şimdi Dilerseniz menülere şöyle bir göz atalım.


Etkinlikte sunum masası böyleydi. Ne kadar özenle hazırlanmış öyle değil mi?



Ezogelin Çorbası




Geleneksel Beğendili Kebap




Geleneksel Cevizli Güllaç





Ispanaklı Ve Mantarlı Uludağ Böreği





Kabak Tatlısı




Kirazlı Yayla Çorbası




Kuzu İncik




Mercimek Çorbası




Paçanga Böreği




Vişneli Ekmek Kadayıfı




Yoğurtlu Kebap




Menüler bu şekilde. Her gün başka bir menü çıkıyor. Hepsini tadamadık tabi ama o gün bize sunulanlardan Kirazlı yayla çorbası ve kuzu incik benim favorilerimden oldu. Gerçekten çok lezzetliydi. Eğer Bursa'da yaşıyorsanız bu ramazan gidilecek iftar yemeklerine bir de Hilton'u ekleyebilirsiniz. 


Ayrıca bir duyurum daha var. Hilton Bursa'da Ramazan ayı boyunca spa merkezindeki masajlarda ve günlük spa kullanımında %20 indirim olacakmış. Bursalı iseniz değerlendirebilirsiniz. Herkese keyifli bir Ramazan ayı diliyorum..