23 Ocak 2017 Pazartesi

Herkese selam. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte hem kendi kendime uyguladığım hem de sizler için araştırdığım cilt bakım önerilerini sizlerle paylaşmak istiyorum bugün. Soğuk havalarda cildimiz oldukça kuruyor ve pul pul dökülüyor. Çok sıcak ve soğuk ortamlarda cilt tamamen savunmasız oluyor ve yaşlanma belirtileri göstermeye başlıyor. Soğuk havanın yanı sıra kirli hava da cilde oldukça zarar veriyor tabi. Peki bu olumsuz durumu önlemek için ne yapmalıyız? 

SOĞUK HAVALARDA CİLT NASIL KORUNUR?
SOĞUK HAVALARDA CİLT NASIL KORUNUR?



Cildi Nemlendirmek;
Cildimiz kışın soğuktan ve kirli havadan oldukça zarar görüyor ve kuruyor. Bu nedenle her sabah ve her akşam cildimizi mutlaka nemlendirmeliyiz. Ve alkol içermeyen ürünler kullanmalıyız. 

Düzenli su tüketimi;
Cildimizin soğuk havalarda da korumak için günlük su tüketimimize dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer cildin nemini kaybetmesine müsaade edersek cildimiz kurur ve soğuktan pul pul dökülür.

Güneş Koruyucu Kullanmak;
Kışın yapılan hatalardan biri de kışın güneşi çok göremediğimiz için güneş koruyucu kullanmaya gerek olmadığını düşünmek. Bu tamamen yanlıştır.Yazın kullandığımız gibi karlı ve bulutlu havalarda da düzenli olarak her dışarı çıktığımızda kullanmamız gerekiyor. 

Ilık Suyla Yıkanmak;
Çok sıcak suyla yıkanmak cilde oldukça zararlıdır. Ben de hamileliğimden önce özellikle kışın çok sıcak suda yıkanırdım. Ancak yanlış olduğunu öğrendiğimden beri sıcağa yakın ılık suyla yıkanıyorum ve şimdiye kadar çok da faydasını gördüm. 

Sebze ve Tüketimi;
Sebze ve meyve tüketimi vücudumuz için gerekli vitamin ve mineralleri almamızı sağlar. Ve bu sebze meyveleri mevsiminde tüketmek de oldukça önemli. 

Evi Veya İşyerini Çok Isıtmamak;
Evet kışın bizim pek hoşumuza gidiyor sıcacık ortamlar ancak bulunduğumuz ortamın aşırı ısınmış olması da cildimizin nemini kaybetmesine neden olur. Çünkü çok soğuk bir ortamdan çok sıcak bir ortama girdiğimiz için cildimiz de zamanla yıpranacaktır. 

Peki siz soğuk havalarda cildinizi korumak için neler yapıyorsunuz? Yorum yapmayı unutmayın. :)






PAYLAŞ

2 yorum:

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)