31 Ocak 2016 Pazar

Manikür Rutinim / Evde Manikür

Manikür Rutinim / Evde Manikür
Manikür Rutinim / Evde Manikür


Herkese merhaba. Ben evde manikürümü kendim yapıyorum. Bununla ilgili de ne zamandır bir video çekmek istiyordum. Sonunda çektim ve editledim.. Manikür Rutinim adlı videomda manikürümü nasıl yaptığımla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundum. Manikürü evde kendiniz yapmak istiyorsanız size de yol gösterici olacaktır. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. 


Kısaca burada da bahsedeyim. Ben tırnaklarımı kesmeden manikür yapıyorum. Çünkü keserek yapılan manikür ne yazık ki çok kısa süreli oluyor ve tırnak etleri sertleşip daha çabuk uzuyor. Eğer bir kere bu şekilde manikür yaptıysanız  ay boyunca hiç ellemeyin. Sadece tırnak etlerinizi bolca nemlendirin. Bir ayın sonunda tırnaklarınıza videodaki gibi kesmeden manikür yapın. Bu sayede tırnak etleriniz setleşmekden kurtulacak ve manikürünüz daha uzun süre dayanacaktır. Törpülerken de tek yöne doğru törpülemeniz gerekiyor. Çünkü hızlı ve çift taraflı darbeler tırnakların esnekliğini bozarak kırılmalara karşı dayanıksız hale getiriyor. Her manikür sonunda el ve tırnaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın. Tırnaklarınızı kütikil yağı veya tırnak bakım kremleriyle nemlendirebilirsiniz. Bu manikürü haftada bir ya da iki haftada bir uygulamanızda fayda var. Aklınıza takılan soru varsa lütfen buradan ve youtube dan yorum olarak bırakmaktan çekinmeyin. Hepinize iyi bakımlar diliyorum. 

Videodaki ürünler hakkındaki yazılarım; 



25 Ocak 2016 Pazartesi

Çikolata Oje Deseni Nasıl Yapılır?

Çikolata Oje Deseni Nasıl Yapılır?
Çikolata Oje Deseni Nasıl Yapılır?




Merhabalar. Oje deseni yazılarımı ve videolarımı sevenleri hemen buraya alayım. :) Bugün sizlere çikolata oje deseni nasıl yapılır? onu göstericem. Burada aslında gölgelendirme ve aydınlatma yolu ile çikolata deseni ve dokusunun  nasıl ortaya çıktığına siz de şaşıracaksınız. :) Aşağıdaki videomu izleyerek siz de nasıl yapıldığını çok rahatlıkla görebilir ve tırnaklarınızda uygulayabilirsiniz. Videolarımdan esinlenerek yaptığınız oje desenlerini sosyal medyada #onyuzmilyonoje hastagiyle benimle paylşamayı ve kanalıma abone olmayı unutmayın. :)


20 Ocak 2016 Çarşamba

Makeup Revolution Be Revolutionary Bag Set Far Paleti

Merhabalar. Bugün sizlere Makeup Revolution Be Revolutionary Bag Set Far Paletinden bahsetmek istiyorum. İsminden de anlaşılacağı gibi bu bir set. Parlak bronz renkte bir makyaj çantasının içinde lip glossuyla beraber satılıyor. Ancak bende sadece far paleti var. Haydi gelin hep birlikte inceleyelim. Revolution markasına ait bir ürün daha önce kullanmamıştım. Bu benim ilk deneyimim oldu. Ancak son zamanlarda elimin sürekli gittiği harika bir palet olur kendisi. Yani çok çok iyi anlaştık. Zaten renklerini gördüğünüzde ne demek istediğimi siz de rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bir gören bir daha bakıyor gerçekten de.


Tam 7 adet far bulunuyor palete. 2 tanesi mat (soldan 1. ve 3.) diğer 5 tanesi ise ışıltılı ve parlak farlardan oluşmakta. Pembe ve altın tonlarının muhteşem uyumunu görebiliyoruz bu palette. Ağırlıklı olarak pembe tonlar mevcut. 

