11 Mart 2014 Salı

Herkese merhaba. Son birkaç gün benim için hiç de iyi olmadı. Çünkü minik canavarım parmağını gözüme soktu Pazar günü. Ve benim için yorucu,  acılı bir süreç başladı. Acile gittim doktor yok dediler. Pazar günü hicbir yerde bulamadım. Göz hastaneleri bile bakmadı. Akşamı ettik. Dediler sadece üniversite hastanesinde vardır bu saatte. Gittim bi damla yazdı. Korneam yırtılmış. Ertesi gün gözüm şişti. Yani dün. Tekrar özel bir hastaneye prof'a gittim bu sefer. Uludağ Üniversitesi'nin verdiği damla alerji yapmış. Başka damla verdi. Bir de merhem. Bugün biraz daha iyiyim. Ama gözümde batma ve ağrı devam ediyor hafiften. Yarın daha iyi olurum inşallah diyor ve esas konuma geçmek istiyorum. Bugün yine bir şikayet üzerine yola çıkıp bir Diy projesi yapmak istedim. Bildiğiniz üzere nokralamalar tırnak tasarımlarının vazgeçilmezlerinden biri. Bugün "Ama benim noktalama kalemim yok kiiii" diyenlerinize cevap vermiş olacağım. Noktalamalar için kullandığım eşyaların bir kaçını aşağıda fotoğrafladım;


Tığım, göz kalemim,  kulak çubuğum, kürdanım ve toplu iğnem. Bende noktalama kalemleri var elbet. Ama olmayanlarınız için çok güzel bir paylaşım olur diye düşündüm. Hatta siz bu eşyalara eklemeler yapabilirsiniz.  Benim aklıma gelenler bunlar. Hatta büyük başlı toplu iğneler var onları da kullanabilirsiniz. Bende yoktu o yüzden fotoğraflayamadım.

Şimdi bunların nasıl noktalamalar yaptığına bakalım; 


Sol taraftaki noktalar elde ettiklerim;

1. Göz kaleminin alt kısmı. 
2. Göz kaleminin kapağı. 
3. Tığın alt kısmı. 
4. Tığın uç kısmı. 
5. Toplu iğne başı. 
6. Kürdan. 
7. Kulak çubuğu. 

Ojeyi bir kağıda döküp cismi batırın ve uygulayın.

Sağdakiler ise noktalama kalemleri ile yaptıklarım. 

Son olarak aşağıdaki şekilde noktalamalar yaparak tasarımlarınızı şenlendirebilirsiniz.  




Tek gözle bu kadar yazabileceğim.

Sevgilerimle..

PAYLAŞ

12 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun :((

    YanıtlaSil
  2. Korneada yirtilma varsa damla ise yaramaz,lazer operasyonuyla yirtigin tamir edilmesi gerekir.Yasadiginiz sehirde iyi bir retina uzmani goz dr. bulmaya calisin.Cok gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Teşekkür ederim. Dün bant çıktı geçti dedi doktor. Cidden de artık yanma yok. Görüyorum da. Çok derin değilmiş.

      Sil
  3. çok geçmiş olsun, tırnakların harika olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle geçmiş olsun diyorum, dilerim daha iyisinizdir. Bu arada hayli deneysel çalışmışsınız;) çok iyi olmuş, ben ce noktalama araçlarıyla yapılanlar kadar güzel olmuşlar. Çok hoş ipuçları;) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararlı olabiliyorsam ne mutlu :) Teşekkür ederim geçti sayılır.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun. Umuyorum herşey yolundadır...
    Bu arada DIY fikri çok başarılı ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyileşiyorum ilknur'cum Teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Güzel oluyomu arkadaşlar ben denemedimde sizlere sorıyım dedim

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Değerli yorumlarınızla can bulduğumu belirtmek isterim. Sevgiler :)