26 Ağustos 2016 Cuma

Herkese selamlar. :) Bugünkü konumuz başlıktan da anlaşıldığı üzere French Manikür yani Fransız manikürü. Pek çok kimsenin bayıldığı ve benim de vazgeçilmezlerimden olan french manikür 4 farklı yöntemle nasıl yapılır? İşte bugün sizlerle paylaşıyor olacağım. Bü arada bir de bununla ilgili video çektim. Burada da nasıl yaptığımı anlatıcam ancak en aşağı inerek yapılış videosunu da izleyebilirsiniz.


Fransız manikürü nasıl yapılır?
Fransız manikürü nasıl yapılır?


Fransız Manikürü 4 Farklı Şekilde Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm yöntemlerde de ortak kısmı söyleyeyim; Taban olarak mutlaka bir base coat ya da parlatıcı gibi ürünler kullanın. Bir kat base coat veya parlatıcı uyguladıktan sonra tamamen kurutun ve şimdi aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

1. Yöntem; Pek çoğumuzun da bildiği ve uyguladığı bir yöntem. Eğer hazırlıksızsak ve french manikür setimiz de yoksa kireç beyazı ojeyi tırnak uçlarımıza ince bir şerit halinde çekiyoruz. Ardından top coat ya da parlatıcımızı sürüyoruz.

2. Yöntem; Bant kullanmak. French manikür setlerinin içinden çıkan bantları ya da evlerimizde bulunan normal bantları da bu işlem için kullanabiliriz. Tırnak ucumuzda ince bir boşluk bıraktıktan sonra bantları tırnaklarımıza yapıştırıyoruz. Ardından beyaz ojemizi bantıların ucundaki açıkta kalan tırnaklarımıza sürüyoruz. Ve kurumasını bekledikten sonra bantları çıkarıp top coat uyguluyoruz.




3. Yöntem; French manikür kalemleri kullanmak. Bende Kiss markasına ait bir french manikür kalem seti vardı. Kiss french kalemini aynı şekilde tırnaklarımızın ucuna ince bir çizgi çekerek uyguluyoruz. Ardından kurutup top coat sürüyoruz. Kiss marka ürünleri Watsons mağazalarından bulabilirsiniz.

4. Yöntem; Benim en sevdiğim yöntemdir kendileri ve tüm yöntemlerden basittir. Ayrıca sonuçları inanamayacağınız kadar güzel. Aşağıdaki videomu izlediğiniz zaman zaten siz de inanamayacaksınız. Bu yöntemde makyaj süngeri kullandım. Makyaj süngerinin üzerine beyaz ojemden bir miktar sürdüm ve french yapmak istediğim tırnaklarımı istediğim boya kadar ojenin olduğu bölgeye batırdım. Tırnaklarınızı çıkardığınızda dümdüz, tertemiz bir french manikür ile karşılaşıyorsunuz. Bence bu kesinlikle evde deneyin. :)



              

PAYLAŞ

4 yorum:

  1. French manikürü çok begeniyorum tırnakta çok güzl duruyor ama kendim hiç denemedim uygulamayı yöntemler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Son yöntemi çok beğendim kesinlikle uygulayacağım ;)

    YanıtlaSil
  3. Yaaa, sünger nasıl aklıma gelmedi ki benim?? Renkli oje sürmekten French'e sıra gelmiyor ama anneme söylemeliyim, kendisine acayip zaman kazandıracağı kesin! Teşekkürler Gülşah'cım, sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Son yöntem çok pratik gözüküyor; tek tek parmakların temizlenmesini yok sayarsak :) Mutlaka denemeliyim...

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)