Makeup Revolution Be Revolutionary Bag Set Far Paleti
Makeup Revolution Be Revolutionary Bag Set Far Paleti

Eğer pembe bronz makyajları seviyorsanız elinizin altında bulundurmak isteyeceğiniz bir palet bu. Bu fotoğrafta renkleri ve yapılarını daha net görebilirsiniz. O çileden çıkaran tozutma derdi yok. Paletteki tüm farlar aynı pigmentasyona sahip değil. Kimisi yoğun bir renk verirken kimisi daha doğal bir görüntü yakalayabilmenizi sağlayabiliyor. Bu da makyajda bir avantaj bence. Nihayetinde naturel tonları yakalamak bu fala birlikte pek bir mümkün hale geliyor. 



Burada renklerin uygulanmış halini görebilirsiniz. Bazsız olarak uygulama yaptım. Bir far bazıyla çok daha etkili renkler eşliğinde makyajınızı tamamlayabilirsiniz bu farla. Ancak far bazı kullanmayı sevmiyorsanız da doğal görünümlü bir makyaj elde edebilirsiniz pek tabi. Her iki şekilde de oldukça kullanışlı bir far paleti bence. 



 Bu ve Türkiye'de ulaşamadığınız pek çok ürüne @pelliniofficial instagram hesabından ulaşabilirsiniz. İnstagram'da uzun süredir bu işi yapan güvenilir, nadir hesaplardan birisi olur sevgili Pelliniofficial. Bir baska yazida gorusmek dilegiyle. Hoscakalin.




14 Ocak 2016 Perşembe

3 Farklı Yöntemle Oje Nasıl Matlaştırılır?

Herkese merhaba. Bugün ojeleri 3 farklı yöntemle nasıl matlaştırabileceğimize dair bir video hazırladım. Ben genelde oje matlaştırıcısı kullanıyorum ancak bunun 2 farklı yöntemi daha var. Birisi ojeyi sürdükten sonra kurumasını beklemeden buhara tutarak kurumasını beklemek. Bir diğeri ise ojeye nişasta ekleyerek mat oje yapmak. Tüm yöntemleri ayrıntıları ve uygulamalarıyla birlikte videomda paylaştım. Nasıl yaptığımı öğrenmek için 3 Farklı Yöntemle Oje Nasıl Matlaştırılır? videomu izleyebilirsiniz.

Oje Matlaştırıcı ile matlaştırma sonucu;
Oje matlaştırma
Oje matlaştırma

 Buhar ile matlaştırma sonucu;
Oje Nasıl Matlaştırılır?
Oje Nasıl Matlaştırılır?

Ojeye nişasta ekleyerek matlaştırma sonucu;
Mat Oje Nasıl Yapılır?
Mat Oje Nasıl Yapılır?






Videolarımdan esinlenerek yaptığınız oje paylaşımlarına #onyuzmilyonoje hastagini ekleyerek sosyal medyada benimle paylaşabilirsiniz. Siz bu yöntemleri biliyor muydunuz? Ve size göre en kolay yöntem hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize mutlu günler. :)

9 Ocak 2016 Cumartesi

2015 Yılında İnstagram Hesabımda En Çok Beğeni Alan 10 Oje

Merhabalar. 2016 yılına girdiğimiz şu günlerde eski yılı da bir yad etmeden olmaz dedim ve size 2015 Yılında İnstagram Hesabımda En Çok Beğeni Alan 10 Oje videsunu hazırladım. 2015 yılında instagram hesabımda pek çok oje paylaşımım oldu tabi. Ama en çok beğeni alanlar bazen hiç tahmin etmediğim ojeler oldu. Sade ojeler çok daha fazla beğeniliyor. 2015 benim için bomba bir yıl oldu. Yani blog ve Sosyal medya hesaplarım çok fazla ilgi gördü. Ve takipçilerimin buy kadar hızlı artacağını hiç ama hiç tahmin etmemiştim. Onun haricinde gelen güzel yorumlarınız, yapıcı eleştrilerinizle beni nasıl mutlu ettiniz anlatamam. 2016'da da Youtube kanalım gereken ilgiyi bulur mu bilemem ama şimdilik çok iyi gidiyor. Amerika'da pek ünlü böyle kanallar. Yani sadece oje ve oje desenleri çeken kanallar. Ancak Türkiye'de ben pek görmedim. Olsa bile çok aktif değiller. Bakalım ben bir ilk olurum umarım ve bu tarz oje kanalları da açılır. Aslında benimki büyük bir risk. Yani ülkemizde yeni bir şey sayılır. Ne kadar ilerlerim bilmiyorum. Şu an sadece keyfini çıkarıyorum. Zaten yıllardır benim için hobiydi. Şimdi sizlerle de buluşturuyorum bu eğlenceli sanatı. Hepsi bu. Umarım keyif alıyorsunuzdur. Videoda oje marka ve numaraları yazıyor. Siz de favorinizi yorum olarak yazmayı unutmayın. Ve oje kanalı fikrime katılıyor musunuz? Sizce ilgi görür mü görmez mi? Yazın bana. Konuşalım. Sevgiler. Mutlu Hafta sonları. :)


7 Ocak 2016 Perşembe

Büyük Yılbaşı Çekilişimin Talihlisi

Merhabalar. Uzun kontrollerim sonucu sonunda bugün kazananı açıklayabiliyorum. Yoğun bir katılım oldu. Herkese çok teşekkürler. Çekilişin kazananı Random.org aracılığı ile belirlenen rastgele sayı sonucu Lili Öneriyor oldu. :) Kendisini tebrik ediyor ve mailime dönüş  yapmasını bekliyorum. 3 gün içinde dönüş yapmaz ise yeni kazanan belirleyeceğim. Katılan herkese sonsuz teşekkürler. Bloğumda, instagram hesabımda ve youtube kanalımda çekilişler hep olacak. Sizi seviyorum. Görüşmek üzere. :)


5 Ocak 2016 Salı

Lidyana.com Alışverişim / Saleduck Yarışması 1.lik Ödülüm İle

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Saleduck 2015 Moda ve Güzellik Blog Yarışmasını kazanmıştım. Saleduck.com.tr Türkiye'nin 1 numaralı indirim kodu sitesi. Pek çok mağazada online olarak kullanılabilecek indirim kodlarını hizmetimize sunuyor. Bu yarışma sonucu Lidyana.com dan 800 TL değerindeki hediye çekinin sahibi olmuştum.  :) Alışverişimi de bugün sizlerle paylaşıyor olacağım. Tabi eşime ve oğluma da hediyeler aldım ancak onları burada paylaşmayacağım. Sadece kozmetik üzerine olan alışverişimden bahsetmek istedim. Açıkçası Lidyana'dan pek çok şey almak istiyor insan elbette. Çok güzel ürünler var. Ben de çok kısa bir sürede kafamın da karışmasını önlemek için hemen hızlı hızlı seçim yaptım. Çok da iyi yaptığımı düşünüyorum. Aklımda kalan ürünler elbette ki var ancak ilk bakışta sevdiğim şeyleri hemen attım sepete. Bakalım siz de beğenecek misiniz? 

Kozmetik alışverişim bu kadardı. Çok fazla açılmak istemedim açıkçası. Merak ettiğim ve ilk görüşte aşık olduğum ürünleri seçtim. :)


Sally Hansen 660 numaradan aldım. Bu ojelerin yapı ve fırçalarını çok seviyorum. Bu renkler de tam kışa göre. Hemen bir tane edinmek istedim. Kopkoyu bir mürdüm rengi bu. Çok beğeneceksiniz. Yakında paylaşırım. :) Lidyana fiyatı 18,64 TL


Maybelline Up İn Smoke Get The. Performansı hakkında hiçbir bilgim Yakında deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Ama böyle setleri çok seviyorum. Her şey elinin altında oluyor böylelikle. Lidyana fiyatı 14,40 TL.


Clinique High İmpack Ruj Pure Posh. Bu tarz renkler hiç kullanmıyordum bu benim için bir ilk olacak. Yapısını sevdim sayılır. Kalıcılığı da iyi bence. Lidyana fiyatı 55,08TL.



Çok merak ettiğim Max Factor False Lash Effect Maskarayı aldım. Kullandım ve elim hep buna gidiyor şimdilerde. Çok çok tavsiye etiiğim bir ürün. Ben bayıldım gerçekten. Lidyana fiyatı 25,38 TL.


Ve son olarak bir delilik yapıp Michael Kors A94 ojeden aldım :) Fiyatı; 47,46 TL. Bu ojeyi merak ederseniz Oje Nasıl Sürülür? videomda kullanmıştım oradan izleyebilirsiniz.


Oje Nasıl Sürülür?




Merhabalar. Ojesiz günü fazla olmayan biri olarak sanırım artık Oje nasıl sürülür? Videosu çekmeden olmazdı. Ben de dün bu videoyu çektim ve yükledim. Aslında böyle bir video çekmemin diğer bir sebebi de sosyal medyada ya da buradaki oje paylaşımlarımda şöyle yorumlar alıyor olmamdı; "Bu oje bende böyle durmuyor." Ben de bu videoyu çekmeye karar verdim. Tek bir oje sürüyor gibi görünse de aslında toplamda üç oje uygulaması yapıyorum. Base coat, oje ve üzerine top coat. Base coat ojenin tırnağın doğal yapısını bozmaması için uygulanan bir baz oje. Ojeyi ise iki kat uyguluyorum. Ve her katın kuruması için 2 şer dakika vakit ayırıyorum. Daha sonra ojenin kavlamasını veya dış etkenlerden etkilenmesini önlemek için bir top coat yani üst kat uyguluyorum. Videoyu izleyince çok daha rahat anlıyor olacaksınız bu söylediklerimi. Tüm bu aşamaları atlamadan uygularsanız ojeniz daha opak ve daha kalıcı olur. Ayrıca şişede duran rengi de yakalamış olursunuz. Çünkü ojeleri şişedeki rengine göre seçiyoruz. Keyifli seyirler diliyorum. Abone olmayı ve yorum yazmayı unutmayın. :)






Kullandığım ürünler;

Base Coat (Baz Oje); Rimmel London Nail Perfecter
Top Coat: Flormar Top Fluo 729
Oje: Michael Kors A94 Blush

1 Ocak 2016 Cuma

ONYÜZMİLYONOJE'DEN BÜYÜK YILBAŞI ÇEKİLİŞİ

Herkese merhaba arkadaşlar. 2015 yılının sonlarına yaklaşırken bloğumda geldiğim noktadan çok çok memnunum. İzleyicilerim katkısı çok büyük elbette. :) Ben de 2016 yılına girerken güzel bir çekiliş yapmaya karar verdim. Umarım hediyelerimi beğenirsiniz. Bir izleyicim aşağıdaki hediyelerin sahibi olacak. Çekiliş 1 Ocak günü sona erecek. Katılım koşullarını hediyeler fotoğrafının altında bulabilirsiniz.

ONYÜZMİLYONOJE'DEN BÜYÜK YILBAŞI ÇEKİLİŞİ
ONYÜZMİLYONOJE'DEN BÜYÜK YILBAŞI ÇEKİLİŞİ


Katılım koşulları;

Katılmanız için tek zorunlu şart beni GFC den izliyor olmanız. (Blogumda sag tarafta TAKİPÇİLER kisminda BU SİTEYE KATIL butonuna tiklayarak blogumu GFC den izlemiş olursunuz.) Youtube kanalıma (Youtube; onyuzmilyonoje) abone olan arkadaşlarım +3 ek hak kazanacak. Aktif bloğunda yayını fotoğraflı olarak paylaşım yapan arkadaşlarım +2 ek hak kazanacak. Ve her sosyal medya paylaşımınız size +1 ek hak getirecek.  Yorum kısmına takip isimlerinizi, paylaşım linklerinizi ve mail adresinizi yazmayı unutmayın. Yayını +1 lere eklerseniz sevinirim.

Kargo bana ait. Sadece yurtiçi katılımlar geçerli. 18 yaşından küçük iseniz ailenizden onay alın lütfen. Çekilişi random.org ile gerçekleştireceğim. Bol şans. :)

Hediyeler; 
1- Gümüş renkli kılıflı7'li makyaj fırça seti.
2- Carroncare şampuan ve saç kremi.
3- İki adet Watson's siyah nokta bandı
4 -The Balm Hawaıı Paleti.
5- 8 adet oje
6- 1 adet işlemeli eklem yüzüğü.
7- Relips dudak dolgunlaştırıcı aparat.
8- Naturals by Watson's gül özlü vücut losyonu.
9- Hunca Care Zeytinyağlı el ve vücut losyonu.
10- Bilkar Naturel Life Ozon Yağı.
11- Essence XXXL longlasting lipgloss 1
12- Farmasi Elegant Queen Maskara.
13- Lapitak el kremi.